Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

L'art del Renaixement

3.306 Aufrufe

Veröffentlicht am

Elements bàsics de l'estil renaixentista en arquitectura, escultura i pintura.

Veröffentlicht in: Bildung, Seele & Geist
 • Dating for everyone is here: ♥♥♥ http://bit.ly/2u6xbL5 ♥♥♥
     Antworten 
  Sind Sie sicher, dass Sie …  Ja  Nein
  Ihre Nachricht erscheint hier
 • Follow the link, new dating source: ❤❤❤ http://bit.ly/2u6xbL5 ❤❤❤
     Antworten 
  Sind Sie sicher, dass Sie …  Ja  Nein
  Ihre Nachricht erscheint hier
 • Recomano la lectura de la novel.la 'Els Colors del Cel'. Una passejada per la Florència del Renaixement, narrada en primera persona per un testimoni de l'època, molt proper a Miquel Àngel. Les relacions de l'artista amb Leonardo da Vinci, tota l'evolució dels treballs a la volta de la Capella Sixtina, i, en definitiva, tot el que van compartir i com es van formar els dos grans genis. Una trama molt apassionant i misteriosa amb l'art de fons, que es desenvolupa als escenaris més emblemàtics d'una època cabdal de la història d'Occident.

  http://www.bubok.es/libros/218770/ELS-COLORS-DEL-CEL
     Antworten 
  Sind Sie sicher, dass Sie …  Ja  Nein
  Ihre Nachricht erscheint hier
 • Gehören Sie zu den Ersten, denen das gefällt!

L'art del Renaixement

 1. 1. L’ART DE L’EDAT MODERNA <ul><li>RENAIXEMENT </li></ul>
 2. 2. RENAIXEMENT <ul><li>A partir del segle XV, els ideals humanistes es van aplicar a l’art. </li></ul><ul><li>Aquesta renovació s’inicia en algunes pròsperes ciutats del nord d’Itàlia, donant lloc a un nou estil artístic, conegut com a Renaixement. </li></ul>Leonardo da Vinci, L’home de Vitriubi. C. 1485.
 3. 3. Característiques principals del Renaixement <ul><li>Ús de formes artístiques del món clàssic (Grècia i Roma): columnes, capitells, arcs de mig punt, cúpules... i models escultòrics grecs. </li></ul><ul><li>Temàtica variada: mitològica, profana i religiosa però amb un tractament diferent del medieval. </li></ul><ul><li>Exaltació de la bellesa: home i dona representants de la bellesa ideal, mesura de l’art, en harmonia amb la natura. Gust per les formes geomètriques. </li></ul><ul><li>Perfecció tècnica: perspectiva, càlcul, enginyeria... la ciència moderna al servei de l’art. </li></ul>
 4. 4. Etapes i localització <ul><li>QUATTROCENTO, segle XV (1400...), és l’etapa del sorgiment del Renaixement i es desenvolupa principalment a Florència . </li></ul><ul><li>CINQUECENTO, segle XVI (1500...), és l’etapa d’esplendor i va tenir el centre a Roma . Difusió per la resta d’Europa. </li></ul><ul><li>MANIERISME, art italià a partir de 1530 fins el final del segle: més tensió, contrast, exageració, enfront de l’equilibri, la serenitat, l’harmonia... LÍNIA SERPENTINATA </li></ul>
 5. 5. Artistes renaixentistes <ul><li>Eren intel·lectuals, humanistes que dominaven varies disciplines. </li></ul><ul><li>Comencen a ser reconeguts socialment: fama, consideració de genis. </li></ul><ul><li>Dedicats exclusivament a l’art gràcies als mecenes , que eren prínceps, nobles i rics burgesos que, impregnats dels valors humanistes, pagaven i protegien la feina dels artistes. </li></ul><ul><li>Quattrocento: família Mèdicis, banquers i governants de Florència. </li></ul><ul><li>Cinquecento: papes de Roma </li></ul>
 6. 6. Arquitectura del Renaixement <ul><li>Cúpula de Santa Maria del Fiore (Florència) </li></ul><ul><li>BRUNELLESCHI </li></ul>Llinterna Cúpula Tambor
 7. 7. Església de San Lorenzo (Florència) BRUNELLESCHI Cobertes arquitravades o de volta de canó Ús de columnes clàssiques: coríntia Racionalització: càlcul, formes geomètriques, austeritat en la decoració Arc de mig punt
 8. 8. <ul><li>San Pietro in Montorio (Roma) </li></ul><ul><li>BRAMANTE </li></ul><ul><li>Villa Capra (Vincenza) </li></ul><ul><li>PALLADIO </li></ul>Palau Pitti (Florència) BRUNELLESCHI/FANCELLI Arquitectura civil: palaus, vil·les.
 9. 9. San Lorenzo del Escorial (Madrid) TOLEDO i HERRERA Palau de Felip II Estil auster, sense motius decoratius innecessaris en consonància amb la sobrietat del catolicisme espanyol.
 10. 10. Escultura del Renaixement Pietat del Vaticà MIQUEL ÀNGEL -Bellesa idealitzada -Proporcions exactes -Cos de Jesús nu -Harmonia -Tractament humà d’un tema religiós -Perfecció i depuració de les formes.
 11. 11. Sacrifici d’Isaac (Florència) GHIBERTI Aquest relleu es troba a les portes del baptisteri de la Catedral de Florència.
 12. 12. David DONATELLO David MIQUEL ÀNGEL Moisès MIQUEL ÀNGEL Bronze Marbre
 13. 13. Pintura del Renaixement El naixement de Venus BOTTICELLI
 14. 14. L’escola d’Atenes RAFAEL Perspectiva, idealització del món clàssic.
 15. 15. La Gioconda L. DA VINCI La volta de la Capella Sixtina MIQUEL ÀNGEL A la Capella Sixtina tota la volta està decorada amb escenes religioses o figures històriques relacionades amb la Bíblia, en total 343 imatges, la majoria nues. Des que Miquel Àngel va representar a Déu, ningú no l’ha pogut imaginar d’un altra manera.
 16. 16. L’enterrament del comte d’Orgaz EL GRECO El quadre es divideix en dues parts de significació i d’estil molt diferents: la part superior correspon a un estil manierista tardà, oposat al realisme i la sobrietat de la part inferior.
 17. 17. Dànae TICIÀ

×