Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

25 Jaar Maters & Hermsen in 25 foto's

Op 1 april 1993 richtten Fred en ik Maters & Hermsen op. Sindsdien hebben we vele pieken en dalen meegemaakt. Ons verhaal in 25 foto's.

 • Als Erste(r) kommentieren

25 Jaar Maters & Hermsen in 25 foto's

 1. 1. 25 Jaar Maters & Hermsen in 25 foto’s
 2. 2. 1993: Proefzitten Ons eerste (veel te grote) kantoor aan de Middelstegracht. Toen nog met z’n tweeën. Wat waren we er trots op: elk een eigen toilet.
 3. 3. 1994: Redactievergadering Tot vier uur ‘s nachts doorwerken. En dan om zeven uur ‘s ochtends opstaan om de floppy disk met het tijdschrift Werken aan Werk bij de RVU in Hilversum af te leveren.
 4. 4. 1995: Jubileumuitje Na twee jaar bikkelen en sparen tijd voor een extravagant uitje met toen vriendinnen (nu vrouwen) Mariska en Hetty: een nachtje Kurhaus in Scheveningen.
 5. 5. 1996: Marc Onze eerste medewerker Marc Mijer. Hij was zakelijk leider bij een door ons bewonderd Amsterdams ontwerpbureau. Wij vroegen hem hoe je dat nou doet, iemand in dienst nemen. Een week later kregen wij zijn sollicitatiebrief.
 6. 6. 1997: Getuige Fred was getuige op mijn huwelijk, ik ceremoniemeester op Fred’s huwelijk. Behalve zakenpartners zijn we vooral ook vrienden. En achter- achterneven: onze betovergrootvader heet Berend-Jan Maters.
 7. 7. 1998: Verder? Willen we doorgroeien, of willen we met zijn tweeën blijven? Voor die beslissing stonden we na vijf jaar. Het werk klotste over de plinten, maar we waren het bedrijf nooit gestart om groot te worden.
 8. 8. 1999: Rembrandt De kogel was door de kerk: we wilden blijven werken voor bestaande klanten, maar ook nieuwe klussen doen. Vanaf dat moment namen we meer mensen in dienst. Defensiemaatje Eugène kwam als eerste. We verhuisden naar de zolder van de Latijnse School, waar Rembrandt van Rijn zijn onderwijs kreeg.
 9. 9. 2000: Op koers Rond de eeuwwisseling begonnen we de vruchten te plukken van jaren lang hard werken. We wonnen de ene na de andere vakwedstrijd, begonnen met het geven van trainingen en ondertussen groeiden we stevig door.
 10. 10. 2001: Lekker werken Elk jaar organiseerden we een strategiedag met het hele bedrijf, waar mensen in wisselende mate zin in hadden. We smeedden samen plannen. Daar ontstond ook de missie van M&H destijds: ‘Het beste bureau voor bedrijfsjournalistiek in Nederland én een bedrijf waar het lekker werken is.’
 11. 11. 2002: IJshockey Het waren bloederige toestanden, onze personeelsuitjes. Bij elk uitje vielen wel gewonden: van tanden uit de mond na een borrel tot een klomp tegen de kaak bij boerengolf, een verdraaide knie bij het tennis en verstuikte enkels bij honkbal en flowsurfen. Bij ijshockey gebeurde verrassend genoeg niets…
 12. 12. 2003: Topoverleg Topoverleg in de speeltuin naast de Latijnse School. Links dochter Sophie. Sarah, Bob, Sophie en Gijs kwamen regelmatig op kantoor. Om te racen op de racebaan, huiswerk te maken, mee te lunchen, met de band te oefenen in onze studio op zolder en onze vormgevers om hulp te vragen bij een toelatingsexamen voor het Grafisch Lyceum.
 13. 13. 2004: Europa in In Nederland raakten we uitgeleerd. Daarom benaderden we de beste bureaus van Groot-Brittannië, België, Duitsland en Frankrijk om van elkaar te leren. Later kwam daar nog Barcelona bij. Om het half jaar spraken we ergens af. Hier in Londen vonden we de inspiratie om een eigen designafdeling op te starten.
 14. 14. 2005: Zwolle Omdat de vrouw van collega Bart terug wilde naar het oosten van het land, en wij Bart niet kwijt wilden, richtten we een kantoor op in Zwolle. Daarna volgde nog kantoren in Den Bosch (collega Stan wilde terug naar Brabant) en Amsterdam (in de straat waar collega Arjan woonde).
 15. 15. 2006: Introductiedag Rond 2006 groeide het aantal medewerkers richting de vijftig. Er kwamen er zo veel tegelijkertijd in dienst dat we een gezamenlijke introductiedag organiseerden: bowlen en steengrillen.
 16. 16. 2007: Makeover Bij wijze van personeelsuitje knapten we met het hele bedrijf de tuin van de Stichting Uitgeprocedeerde Vluchtelingen op. Weer eens wat anders dan stukkies tikken achter de computer.
 17. 17. 2008: Kerstborrel Elk jaar zetten we de jubilarissen in het zonnetje tijdens de kerstborrel. Hier in Scheltema was dat onder andere Heino, toen tien jaar in dienst. Daarna volgde nog een legendarische popquiz.
 18. 18. 2009: IJsvrij Werk komt altijd voorop uiteraard. Behalve op die spaarzame momenten dat het flink vriest in Nederland. Dan worden wat afspraken afgezegd en gaan de ijzers onder.
 19. 19. 2010: Utrecht In de tussentijd vierden we bijna elk jaar met onze vrouwen jaarlijks ons jubileum met een weekeindje weg in binnen- of buitenland. Hier aan de Oude Gracht in Utrecht.
 20. 20. 2011: Magazines Inmiddels bestaat meer dan de helft van ons werk uit campagnes ontwikkelen, congressen organiseren, films en websites maken etc. De eerste grote liefde was, is en blijft het papieren magazine.
 21. 21. 2012: Cultuurmecenas Cultuurmakelaar Michaël Roumen verraste ons met een fraaie trofee: die voor Cultuurmecenas van het Jaar. Waar mogelijk proberen we ons in te zetten voor onze eigen stad Leiden, met name voor de cultuursector.
 22. 22. 2013: Twintigjarig jubileum Bij ons 20e jubileum kregen we een fraai magazine van onze collega’s: De Aardappeleters. Genoemd naar onze ‘Dampende Aardappelen Check’ – een manier om te achterhalen wat er leeft in de hoofden en harten van doelgroepen: waar hebben ze het over thuis boven de dampende aardappelen?
 23. 23. 2014: Afscheid Afscheidsspeech voor een collega in onze stamkroeg De Bonte Koe. In de crisisjaren kromp ook ons bureau.
 24. 24. 2015: Thuisfront Onze vrouwen Hetty en Mariska hebben altijd een belangrijke rol gespeeld bij Maters & Hermsen. Al was het maar omdat zij op jubileumuitjes (zoals hier in Wenen) ons kritisch bevragen over de gang van zaken en ervoor zorgen dat wij ‘op dezelfde pagina’ blijven.
 25. 25. 2016: Col de Vars Behalve schrijven, schaatsen, racebanen en muziek maken delen Fred en ik nog een passie: fietsen. Elk jaar rond eind mei gaan we met een paar vrienden naar de Alpen om wat serieuze bergen te beklimmen.
 26. 26. 2017: Festival De openingsavond van het Leiden International Film Festival. Opgericht door twee Leidse studenten en uitgegroeid tot een prachtig evenement. Als sponsor dragen we een klein steentje bij.
 27. 27. 2018: City Hall Met onze beste vrienden op het terras van City Hall aan de Nieuwe Rijn in Leiden. Het zijn de vrienden van het studentenhuis Oude Vest 51, waar onze eerste samenwerking begon.

×