Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.
Projekt
● Lenda :Edukate shoqerore
● Tema : Reklamimi I biznesit
● Nentema :Reklamoni biznesin tuaj dhe
produktet qe ofroh...
C’eshte biznesi?
Nje biznes mund te definohet si nje organizate qe
ofron mallrat dhe sherbimet per konsumatoret .Me
ane te...
Biznesi studiohet kryesisht për
katër arsye:
1. Per te qenë konsumator dhe investitor i
informuar.
2. Per te qenë punëtorë...
Hapat per te ndertuar nje biznes
1. Identifiko drejtuesit e suksesshëm
E para gjë e rëndësishme për të ndërtuar një kompan...
Objektivat e biznesit jane:
1.Të krijojë dhe zhvillojë marrëdhënie të
mira me klientët.
2. Të jetë një burim për kandidatë...
Objektivat e biznesit:
Objektivat
Fitimi
Mbijetesa
Vlera e
biznesit
Aspektet
sociale
Tregu
(madhësia
dhe fuqia)
Të
hyrat
E...
Organizimi I biznesit
Pronesia e vetme
● Biznes individual quhet
nje biznes qe zakonisht
eshte ne pronesi dhe
menaxhim te ...
Bashkepronesia ose ortakeria
● Shume njerez nuk kane
para,kohe apo deshire qe
ta udheheqin nje biznes
te tyrin.Ata prefero...
Shoqeria aksionare ose korporata
● Krijimi I nje biznesi
qe eshte I ndare nga
pronaret e vet I ka
perparesite e
veta.Nje e...
C’eshte plani e biznesit?
● Plani i biznesit është një përmbledhje e shkruar e
aktivitetit të propozuar të sipërmarrësit k...
Plani im I biznesit
Pershkrimi :
Unepasi kammbaruarshkollenmendovatehapnje
butik.paratepertahapurjanegjysmangakursimetemia...
C’eshte reklama?
● Reklamim do te thotë çfarëdo shpallje publike e
transmetuar me pagesë apo shpërblim të
ngjashëm, për që...
Menyrat e reklamimit jane:
1.Nepermjet medies se shkruar ku perfshihen
gazetat e perditshme,gazeta lokale,revistat etj.
2....
Reklamimi I veshjeve ne
biznesin tim (fustanet)
Veshje sportive qe do te shiten ne biznesin tim
Veshje te tjera
Anetaret e grupit :
 Blerta Basha (Lider)
 Sabrina Topalli
 Regis Limoni
 Emiljano Kamberi
for watching
Faleminderit per vemendjen tuaj
Reklamimi i bisnesit
Nächste SlideShare
Wird geladen in …5
×

Reklamimi i bisnesit

Reklamoni bisnesin tuaj dhe produktet qe ofrohen per tregun

 • Loggen Sie sich ein, um Kommentare anzuzeigen.

Reklamimi i bisnesit

 1. 1. Projekt ● Lenda :Edukate shoqerore ● Tema : Reklamimi I biznesit ● Nentema :Reklamoni biznesin tuaj dhe produktet qe ofrohen per tregun. ● Klasa :7b ● Grupi I pare
 2. 2. C’eshte biznesi? Nje biznes mund te definohet si nje organizate qe ofron mallrat dhe sherbimet per konsumatoret .Me ane te biznesit fitojne edhe shitesit edhe konsumatoret .Biznesi mund te jete I llojeve te ndryshme per shembull;biznes per frutat,perimet,kepucet,veshjet etj.Me pak fjale, çdo sektor i ekonomise sone ka nevoje per njerez me aftesi te forte per keto pune.
 3. 3. Biznesi studiohet kryesisht për katër arsye: 1. Per te qenë konsumator dhe investitor i informuar. 2. Per te qenë punëtorë i mirë dhe konkurues. 3. Per te qenë një sipërmarrës i mirë. 4. Per te qenë nje menaxher i mirë.
 4. 4. Hapat per te ndertuar nje biznes 1. Identifiko drejtuesit e suksesshëm E para gjë e rëndësishme për të ndërtuar një kompani të suksesshme është të kesh në krye të saj një drejtues të suksesshëm.Në një ekip të suksesshëm, çdo anëtar i ekipit ka rendesine e tij. 2.Krijo një ekip të suksesshëm menaxherësh. 3.Ndërto strukturën e menaxhimit. 4.Aplikoni procedurat dhe sistemet menaxhuese.
 5. 5. Objektivat e biznesit jane: 1.Të krijojë dhe zhvillojë marrëdhënie të mira me klientët. 2. Të jetë një burim për kandidatë të jashtëzakonshëm. 3.Të zbatojë dhe zhvillojë praktika etike të rekrutimit dhe punësimit. 4.Të fitojë statusin ekspert.
 6. 6. Objektivat e biznesit: Objektivat Fitimi Mbijetesa Vlera e biznesit Aspektet sociale Tregu (madhësia dhe fuqia) Të hyrat Efiçienc a Cilësia dhe inovacionet Imazhi dhe reputacioni Mjedisi Kënaqësia e kërkesës
 7. 7. Organizimi I biznesit Pronesia e vetme ● Biznes individual quhet nje biznes qe zakonisht eshte ne pronesi dhe menaxhim te nje personi.Kjo eshte forma me e shpeshte e pronesise se nje nje biznesi. ose me nje pronar
 8. 8. Bashkepronesia ose ortakeria ● Shume njerez nuk kane para,kohe apo deshire qe ta udheheqin nje biznes te tyrin.Ata preferojne te kene edhe dike me teper per udheheqje.Kur dy ose me shume njerez pajtohen e behen bashkepronare te nje biznesi ,atehera kjo organizate quhet ortakeri.
 9. 9. Shoqeria aksionare ose korporata ● Krijimi I nje biznesi qe eshte I ndare nga pronaret e vet I ka perparesite e veta.Nje entitet ligjor qe ka autoritet per te vepruar dhe te kete pergjegjesi te ndara nga pronaret e vet quhet korporate.
 10. 10. C’eshte plani e biznesit? ● Plani i biznesit është një përmbledhje e shkruar e aktivitetit të propozuar të sipërmarrësit ku varësisht nga nevoja dhe synimet e sipërmarrjes mund të jenë afatshkurtëra ose afatgjate. ● Plani i biznesit është një dokument i gjallë, evolutiv që shpreh ardhmërine e kompanisë. Ekspertët vlerësojnë se plani i biznesit është një nga mjetet më të rëndësishme të një sipërmarrjeje. Plani i biznesit përgatitet për vetë kompaninë ose për investuesit në të.
 11. 11. Plani im I biznesit Pershkrimi : Unepasi kammbaruarshkollenmendovatehapnje butik.paratepertahapurjanegjysmangakursimetemia gjysmatngabanka. Qellimi: T’Iofrojqytetareve njemundesimetemirepertezgjedhur veshjetqeatadeshirojne. Pershkrimi I produktit: Veshjettejenetendryshme. StudimiItregut:uneduhettestudiojtregunpertezbularsecila pjeseneqyteteshtemeepershtatshmepertehapurbutikun. Burimet financiare dhe njerezore: -Llogaritaparateperinvestiminfillestar. -Llogaritasapunonjesduhen. -llogaritateardhuratmujore. -Llogaritemfitimin. -Parashikovaseinvestiminfillestarmundtashlyenimpas5 muajsh.
 12. 12. C’eshte reklama? ● Reklamim do te thotë çfarëdo shpallje publike e transmetuar me pagesë apo shpërblim të ngjashëm, për qëllime të vetë-promovimit. ● Reklama eshte menyra me e mire per ti treguar konsumatoreve me teper rreth nje produkti te ri qe del ne treg. ● Reklama mund te terheqi vemendjen e shume klienteve prandaj themi se reklama eshte shume e dobishme.
 13. 13. Menyrat e reklamimit jane: 1.Nepermjet medies se shkruar ku perfshihen gazetat e perditshme,gazeta lokale,revistat etj. 2.Nepermjet medies vizive ku pefshihen: • Reklamat e bera ne TV. • Reklamat e bera nepermjet radios,e televizioneve lokale. • Nepermjet kinemase. 3.Nepermjet pllakateve e shenjave sqaruese.
 14. 14. Reklamimi I veshjeve ne biznesin tim (fustanet)
 15. 15. Veshje sportive qe do te shiten ne biznesin tim
 16. 16. Veshje te tjera
 17. 17. Anetaret e grupit :  Blerta Basha (Lider)  Sabrina Topalli  Regis Limoni  Emiljano Kamberi
 18. 18. for watching Faleminderit per vemendjen tuaj

×