Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Die SlideShare-Präsentation wird heruntergeladen. ×

101 lojera verore per femije e te rritur

Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Nächste SlideShare
Lojrat popullore
Lojrat popullore
Wird geladen in …3
×

Hier ansehen

1 von 67 Anzeige

101 lojera verore per femije e te rritur

Herunterladen, um offline zu lesen

Ne ndihme te mesuesve dhe prinderve per te organizuar diten e pushimit te femijeve. Lojerat kane lindur me njeriun ndaj ato nuk kane moshe, mund te luhen nga te gjithe. Lojerat edukojne cilesi te personalitetit dhe cilesi fizike.

Ne ndihme te mesuesve dhe prinderve per te organizuar diten e pushimit te femijeve. Lojerat kane lindur me njeriun ndaj ato nuk kane moshe, mund te luhen nga te gjithe. Lojerat edukojne cilesi te personalitetit dhe cilesi fizike.

Anzeige
Anzeige

Weitere Verwandte Inhalte

Aktuellste (20)

Anzeige

101 lojera verore per femije e te rritur

 1. 1. Rekomandime për Aktivitetin Fizik. Fëmijët aktivë kanë një shans më të mirë për të patur shëndetshmëri edhe në një moshë të rritur. Sa aktivitet kanë nevojë? Fëmijët duhet të jenë aktivë gjatë gjithë ditës. Zëvendësoni sjelljen e ulur me aktivitetin kur është e mundur. Prindër! Inkurajoni fëmijët në moshë parashkollore (të moshave 3-5) të përfshihen në lojë aktive, si dhe lëvizje të strukturuar. Rekomandohet rreth 3 orë në ditë një sërë aktivitetesh (të lehta, të moderuara dhe të fuqishme). Fëmijët që janë aktiv kanë shëndet më të mirë të kockave, fizikun, funksionin e trurit, vëmendjen dhe performancën akademike. Ata kanë një peshë optimale dhe kanë më pak simptoma të depresionit. Fëmijët dhe adoleshentët në moshë shkollore (të moshës 6-17) duhet të përpiqen të marrin të paktën 60 minuta në ditë me aktivitet me intensitet mesatar dhe të fortë. Mund të ndahet në seanca më të shkurtra gjatë gjithë ditës. Mbajini fëmijët aktivë në shtëpi, përdorni vendet e sigurta për të luajtur. Mbështetni edukimin fizik dhe mësuesit e kësaj lënde në shkollë, për të arritur fëmija performance sa më të lartë, si rrjedhim, edhe shëndetshmëri më të mirë. Mësues të Edukimit fizik dhe shëndetësor! Punoni pa u lodhur për realizimin e programit tuaj në shkollë dhe jashtë saj. Ju keni në dorë shëndetin fizik dhe mendor të fëmijëve. Ne meritojmë respektin dhe statusin si mësuesit e të gjitha lëndëve të tjera. Tregoni se jeni udhëheqës të denjë në edukimin e fëmijëve, të cilët kanë besim tek ne, shpesh më tepër se tek mësuesit e lëndëve të tjera. ARGËTOHUNI PA FUND ME LOJËRAT E MËPOSHTME, BËHUNI KREATIV PËR TË KALUAR KOHËN E PUSHIMEVE NË MËNYRË AKTIVE E TË SHËNDETSHME
 2. 2. Hedhja e rrathëve. Edukon: Përqëndrimin; Saktësinë; Orientimin.
 3. 3. Ecni duke vendosur pëllëmbët dhe shputën e këmbës mbi figurat përkatëse sa më shpejt. Edukon: shkathtësinë,; shpejtësinë; reagimin e shpejtë; orientimin. Ecni çuditshëm.
 4. 4. Godit në shenjë. Edukon: Përqendrimin; saktësinë; durimin.
 5. 5. Vrapo duke ndjekur shenjat, duke vendosur një apo të dyja këmbët. Edukon: Aftësi kordinuese, shkathtësi; shpejtësi; përqendrim; orientim.
 6. 6. Kalo pengesat pa I prekur. Edukon: Aftësi përshtatëse; shkathtësi; saktësi; imagjinatën; është argëtuese. Zbavitu dhe ushtrohu në kushte shtëpie me familjarët tuaj.
 7. 7. Kush kërcen më larg. Edukon: Kërcyeshmërinë; forcën e muskujve të këmbëve; shpirtin e garës. Ekuilibër dhe shkathtësi.
 8. 8. Vizatoni nga pozicione të ndryshme. Edukon: Orientimin; forcon muskujt e gjymtyrëve; imagjinatën; aftësi përshtatëse; durimin.
 9. 9. Elementë gjimnastikorë. Kapërdime para , prapa. Kapërdime para dhe prapa
 10. 10. Elementë gjimnastikorë. rënie në urë prapa.Kujdesuni që të mos dëmtoheni. Kërkoni ndihmë nga familjarët.
 11. 11. Elementë gjimnastikorë. Vertikale mbi duar. Avertikale mbi shpatulla. Clik dy here për të ndjekur vidion
 12. 12. Rrotullim anash mbi duar, fleta. Sparkata
 13. 13. Shahu është lojë strategjike Ai luhet me dy lojtarë mbi një tabelë katrore e cila është e ndarë në 64 fusha katrorë të vegjël të cilët janë të ngjyrave të bardhë dhe të zezë, çdo fushë e bardhë ufizohet me fusha të zeza dhe anasjelltas. Loja e shahut bazohet tek inteligjenca dhe përqëndrimi. Shahu gjithashtu zhvillon kujtesën, rrit analitikën, mpreh logjikën, dhe të kultivon ndjenjën e së bukurës. “Shahu është sporti i mendjes” Luaj shah on line: https://www chess.com/sq
 14. 14. Danc, balet dhe aerobi.
 15. 15. Kërcime të ndryshme me litar apo me llastikë.
 16. 16. Loja me shami.
 17. 17. Loja “Letra në postë”
 18. 18. Tërheqje litari
 19. 19. Vrapim me këmbët brënda një thesi.
 20. 20. Gjuajtje në shenjë me top, me anë të një llastike.
 21. 21. Garë individuale, se cili mund ta çojë vezën më shpejt pa e rrëzuar në anën tjetër.
 22. 22. Aktivitet në natyrë, garë se cili çift do transportojë topat më shpejt tek koshi. Garë në skuadra. Kalimi I rrethit sa më shpejt.
 23. 23. Kap topat me anë të rrjetës
 24. 24. Kërce me të dyj akëmbët sipas gërmave të alfabetit. Goditja e tullumbaces.
 25. 25. Garë në çifte, se cili përshkruan 20m pa e rrëzuar tullumbacen. Garë individuale. Qëndrojmë në ekuilibër mbi top.
 26. 26. Vrapim në natyrë. Garo me shokun.
 27. 27. Shëtitje dhe kreativitet me familjen.
 28. 28. Qëndroni në ekuilibër
 29. 29. Kush I nxjerr topat e pipongut më shpejt nga kutia, duke kryer lëvizje me belin. Hedhje e topit në koshat e shokut përballë.
 30. 30. Lojërat e ujit janë fantastike për tu argëtuar dhe fituar aftësi të ndryshme motore.
 31. 31. Loja “Vigani dhe shkurtabiqi” Loja “hapa dollapa”
 32. 32. Loja me shami.
 33. 33. Gjithpërfshirje sociale. Luajmë së bashku.
 34. 34. Kryeni ushtrime me fjongo, rreth, top.
 35. 35. Kryejini përditë ushtrimet e jogës, ajo jep elasticitet, forcon muskujt e trupit dhe i jep shëndetshmëri shtyllës kurrizore. Gjeni paqen nëpërmjet këtyre ushtrimeve. Mbani shëndetin tuaj emocional nën kontroll, duke hequr stresin nëpërmjet aktivitetit fizik të përditshëm, sportit, meditimit, jogës dhe teknikave të frymëmarrjes.
 36. 36. Luani lojën e bukur të futbollit.
 37. 37. Luani basketboll
 38. 38. Luani volejboll.
 39. 39. Hipizëm Çiklizëm apo ecje me biçikletë.
 40. 40. Kujdesuni për kafshët. Website të sigurta: https://independent.academia.edu/ MajlindaLeka. youtube.com Majlinda leka channel https://kidshealth.org/ etj. Tekste shkollore: biologji etj. Portofolë lëndorë, libra,revista projekte, etj. Lexoni dhe merrni njohuri shëndetësore, sportive dhe olimpike. Ndihmoni në familje
 41. 41. Tekstet e mësipërme janë një “revistë” me njohuri shëndetësore, sportive dhe olimpike, veprimtari, kuriozitete, quize, argëtim etj. Ato janë një ndihmë e madhe në mësimin on line, për nxënës, mësues dhe prindër.
 42. 42. Higjenë maksimale Ushqehuni shëndetshëm. Gjumë të rregullt. ARGËTIM TË MBARË! LOJËRAT luhen edhe nga të rriturit, ato nuk kanë moshë.

×