Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.
Со VoIP преносот на глас се врши преку интернет
протокол, т.е.,со користење на глобалната и бесплатна
светска мрежа - инте...
SKYPE          http://skype.com
Skype е бесплатен софтвер, кој
овозможува да разговарате
бесплатно било каде во...
Google talk          http://www.google.com/talk

 Уште еден бесплатен софтвер за
онлајн комуникација
 Може да ...
Windows            http://download.live.com/messenger
   Live Messenger
MSN е најпознатото парче
софтвер за...
Користење на VoIP при слаби Интернет
врски, може да резултира со некои
проблеми во врската како на пример:

Доцнења во п...
Користење на VoIP услуги во Македонија?!

Македонски телекомуникации нудат услуги преку Интернет
телефонија со својот тар...
ВИ БЛАГОДАРАМ ЗА ВНИМАНИЕТО
интернет телефонија
интернет телефонија
интернет телефонија
интернет телефонија
интернет телефонија
интернет телефонија
Nächste SlideShare
Wird geladen in …5
×

интернет телефонија

2.016 Aufrufe

Veröffentlicht am

Veröffentlicht in: Technologie
 • Loggen Sie sich ein, um Kommentare anzuzeigen.

интернет телефонија

 1. 1. Со VoIP преносот на глас се врши преку интернет протокол, т.е.,со користење на глобалната и бесплатна светска мрежа - интернет
 2. 2. SKYPE http://skype.com Skype е бесплатен софтвер, кој овозможува да разговарате бесплатно било каде во светот преку иновативна P2P (peer-to-peer) технологија. Програмот има вклучен ИМ клиент, конференциски повик, видео повик, говорна пошта,сигурносен пренос на фајлови Можност за надоградување на опција со која ќе можете да повикувате фиксни и мобилни телефони во било која земја во светот, како и да праќате смс пораки Пренасочување на повици кон тел. бр. кога корисникот е офлајн Skype е еден од најпопуларните VoIP клиенти во светот со милиони корисници.
 3. 3. Google talk http://www.google.com/talk  Уште еден бесплатен софтвер за онлајн комуникација  Може да се користи директно од веб сајт, без потреба од негово преземање на PC  Програмот овозможува голем број на функции како: -ИМ клиент и офлајн пораки -бесплатен разговор од компјутер до компјутер, -праќање и примање говорни пораки, -неограничен трансфер на фајлови, - кога сте најавени на Google Talk, добивате известување за новите e- mail пораки во вашето Gmail сандаче
 4. 4. Windows http://download.live.com/messenger Live Messenger MSN е најпознатото парче софтвер за комуникација преку Интернет, бидејќи го има на секој компјутер на кој е инсталиран Windows (Server 2003, Server 2008, XP, Vista, 7, mobile)  Овозможува: -размена на фајлови, - PC - to – PC, PC- to phone calls и видео повици - Праќање на инстант пораки до контакти кои се офлајн -Голем број на игри и апликации до кои доаѓате преку прозорчето за разговор, доколку сакате да предизвикате некој ваш контакт на натпревар
 5. 5. Користење на VoIP при слаби Интернет врски, може да резултира со некои проблеми во врската како на пример: Доцнења во пренесувањето на гласот Слаб квалитет на звукот Пречки и ехо
 6. 6. Користење на VoIP услуги во Македонија?! Македонски телекомуникации нудат услуги преку Интернет телефонија со својот тарифен модел Call Free За да ја користите оваа услуга, треба да имате MaxADSL интернет пристап од Македонски Телеком. Активна телефонска линија. Ви овозможува бесплатни телефонски разговори со останатите корисниците на оваа услуга и посебни попусти за остварување меѓународни разговори. Дознајте повеќе на: http://www.telekom.mk
 7. 7. ВИ БЛАГОДАРАМ ЗА ВНИМАНИЕТО

×