Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

El prcocés industrial

160 Aufrufe

Veröffentlicht am

Veröffentlicht in: Bildung
  • Als Erste(r) kommentieren

  • Gehören Sie zu den Ersten, denen das gefällt!

El prcocés industrial

  1. 1. EL PROCÉS INDUSTRIAL: EL PRCOCÉS INDUSTRIAL: El formen el conjunt d’activitats d’una sèrie de recursos naturals. Exemple: la fusta i el cotó. Hi intervenen 6 elements essencials: -Les primeres matèries. -El capital.(diners que inverteixen per construir instal·lacions) -L’energia. -El transport. -El treball humà. -La voluntat de l’empresari TIPUS D’INDÚSTRIES:Es classifiquen segons: -Les indústries de base: Elaboren les primeres matèries per a altres indústries. -Les indústries de béns d’equipament: Transformen les primeres matèries que els i han donatles indústries de base, en productes acabats. -Les indústries de béns de consum: Produeixen articles destinats a la població a partir de primeres matèries naturals o semielaborades. LES PRIMERES MATÈRIES: Element bàsic de la producció industrial, són transformacions abans de convertir-se en un producte manufacturat. Les primeres matèries tenen orígens diferents: -Origen mineral: (ferro, alumini, coure) -Origen vegetal: (fusta o cotó) -Origen animal: (llana o pell) -Origen químic: (l’àcid sulfúric o el plàstic) ELS PRODUCTES MINERALS:Són una bona part dels productes minerals. 2 tipus: -Els minerals metàl·lics: Els més important es el ferro, és bàsic de les indústries siderúrgiques. Altres: el coure. -Els minerals no metàl·lics: Són utilitzats com a fertilitzants, són els que tenen un volum d’explotació més gran. El granit, el marbre... són roques minerals de gran utilitat de construcció. Els diamants, les maragdes...són valorades com pedres precioses. LES FONTS D’ENERGIA:Per fer el procés d’un primera matèria cal energia, i s’obté de les fonts d’energia. 3 etapes bàsiques: -L’etapa preindustrial: L’energia provenia de la força dels humans i dels animals, del vent, de l’aigua i de la combustió de la llenya. -Revolució industrial: Les formes antigues es van anar utilitzant 1r. Carbó, 2n. Electricitat, 3r. Petroli i més tard el gas natural. -Darreres dècades: S’han incorporat l’energia nuclear, les renovables o alternatives con la solar, l’eòlica, la geotèrmica i la mareomotriu.
  2. 2. COMBUSTIBLES FÒSSILS I MINERALS RADIOACTIUS: -Els combustibles fòssils: carbó, petroli i gas natural. -Els minerals radioactius: S’obté l’urani que i intervé la producció de l’energia nuclear. El valor dels minerals energètics → 75% Minerals metàl·lics → 20% No metàl·lics → 5%. EL CARBÓ: Va ser el primer mineral utilitzat com a font d’energia. Escalfava els forns i l’aigua dels vapors de les màquines de les fàbriques. Segles XVIII fins la meitat de XX. Prové de la descomposició i petrificació de grans masses forestals, al llarg de milions d’anys. Exemples de carbons més antics: L’antracita i l’hulla. A partir de l’any 1960 la producció del carbó va disminuir perquè s’esgotaven els jaciments i per la competència del petroli. EL PETROLI: Es un combustible líquid, fosc i espès es va formar per acumulació i fermentació de plantes i animals al fons de llacs i mars. Es la principal font d’energia mundial. Els principals països productors del petroli són l’Aràbia Saudita, els Estats Units, Rússia i l’Iran. L’ENERGIA NUCLEAR: El procés de fissió de l’àtom d’urani e reactors nuclears ha fet possible l'aprofitament de l'enorme quantitat d'energia calòrica que es reprèn per produir l’electricitat.

×