Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

Holokauszt

Holocaust - Holokauszt

Ähnliche Bücher

Kostenlos mit einer 30-tägigen Testversion von Scribd

Alle anzeigen

Ähnliche Hörbücher

Kostenlos mit einer 30-tägigen Testversion von Scribd

Alle anzeigen
 • Als Erste(r) kommentieren

Holokauszt

 1. 1. Zene : Ránki György - Concertino per zimbalo 08 Presto Előadó - Szakály Ágnes HOLOKAUSZT - Emlékezz! HOLOKAUSZT - Emlékezz!
 2. 2. Egyszerűen hihetetlen Dwight D. Eisenhower tábornoknak igaza volt, amikor elrendelte, hogy fényképezzenek és filmen örökítsenek meg mindent, amit láttak.
 3. 3. H OLO KAUSZT Pontosan úgy, ahogy hozzávetőleg hatvan évvel ezelőtt előrelátható volt …
 4. 4. Szükséges emlékeztetni arra, hogy amikor a szövetséges had-erők főparancsnoka , Dwight D. Eisenhower tábornok meglátta a koncentrációs táborok áldozatait , parancsba adta, hogy a lehető legtöbb fényképet készítsék katonái, ezeket mutassák meg a helyi német lakosságnak, hogy azok lássák a tényeket, és jöjjenek eltemetni a holtakat .
 5. 5. Ennek okát így fogalmazta meg : “ A lehetséges legtöbb dokumentumra van szükségünk – legyen az film, fotó vagy tanúvallomás -, mert egyszer eljön a nap amikor feláll valami elmebeteg, és azt mondja, hogy mindez meg sem történt. ”
 6. 6. “ A rossz győzelméhez nem kell más, csak az, hogy a jók ne tegyenek semmit. ” (Edmund Burke)
 7. 7. Nemrégiben az Egyesült Királyságban törölték a holokauszt tanítását az iskolai programból azzal, hogy „támadó jellegű” az iszlám hitűekkel szemben, akik szerint a holokauszt nem létezett …
 8. 8. Rémisztő jóslat ez arról a félelemről, mely a világot szorongatja, és amelyet bár-mely nép érezhet. A második világháború több mint hatvan éve véget ért.
 9. 9. Ez a levél láncként éri körbe a világot, emlékeztetve hatmillió zsidóra, húszmillió oroszra, tízmillió keresztényre, homoszexuálisokra, cigányokra – akiket megöltek, felkoncoltak, megerőszakoltak, megaláztak.
 10. 10. És most, amikor az iszlám szélsőségesek és az újjáéledő nácik, fasiszták, nyilasok, szélsőjobboldaliak azt állítják, hogy a holokauszt csupán kitalálás, egyre sürgetőbb figyelmeztetni a világot, hogy ne felejtsen. E bemutatónak és küldésének célja, hogy minél többen olvassák el szerte a világon.
 11. 11. A tényeket mindenkivel meg kell ismertetni, a gyalázatot el kell ítélni, a kirekesztés feltámadását meg kell akadályozni!
 12. 12. NE FELEDD, NE ENGEDD MEGISMÉTLŐDNI!

×