Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

MiB jäsenkyselyn tulokset tiivistettynä 2015

780 Aufrufe

Veröffentlicht am

Toteutimme elokuussa 2015 Mothers in Businessin Facebook-ryhmässä kyselyn perheen ja työelämän yhdistämisestä sekä tasa-arvoasioista. Saimme 147 mahtavaa vastausta, joihin oli annettu paljon ajatusta. Tässä tiivistelmä kyselyn tuloksista. Hyödynnämme vastauksia tulevaisuudessa sekä sidosryhmätoiminnassa että tapahtumien suunnittelussa.

Veröffentlicht in: Karriere
  • Als Erste(r) kommentieren

  • Gehören Sie zu den Ersten, denen das gefällt!

MiB jäsenkyselyn tulokset tiivistettynä 2015

  1. 1. MOTHERS IN BUSINESS Kysely 2015 Kysely toteutettiin Facebookissa elokuussa 2015 ja siihen vastasi 147 jäsentä. Suurin osa vastaajista osui ikähaitariin 30-39 vuotta ja yli puolet vastaajista oli vastaushetkellä yhden lapsen vanhempia. Noin puolet vastaajista hoiti lapsia kotona ja kolmasosa työskenteli kokoaikaisesti. Osa-aikaisesti työskenteli 14% vastaajista. Suurin osa vastaajista toimi ylemmän toimihenkilön roolissa toimialojen jakautuessa tasaisesti eri aloille.
  2. 2. Paluu töihin perhevapaan jälkeen
  3. 3. Perhevapaiden jakaminen puolisoiden kesken “Tasa-arvo sekä vanhempana että työelämässä on syy jakaa vapaita. Haluamme myös pitää lapsia kotona suht pitkään, enkä halua niin pitkää taukoa itselleni töistä” “Vastuu lapsista kuuluu molemmille ja meistä tämä oli luonnollinen vaihtoehto” “Hänellä on paremmat tulot, lisäksi emme kokeneet sitä meille sopivaksi vaihtoehdoksi (halusin itse olla kotona, mies taas mieluummin työelämässä)” “Miehen työpaikalla ei ollenkaan kannustettu perhevapaisiin ja lisäksi halusin itse olla kotona”
  4. 4. Väittämät työn ja perhe-elämän yhdistämisestä “Odotukset varsinkin naisia kohtaan ovat ristiriitaisia: ei saisi jäädä pitkäksi aikaa kotiin hoitamaan lapsia ettei putoa työelämän kelkasta liikaa, mutta toisaalta taas syyllistetään siitä, että laittaa liian pienen lapsen päivähoitoon” “On käsittämätöntä, että vielä nykyaikana äiti joustaa kaikessa ja kulut tulevat äidin työnantajalle”
  5. 5. Väittämät työn ja perhe-elämän yhdistämisestä “Etätyö on periaatteessa mahdollista, mutta sitä pidetään epäilyttävänä ja aina pitää sopia etukäteen” “Etätyö on erittäin hyvä, mutta mahdollisuus vain kokonaisiin etätyöpäiviin” “Päivähoitopaikat eivät vastaa tarvetta: liian suuria ryhmiä, ei saa läheltä paikkaa jne”
  6. 6. Väittämät työn ja perhe-elämän yhdistämisestä “6+6+6 malli on ainoa järkevä keino tasa-arvoisempaan työelämään ja perhevastuiden jakamiseen” “Miten 6+6+6 malli toimii, jos äiti on työtön? Saako isän vapaan jaksolta työttömyyskorvausta? Jos perheellä ei vain mahdollista käyttää vaikka juuri isän 6kk rahallisesti, jääkö se käyttämättä? Mutta muuten mielestäni kuulostaa hyvälle” “Kannatan enemmän että perheet saisivat itse päättää perhevapaiden jakamisesta ilman kiintiötä”
  7. 7. Mitä toivottiin? • Pehmeä lasku takaisin omiin työtehtäviin ja riittävä perehdytys • Kehityskeskustelu ja yhteydenpito myös perhevapaan aikana •Työyhteisössä mukana oleminen tavalla tai toisella perhevapaan aikana “Töihin palattaisiin vähitellen, eikä täydellä teholla päivästä 1 alkaen. Äitiyslomasijaisen kanssa voisi pari kuukautta tehdä rinnakkain töitä, jolloin työkuorma jakautuisi kahdelle henkilölle yhden sijaan” “Olisi hyvä pitää yhteyttä työpaikalle (molemminpuolisesti) myös perhevapaiden aikana. Ja jonkinlainen perehdytys/pehmeä lasku työhön olisi oivallinen tapa taas päästä sisälle työelämään ja -arkeen” “Keskustelu esimiehen kanssa tapahtuneista muutoksista ja odotuksista puolin ja toisin” “--Töihin palaaville paremmat perehdytykset ja koulutusta sekä ennen paluuta kunnon kehityskeskustelut siitä mitä haluaa tehdä ja mihin suuntaan uraa ohjataan” “-- Mielestäni osana työyhteisöä oleminen on osa ihmisen omaa identiteettiä. Sitä voisi miettiä, että onko järkevää poikkaista tätä identiteettiä vanhempainvapaiden ajaksi? Pääsisi mukaan esim. kesäpäiviin, pikkujouluihin, pysyisi kärryillä jotenkin…”
  8. 8. Mothers in Business MiB ry Riina Hamrén, Suhdevastaava, puh. 0407571381 Email: info@mothersinbusiness.fi Web: www.mothersinbusiness.fi Facebook: www.facebook.com/mibsuomi Twitter: www.twitter.com/MiB_ry

×