Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

Sessió 5

644 Aufrufe

Veröffentlicht am

 • Als Erste(r) kommentieren

 • Gehören Sie zu den Ersten, denen das gefällt!

Sessió 5

 1. 1. Síntesi Sessió 5 04/07/2008 Fundació Martí l'Humà. Estiu-2008. Gerard, Antoni i Imma.
 2. 2. Què fem i com ho fem? <ul><li>En els blocs hi ha un glosari concret: </li></ul><ul><li>Les etiquetes serveixen per posar les entrades que fem. </li></ul><ul><li>Si hi ha una etiqueta que té més d’una entrada la mida de l’etiqueta és més gran. </li></ul>Fundació Martí l'Humà. Estiu-2008. Gerard, Antoni i Imma.
 3. 3. Què fem i com ho fem? <ul><li>Visionem el video “societat del coneixement”. Que està al bloc del curs. </li></ul><ul><li>Què ens ha suggerit: </li></ul><ul><li>Quin és el futur que ens espera un món dominat per les tecnologies. </li></ul><ul><li>Manca de privacitat. </li></ul>Fundació Martí l'Humà. Estiu-2008. Gerard, Antoni i Imma.
 4. 4. Què fem i com ho fem? <ul><li>El coneixement és construeix des de la interacció i el diàleg constant entre el propi coneixement i la interacció amb l’altre. </li></ul><ul><li>Plantegem-nos com els nois/es poden aprendre a través dels blocs. El bloc ha de provocar situacions que generin coneixement -aprenentatge . </li></ul>Fundació Martí l'Humà. Estiu-2008. Gerard, Antoni i Imma.
 5. 5. Què fem i com ho fem? <ul><li>Esquema que es proposa: </li></ul><ul><li>Primer pas: partim de les nostres bones pràctiques educatives. </li></ul><ul><li>Triar una d’aquestes bones pràctiques.:Activitats generadores de coneixement. </li></ul>Fundació Martí l'Humà. Estiu-2008. Gerard, Antoni i Imma.
 6. 6. Què fem i com ho fem? <ul><li>No es tracta d’afegir més activitats, sinó un tipus de tasca que ja fem d’una determinada manera , ara ho plantejarem a partir de bloc. </li></ul>Fundació Martí l'Humà. Estiu-2008. Gerard, Antoni i Imma.
 7. 7. Què fem i com ho fem? <ul><li>Abans d’iniciar el bloc he de plantejar-me: </li></ul><ul><li>Quins habilitats bàsiques necessito per posar-ho en marxa? Tenir en compte que tenim alumnes que en saben molt i que entre tots ens podem ajudar. </li></ul><ul><li>Buscar la manera que tinguem algun suport, acompanyament, al llarg del curs per quan sorgeixen dificultats. </li></ul>Fundació Martí l'Humà. Estiu-2008. Gerard, Antoni i Imma.
 8. 8. Què fem i com ho fem? <ul><li>Per començar a fer coses no cal inventar-les. Ja hi ha blocs fets, bones pràctiques… </li></ul><ul><li>Començarem el bloc introduint una o dues coses, de cara a garantir l’èxit i que funcioni al llarg del curs. </li></ul><ul><li>Mirem blocs que ja exiteixen i anar apuntant coses dels blocs que ens agradin o que ens poden anar bé en funció del treball . </li></ul>Fundació Martí l'Humà. Estiu-2008. Gerard, Antoni i Imma.
 9. 9. Què fem i com ho fem? <ul><li>Pensar en el bloc que ens agradaria anar treballant el curs vinent. </li></ul><ul><li>Les categories les decidim nosaltres i sempre es poden canviar, però és bàsic pensar en l’estructura que li volem donar, abans d’iniciar el muntatge. </li></ul>Fundació Martí l'Humà. Estiu-2008. Gerard, Antoni i Imma.
 10. 10. Què fem icom ho fem? <ul><li>El bloc es cronològic. És un quadern de bitàcola. L’últim que penges és el que queda davant, però sempre es pot anar al lloc desitjat amb les etiquetes i categories que poses. </li></ul>Fundació Martí l'Humà. Estiu-2008. Gerard, Antoni i Imma.
 11. 11. Què fem i com ho fem? <ul><li>Hem observat diferents blocs. Ens ha sorprès, cridat l’atenció…: </li></ul><ul><li>Poder calcular velocitats a partir d’informacions que podem linkar als blocs en relació als rècords mundials. </li></ul><ul><li>Es pot lligar el bloc amb els diaris i comentar la notícia de les portades o notícies concretes. </li></ul>Fundació Martí l'Humà. Estiu-2008. Gerard, Antoni i Imma.
 12. 12. Què fem i com ho fem? <ul><li>Hi ha blocs que expliquen el procés del què s’ha fet i no només el producte final. </li></ul><ul><li>Hi ha blocs que funcionen com a eina de treball, com si fos la llibreta. </li></ul>Fundació Martí l'Humà. Estiu-2008. Gerard, Antoni i Imma.
 13. 13. Què fem i com ho fem? <ul><li>Es fa fent un bloc taula i a la dreta fas tots els enllaços amb els noms dels nens i pots anar al bloc de cadascú. Hi ha un bloc col·lectiu i tots els altres pengen d’aquest. </li></ul><ul><li>Els blocs no poden ser molt llargs. </li></ul><ul><li>Per estimular la lectura i participació. </li></ul>Fundació Martí l'Humà. Estiu-2008. Gerard, Antoni i Imma.
 14. 14. Què fem i com ho fem? <ul><li>Eines web 2.0 de lliure accés que es poden lligar amb els blocs. </li></ul><ul><li>A Gmail hi ha eines com el calendari que pots omplir com si fos una agenda digital i que pots compartir. I es pot penjar en el bloc i afegir qüestions col.lectives: festes, aniversaris… </li></ul>Fundació Martí l'Humà. Estiu-2008. Gerard, Antoni i Imma.
 15. 15. <ul><li>També hi ha el Google maps per fer itineraris d’un lloc a l’altre. Que es poden enllaçar al bloc. </li></ul><ul><li>És important el disseny. No carregar de colors i efectes que poden distreure del que es vol compartir o transmetre. </li></ul>Fundació Martí l'Humà. Estiu-2008. Gerard, Antoni i Imma.
 16. 16. Per anar-hi pensant… <ul><li>“ La percepción es a la vez traducción y reconstrucción cerebral…de ahí los errores de percepción que sin embargo nos llegan desde nuestro sentido más fiable, la vista. … </li></ul><ul><li>Se añade el error intelectual. El conocimiento en forma de palabra, de idea, de teoría, es el fruto de la traducción/reconstrucción a través del lenguaje y del pensamiento. Este conocimiento entraña una interpretación, que introduce el riesgo de error dentro de la subjetividad del que conoce, de su visión del mundo, de sus principios de conocimiento. </li></ul><ul><li>… La proyección de nuestros deseos o de nuestros miedos, las perturbaciones mentales que agregan nuestras emociones multiplican los riesgos de error. </li></ul><ul><li>… La educación debe, por tanto, consagrarse a identificar la fuente de errores, ilusiones y cegueras”. </li></ul><ul><li>Morin, Edgar, Los siete saberes necesarios para la educación del futuro . Ed. Paidos 2001 </li></ul>Fundació Martí l'Humà. Estiu-2008. Gerard, Antoni i Imma.

×