Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Die SlideShare-Präsentation wird heruntergeladen. ×

Lojrat sportive.

Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Wird geladen in …3
×

Hier ansehen

1 von 4 Anzeige

Lojrat sportive.

  1. 1. TEMA: LOJRAT LEVIZORE Punoi: Exhitah Vasija Xhenisa Spahija
  2. 2. Lojrat levizore datojne qe ne kohet e lashta, ato jane zhvilluar bashke me njerezimin. Keto lojra jane krijuar dhe luajtur per te kaluar kohen e lire dhe per tu argetuar. Jane lojra ne grup dhe zakonisht gjithmone ka disa ekipe kundershtare me njera-tjetren. Aeroplani Ne nje fushe te vizatuar (rreth 50 cm te gjere e te gjate) kercehet hopthi me nje kembe. Duhet te kapercesh nga kuadrati ne kuadrat hopthi me nje kembe. Duhet te kapercesh nga kuadrati ne kuadrat pa shkelur mbi vijat si ne rrugen e vajtjes ashtu edhe ne kthim.Kush ben gabim del jashte dhe pret rradhen derisa te filloje nga fillimi. Ne versione te ndryshme lejohet qe ndalosh ne “parajse“ me te dyja kembet. Ferri duhet kapercyer gjithashtu edhe gjate shtyrjes se pafkave, dmth pafka nuk duhet te ndaloje ne ate fushe. Ekzistojne seri te vazhdueshme te kesaj loje, si psh.: kerce me kemben e majte- kerce me kemben e djathte- vendos nje gure mbi koke dhe ecenvendos nje gur ne maje te kembes dhe ecen- vendos pafken ne toke dhe e shtyn me kembe (pafka nuk duhet te ndaloje ne asnje menyre tek vijat). Topaluftash – Njeri kunder tjetrit Te gjithe pjesemarresit shperndahen neper salle. Drejtuesi i lojes hedh aq topa ne fushe sa nje e treta e numrit te lojtareve.Lojtaret perpiqen qe te marrin ne zoterim topin dhe te qellojne te tjeret me top. Kush goditet goditet ulet ne toke. Ai mund te luaje serish nese mund te marre topin ne zoterim ne pozicionin ulur qe eshte. Kush qellon sa me shume te tjere ?
  3. 3. Gjueti Skuadra A gjendet brenda fushes dhe skuadra B jashte fushes. Detyra per skuadren B eshte qe te godase me top lojtaret e skuadres A. Me pas nderrohen rolet. Kush godet me shpejt 20 lojtare? Goditjet mbi brez nuk lejohen. Tigri Formohet nje rreth. Topi mund te luhet kryq e terthor. Ne mes qendron nje lojtar( tigri). Ai perpiqet qe te preke ose te kape topin, si te jete percaktuar me pare. Nese tigri e prek ose kap topin atehere lojtari qe humbi topin ze vendin e tij. Transport i trareve Te gjithe pjesemarresit shtrihen me shpine ne dy grupe prane njeri-tjetrit ne menyre qe kokat e tyre te gjenden ne nje vije dhe veshet te prekin njeri tjetrin( si dhembet e nje zinxhiri). Krahet shtrihen drejt lart dhe pellembet te shtrira horizontalisht. Nje ndihmes e ndihmon “traun“ qe te shtrihet me kurriz i palevizshem tek duart e para. Ketu fillon nje transport gazmor i lekundshem. Ne fund te transportit ndihmesi e ndihmon trungun te ngrihet serish ne kembe. Keshilla: Duar duhet te qendrojne te shtrira drejt. Mos pickoni e as mos gudulisni !
  4. 4. Vellezerit Siameze Te gjithe lojtaret lidhen ne cifte ne kembet e brendshme. Njeren dore e hedhin mbi supet e partnerit. Vrapimi i tyre i detyron qe te sinkronizojne hapat per te arritur te kapin ndonje cift tjeter. Nese nje cift kap nje cift tjeter atehere rolet nderohen . Macja dhe miu Lojtaret kapen per duarsh dhe formojne nje rreth. Ne mes te rrethit qendron miu dhe jashte tij qendron macja. Miu vrapon macja e ndjek, here brenda rrethit e here jashte rrethit. Lojtaret e rrethit mbajne anen e miut dhe sa here qe miu do te kaloje ndermjet tyre ato i ngrene duart qe miu te kaloje sa me kollaj. Ne te kundert ato i ulin duart poshte dhe afrohen prane njeri-tjetrit kur macja do te kaloje. Pasi macja e kap miun atehere zgjidhet nje cift tjeter. Stafete lavjeresi Tek stafeta e lavjeresit gjysma e lojtareve vendoset perballe tjetres . Lojtari numer 1 i cdo skuadre vrapon pas sinjalit duke i dhene stafeten lojtarit qe pret nga ana tjeter dhe rreshtohet pastaj ne fund te grupit. Lojtari i dyte nderkohe ka mberritur tek ana tjeter dhe eshte rreshtuar ne rradhet e tyre, e keshtu me rradhe.

×