Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

Els cavalls

358 Aufrufe

Veröffentlicht am

TRACTA SOBRE ELS CAVALLS

Veröffentlicht in: Bildung
 • Als Erste(r) kommentieren

 • Gehören Sie zu den Ersten, denen das gefällt!

Els cavalls

 1. 1. ELS CAVALLSELS CAVALLS
 2. 2. ALIMENTACIÓALIMENTACIÓ
 3. 3. Els cavalls són herbívors amb un estomac poc voluminós i un intestí molt desenvolupat, que van menjant i desplaçant-se gairebé tot el temps,així doncs el seu aparell digestiu s'ha adaptat a ingerir gran quantitat d'herba repartida al llarg del dia.
 4. 4. La seva base alimentaria és o hauria de ser l'herba, fresca directament de la pastura o fenc si no es disposa d'una altra. L'herba posseeix moltes vitamines i minerals, però no té molt valor nutritiu, i a més aquest depèn del tipus d'herba, del sòl on creix, de la temporada de l'any...Per això els cavalls dediquen moltes hores del dia a menjar, a poc a poc però sovint. El seu sistema digestiu esta preparat per digerir aquest alt contingut en fibra, si se'ls dóna de menjar una o dues vegades al dia, tenen molta gana, mengen de pressa i sorgeix el risc de còlics.
 5. 5. Els cavalls salvatges en viure en llibertat sempre tenen una mica d'herba per anar menjant, mes o menys segons l'època de l'any, però sempre mengen alguna cosa mentre es mouen. Sempre tenen lliure accés a aigua neta i fresca que és necessària per al funcionament òptim del seu tracte intestinal .A l'hivern, en èpoques de poca herba o quan sigui necessari, se'ls dóna a més de la pastura, fenc.
 6. 6. PALLAPALLA
 7. 7. La palla és la tija seca dels cereals (blat, civada, sègol, ordi, etcètera), després que el gra o llavor ha estat separat mitjançant la trilla. En temps passats, era un subproducte útil de la collita, però amb l'arribada de la mecanització la palla pot arribar a ser una càrrega i un entrebanc per als grangers.
 8. 8. CIVADACIVADA
 9. 9. Civada és un gènere de plantes de la família de les poàcies, utilitzada com a aliment i com a farratge per als animals.
 10. 10. MAMIFERSMAMIFERS
 11. 11. Les femelles, anomenades egües o eugues, porten la cria al ventre durant aproximadament 11 mesos, al final dels quals neix la cria, anomenada poltre, que és capaç de mantenir-se dempeus i córrer poc després de néixer. La majoria de cavalls domèstics comencen a ser ensinistrat amb sella o arnès a l'edat d'entre dos i quatre anys. Assoleixen l'adultesa als 5 anys i viuen entre 25 i 30 anys.
 12. 12. PARTSPARTS
 13. 13. ELS SEU ESQUELET: El seu esquelet està format per 210 ossos individuals, proporcionant suport als músculs, protegint al seu torn els òrgans interns, els seus components tenen la mobilitat necessària perquè l'animal pugui desplaçar-se.
 14. 14. GG CC FET PER:FET PER: CC
 15. 15. FINFIN

×