Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Die SlideShare-Präsentation wird heruntergeladen. ×

Moodle2 uusia ominaisuuksia

Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Nächste SlideShare
Wikit, blogit ja mikroblogit
Wikit, blogit ja mikroblogit
Wird geladen in …3
×

Hier ansehen

1 von 18 Anzeige

Moodle2 uusia ominaisuuksia

Herunterladen, um offline zu lesen

Moodle 2 ja sen versiot sisältävät paljon uusia ominaisuuksia ja parannuksia. Helppokäyttöisyyteen on panostettu ja samoin sivujen näkyminen erilaisilla päätelaitteilla onnistuu hyvin.

Moodle 2 ja sen versiot sisältävät paljon uusia ominaisuuksia ja parannuksia. Helppokäyttöisyyteen on panostettu ja samoin sivujen näkyminen erilaisilla päätelaitteilla onnistuu hyvin.

Anzeige
Anzeige

Weitere Verwandte Inhalte

Ähnlich wie Moodle2 uusia ominaisuuksia (20)

Anzeige

Aktuellste (20)

Moodle2 uusia ominaisuuksia

 1. 1. Moodle2 Uutta tulee jatkuvasti! Ominaisuuksia versioista 2.2, 2.3 ja 2.4 Jarmo Tanskanen 2013 Valopi Oy Tämän teos teoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimeä-JaaSamoin 3.0 Muokkaamaton -lisenssi.
 2. 2. Ulkoasu ‣ Ulkoasu on vieläkin paremmin muokattavissa. ‣ Erillisiä teemoja voidaan tehdä eli ulkonäkö ja toiminnallisuus sivuilla voidaan joustavasti muokata. ‣ Ulkoasutuki on myös mobiililaitteille, eli voidaan asettaa oma teema tai teema on suoraan html5 yhteensopiva. ‣ Materiaalia voi ladata myös mobiililaitteelta.
 3. 3. Näkymän hallinta ‣ Käyttäjä voi itse siirtää lohkoja selainruudun reunaan ”dock”:iin, jossa ne ovat piilossa, mutta silti käytettävissä. ‣ Näkymää saa yksinkertaistettua.
 4. 4. Navigointi ja lohkot ‣ Sivulla on aina Navigointi-lohko näkyvissä, ja sen kautta päästään muille sivuille. ‣ Myöskään asetukset -lohkoa ei saa pois, sillä se liittyy aina näkyvissä olevan sivun sisällön hallintaan. Asetukset lohkossa on esim. kurssin hallinta tai vaikkapa keskustelualueen hallinta. ‣ Lohkot voi aina pienentää miinus- napista tai siirtää telakkaan (dock) sivun reunalle. ‣ Jos teema sallii lohkoja voi aina siirrellä suhteessa toisiinsa ja sivun molemmille reunoille. Näin saa sivunäkymän mieleisekseen.
 5. 5. SoMe-integrointi ‣ Moodle-sivuille voidaan tuoda lisäosina sosiaalisen median palveluja. ‣ Esim. Facebook ja Twitter mahdollistavat erilaisten pienennettyjen näkymien tuomisen työtilaan tai kurssisivuille. ‣ Näin voi hyödyntää SoMe- toiminnan myös kurssin sisällä. ‣ Google Cal tapahtumat Moodle-kalenteriin...
 6. 6. Kieliversiointi ‣ Moodlea on kehitetty aktiivisesti ja maailmanlaajuisesti avoimen lähdekoodin ohjelmistona jo vuodesta 2002. ‣ Moodlea on käännetty yli 100 kielelle. ‣ Uusia versioita tulee n. kahdesti vuodessa. Korjaus- ja turvapäivityksiä useammin. ‣ Kieltä ja terminologiaa voi muokata eli esim. kurssi- sanan voi vaihtaa työtila- sanaksi. ‣ kuva: https://moodle.org/
 7. 7. Käyttäjät ‣ Käyttäjät voivat luoda tunnuksen itse tai heille voidaan luoda tunnus kerralla. ‣ Käyttäjiä voi hallita useamman kerralla. ‣ Viestin lähetys,tunnuksen vahvistaminen, poistaminen, näyttäminen jne. ‣ Käyttäjiä voi hakea/suodattaa monella eri tavalla. ‣ Käyttäjien profiiliin saa paljon erilaisia tietoja: kuva, osoite, jne. ‣ Käyttäjillä on roolit, joiden perusteella on oikeuksia enemmän
 8. 8. Tiedostot ‣ Tiedosto voidaan tallentaa moodleen tai se voidaan linkittää tiedostopankista esim. Google Drivelta ‣ Tiedosto voi näkyä sivulla yksittäisenä linkkinä tai se voi olla kansiossa yhdessä useamman tiedoston kanssa. Zip-paketti on myös mahdollinen. ‣ Muualla käytettyyn tiedostoon voidaan luoda myös linkki (alias), jolloin alkuperäisen tiedoston muuttuessa muutokset ”päivittyvät” muihin käyttöpaikkoihin (m2.3->) ‣ Tiedostoja voi lisätä ”Drag’n’Drop” M2.2 tyyppisesti(M2.3->). Myös kurssin pääsivulle. ‣ Tiedostohallintaa ei käyttäjälle ole vaan tiedosto poistuu automaattisesti Moodlesta, jos sitä ei missään enää käytetä. Näin tiedoston yhteiskäyttö on turvallisempaa. M2.4
 9. 9. File Picker - tiedostonvalitsin ‣ File Picker - työkalun avulla tuodaan tiedostot moodleen ‣ Ulkoisiin tiedostopankkeihin (repositories) pääsee kiinni, jos ylläpitäjä on ottanut niitä käyttöön. ‣ Moodlen oma on seuraava: ‣ Palvelimen tiedostot (voi katsoa, jos oikeudet riittävät) ‣ Viimeisimmät tiedostot ‣ Lataa tiedosto (omalta koneelta) ‣ Henkilökohtaiset tiedostot (käyttäjät privaatit) ‣ Ulkoisia ovat mm: ‣ Youtube, Wikimedia, Google Docs, Flickr, Amazon S3, Dropbox, Picasa, Alfresco, WebDAV, ... ‣ File Picker mahdollistaa tiedostojen etsinnän ulkoisesta paikasta esim. Flickristä.
 10. 10. Materiaalit ja aktiviteetit ‣ Versiosta M2.3 alkaen materiaalien lisäys ja hallinta on näppärämpää. ‣ Selain tulee olla uudehko (esim. IE8->). Kuvat, M2.4
 11. 11. Median käyttö ‣ Mediatiedostot voidaan ladata moodle-palvelimelle, mutta tiedostokoko ja toisaalta levytila saattaa tulla jossain vaiheessa rajoitukseksi. ‣ Mm. mp3- tai mp4-tiedostoina voidaan laittaa sivuille suoraan. ‣ Helppo ratkaisu on hallita videoita ja muita mediatiedostoja ulkopuolisissa palveluissa (Youtube, Vimeo, yms.), joista ne voi helposti linkittää moodlesivulle.
 12. 12. Tehtävät ja portfolio ‣ Erilaisia tehtävien, kysymysten ja kyselyiden/tenttien variaatioita on paljon. ‣ Vastausten arviointi ja palautteenanto on kätevää. ‣ Oppija voi myös viedä vastauksiaan tarvittaessa omaan portfolioon mm. Google docsiin voi kerätä vastauksiaan.
 13. 13. Chat, viestit ja lokit ‣ Moodlessa on sisäänrakennettu chat. ‣ Erillisin viestijärjestelmän avulla voi lähettää sisäisiä viestejä. ‣ Keskustelut pysyvät tallessa, joten niihin voi palata. ‣ Loki-järjestelmä mahdollistaa aktiivisuuden seurannan.
 14. 14. Tavoitteet ‣ Engl. outcomes, competencies tai goals ‣ Tavoite -arviointi voidaan ottaa pistearvioinnin rinnalle ‣ Aktiviteetin tai kurssin tavoite arvioidaan määritellyllä asteikolla ja on laajempi kokonaisarviointi kuin pelkkä pistearviointi ‣ Esim. keskustelualueen vastaukset kokonaisuudessaan arvioidaan tavoitteen kautta. Kun taas yksittäiset keskustelualueen vastaukset voidaan pisteyttää erikseen. ‣ Tavoite-arvioinnit kertyvät myös taulukkoon, josta ne helposti kootusti näkee kaikista kurssin osasuorituksista.
 15. 15. Suoritusten seuraaminen ‣ Kouluttaja voi asettaa kriteerin, jonka perusteella oppijan suoritus merkitään tehdyksi. ‣ Kriteeri voi olla esim. katsominen, arviointi/ pistemäärä tai oppija merkitsee itse. ‣ Suoritusmerkintä (väkänen) näkyy kurssisivulla aktiviteetin perässä.
 16. 16. Saatavuuden rajoitus ‣ Eli ehdollinen julkaisu. ‣ Materiaalien (tiedostojen/kansioiden/sivujen/ aktiviteettien) saatavuudelle voidaan asettaa ehtoja ajan, arvosanan, osallistujatiedon tai esitietovaatimuksen suhteen(M2.4).
 17. 17. Oma sivu ‣ Oma sivu moodlessa kerää kaikkien kurssien tapahtumia ja muistuttelee tehtävistä ja palautuksista ‣ Omat yksityiset tiedostot voidaan myös hallita ‣ Käyttää ja lukea RSS- syötteitä ‣ Käyttää kalenteria ‣ Blogi, tunnisteet, profiilin tiedot...
 18. 18. Tässä lyhyesti Lisätietoa: Jarmo Tanskanen p. 050-5536899 jarmo.tanskanen@valopi.fi

×