Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

1

Teilen

Slideshare15 09-2014 prgm svb

Ähnliche Bücher

Kostenlos mit einer 30-tägigen Testversion von Scribd

Alle anzeigen

Ähnliche Hörbücher

Kostenlos mit einer 30-tägigen Testversion von Scribd

Alle anzeigen

Slideshare15 09-2014 prgm svb

 1. 1. “NENS SALVANT VIDES, APRENENT RCP A LES ESCOLES” PROGRAMA SUPORT VITAL BÀSIC A L’ESCOLA Protec Life, escola col·laboradora del Consell Català de Ressusitació Baix Montseny: PROTEC LIFE Emma Vila. Infermera Salut Escolar Amb la Col·laboració CRP Vallès III
 2. 2. PROGRAMA SVB A L’ESCOLA • Des de la dècada dels 90 diverses entitats expertes en ressuscitació cardiopulmonar recomanen incloure el Suport Vital en el currículum escolar dels infants des de l’edat dels 3 anys. • El Departament de Salut i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat amb el Consell Català de Ressuscitació (CCR) inicien un Pla pilot a les escoles de les Terres de l’Ebre amb un programa dins el currículum escolar específic segons el cicle escolar al 2009. •A data d’avui el Suport vital Bàsic NO forma part del currículum escolar, però ja hi ha intencions! • El Departament d’Ensenyament i el de Salut de la Generalitat de Catalunya, juntament amb el Consell Català de Ressuscitació van impulsar el passat 16 d’Octubre del 2013 la JORNADA EUROPEA DE CONSCIENCIACIÓ DAVANT L’ATURADA CARDÍACA A LES ESCOLES, i al Baix Montseny es van promoure diverses dinàmiques amb els següents objectius: 1) Iniciar en coneixements en SVB als alumnes d’Educació Primària. 2) Informar i sensibilitzar a tota la comunitat educativa (famílies, personal directiu i docent d’Educació Primària) 1) Ampliar la sensibilització a través dels mitjans de comunicació de la zona. 2) Impulsar un programa de continuïtat en SVB i els primers auxilis en el marc de la comunitat educativa del Baix Montseny
 3. 3. I TOT AIXÒ PERQUÈ? ATURADA CARDÍACA • Interrupció activitat mecànica del cor:
 4. 4. JUSTIFICACIÓ FETS:  L’escola és el millor lloc per ADQUIRIR CONEIXEMENTS I HABILITATS PERDURABLES  Un objectiu de la tasca educativa és: FORMAR CIUTADANS PREPARATS EN COMPETÈNCIES BÀSIQUES ÚTILS  Conèixer les tècniques de SVB significa CONÈIXER COM SALVAR VIDES, aprendre es senzill i només comporta unes poques hores.
 5. 5. OBJECTIU PROGRAMA OBJECTIUS:  Potenciar i adquirir valors tota la comunitat educativa (docents, alumnes i família)  Conscienciar i aprendre procediments bàsics davant situacions de primera intervenció de risc de vida.  CANVIAR el “ no fer, per por de no saber”, pel “fer, per intentar ajudar”.  Fer més forta la cadena de la supervivència. MÈTODE: Formació dels docents en SVB I DEA: Docència a l’aula a través de coneixements adquirits (Centre de Recursos Pedagògics CRP Vallès Oriental III) Catàleg. Formació en espiral, introduint “ pas a pas” els coneixements i habilitats d’acord amb l’edat/cicle, i d’acord els estàndards docents del CCR, consolidant la formació i les habilitats basats en: CONÈIXER, RECORDAR, INTEGRAR I APLICAR
 6. 6. DESENVOLUPAMENT FASE IMPLANTACIÓ: -Inclusió dels centres -Formació als docents FASE EXECUCIÓ: -Formació alumnat segons cicles educatius FASE AVALUACIÓ: -Avaluació programa -Presentació resultats -El programa segueix els estàndards formatius del CCR. -Compromís del centre per a incloure el programa com “Projecte educatiu”. -Decisió del nivell educatiu on introduir el programa, dates i rellevància. -Formació d’un grup de docents en SVB i DEA. -Coordinació i Suport de Infermeria Escolar: Protec Life (coordinació i execució)
 7. 7. Consell Català de Ressuscitació
 8. 8. 5. EXECUCIÓ •DIRECCIÓ: La direcció del Centre. •COORDINACIÓ: Referent de l’Escola •PERÍODE: 2 ANYS de Suport. El programa esdevé autònom . •FINANÇAMENT: Segons Centres. •CARACTERÍSTIQUES: •El programa pretén afavorir l’expansió el màxim possible dins el territori, esdevenint en el termini d' aproximadament 2 anys autònom per sí mateix. •La formació docent forma part de l’oferta que reben als centres anual, des del Centre de Recursos Pedagògics Baix Montseny: cal ser escollida pels mestres. •El projecte educatiu cal ser acceptat pel Centre.
 9. 9. 5. CONCLUSIÓ Objectiu: inclusió del SVB dins el currículum escolar de les escoles. Basant-nos en: •L’experiència de les Terres de l’Ebre i Tarragona •La necessitat d’ampliar els coneixements a la població (eix clau en la cadena de supervivència en una parada cardíaca), •L’efectivitat de l’educació en hàbits perdurables dins l’educació de les escoles •L’ efectivitat en els resultats observats des del 2009 •La senzillesa de l’actuació en si mateixa després de la implantació •La conscienciació social real de la necessitat d’efectuar una primera intervenció òptima davant una ACR •L’expansió en el territori de desfibril·ladors Creiem oportú el moment per iniciar aquest programa estudiant totes i cadascuna de les situacions per fer el més eficient possible aquesta implantació. Oferim un programa de salut escolar més enllà de l’ inclusió del SVB a l’escola. Oferim als centres un programa coordinat per infermera escolar, integrant docència, educació i atenció assistencial.
 10. 10. Sol·liciteu més informació: informacio@protec-life.com
 • CludiaMartnezRabert

  Nov. 29, 2017

Aufrufe

Aufrufe insgesamt

592

Auf Slideshare

0

Aus Einbettungen

0

Anzahl der Einbettungen

32

Befehle

Downloads

0

Geteilt

0

Kommentare

0

Likes

1

×