Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

Cartea- lumina dintre rafturi

3.374 Aufrufe

Veröffentlicht am

Cartea - lumina dintre rafturi

Veröffentlicht in: Bildung
 • Als Erste(r) kommentieren

 • Gehören Sie zu den Ersten, denen das gefällt!

Cartea- lumina dintre rafturi

 1. 2. „… nu este alta, si mai frumoasa, si mai de folos in viata omului zabava decat cetitul cartilor.” (Miron Costin)
 2. 3. „ Citeste! Numai citind mereu, creierul tau va deveni un laborator nesfarsit de idei si imaginatii.” (Mihai Eminescu)
 3. 4. ” C a r t ile sunt ca ni s te cor a bii i nc a rcate c a l a torind pe vastul ocean al vremii. ” Francis Bacon
 4. 5. ” Cartea a ramas totusi instrumentul cel mai subtil de perfectionare a mintii noastre.” Nicolae Georgescu Tistu
 5. 6. „ Cartea e corp spiritual, e un fel de carja pentru mersul spre absolut si orice pagina scrisa e o seductie la distanta, o erotica a departarii” Gabriel Liiceanu
 6. 7. Deschide cartea ca s a i nve t i ce au g a ndit al t ii; i nchide cartea ca s a g a nde s ti tu i nsu t i .
 7. 8. EX LIBRIS - TUDOR ARGEZI Carte frumoasa, cinste cui te-a scris Incet gandita, gingas cumpanita; Esti ca o floare, anume inflorita Mainilor mele, care te-au deschis. Esti ca vioara, singura ce canta Iubirea toata pe un fir de par, Si paginile tale, adevar, S-au tiparit cu litera cea sfanta.”
 8. 9. O carte bun a se simte bine într-o bibliotec a frumoas a ! Cu toate c a exis ta un num a r impresionant de biblioteci pe i ntreg mapamondul, doar c a teva reu s esc s a atrag a prin frumuse t e s i fast pasiona t ii de lectur a . F araonul Ramses al II-lea.
 9. 11. ” Cartile ne sunt prieteni statornici. …Ne sunt sfetnici si nu ne contrazic. Cartile care ne plac sunt urme pline de amintiri.” Mihail Sadoveanu
 10. 12. ” O carte este un sprijin, o mangaiere, un indemn. Este cate una careia ii datorezi cat si celui mai bun invatator. Ba chiar care-ti este cat ti-au fost si parintii… . Dar atunci trebuie sa citim cu alegere.” ( Nicolae Iorga )
 11. 13. ” O carte is i dob a nde s te valoarea, ca un prieten, prin lunga i nso t ire cu ea.” (Tudor Vianu)
 12. 14. ” Fiecare carte pe care o citesti este un punct elucidat din necunoscut. ” Cristian Teleuca
 13. 15. Stelele, florile, c a r t ile – de Eugeniu Sperantia Cartile , cartile Ca florile, din toate partile, Le vad inflorind. Si calatorind Prin vantul cetatilor Si-al singuratatilor. (…) Cartile ca si stelele, Risipite ca margelele, Le vad stralucind, Le aud soptind Si destainuind Drumul sortii, Intelesul mortii, Talcul judecatii Si-al eternitatii.
 14. 16. C a r t ile, ca s i prietenii, trebuie s a fie pu t ine s i bine alese . Adev a rata valoare a unei c a r t i nu este data de pre t ul ei, ci de folosul pe care-l aduce.
 15. 17. Va multumeste pentru vizionare Grosu Elena, Biblioteca Valea-Ursului, judetul Neamt

×