Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

època grega

1.982 Aufrufe

Veröffentlicht am

projecte

Veröffentlicht in: Bildung
 • Als Erste(r) kommentieren

època grega

 1. 1. PRESENTACIÓ I CRONOLOGIA El període de temps que va del 1600 al 1100 a.C és el període de la civilització micènica.El període del 1100 a.C al 700 a.C és conegut com l'edat fosca
 2. 2. QUÈ SABEM? Van fer els jocs olímpics , Van crear invents molt importants per l`home , Grècia esta entre Turquia , Macedònia i Bulgària La capital de Grècia és Atenes.
 3. 3. COM EREN? Els grecs, també anomenats hel·lens, són una nació que ocupa Grècia ,Xipre i altres regions del entorn del mar Egeu. També hi ha colònies gregues establertes arreu del món.
 4. 4. La zona d’influència de l’antiga Grècia estava formada per grans polis (nom de ciutat en grec) que es van estendre pel que coneixem ara com l’actual Grècia, Xipre, Turquia i altres illes i zones banyades pel mar Egeu. Algunes de les ciutats més importants fundades pels grecs van ser: Sagunto, Emporion (ara coneguda com Empúries), Massalia (l’actual Marsella), Macedònia, Esparta, Siracusa, Tiro, Egipte o Alejandria. HABITATGE
 5. 5. ALIMENTACIÓ Els antics grecs tenien 3 moments per menjar al dia. Principalment menjaven: pa de blat mullat en aigua (Tocosh) que algunes vegades li posaven olives o figues. Per dinar menjaven carn i peix i bevien vi i oli d’ oliva. Els fruits frescs i secs es menjaven de postres, principalment: nous, avellanes,magranes i ametlles. Es fabricaven galetes amb forma de mitja lluna i de farina amb formatge blanc i mel. El sopar era el menjar més important del dia.
 6. 6. VESTIMENTA Durant el temps no s’ha pogut conservar la vestimenta de l’antiga Grècia, però les pintures o estàtues que s’han fet de l’època, ens descriuen com vestien. La roba de l’antiga Grècia estava formada per un quitó, himation. El quitó era una túnica sense mànigues que arribava fins els genolls. Les dones feien els vestits a mà, elles teixien i confeccionaven els detalls dels vestits. Himation Quiton
 7. 7. EDIFICIS I MONUMENTS L'arquitectura grega mostra molt poc interès per l'espai interior. PETRA: és unes de les 7 meravelles del món , esta construïda sota una muntanya. PARTENON: és el temple més important de Grècia , està situat a l’Acròpolis d’Atenes . També està considerat una de les set meravelles del mon.
 8. 8. EINES I ARMES L’escut solia ser rodó i de bronze , d’uns 90 cm. La llança d’uns 2 m i en un dels extrems hi havia una punta de metall. L’espasa tenia un full rectilini amb doble tall i podia arribar a mesurar 60 cm. També hi havia catapultes, espases, punyals, etc.
 9. 9. FOLKLORE: TRADICIONS I FESTES El teatre de l'Antiga Grècia és el conjunt d’ obres dramàtiques i d’arts escèniques en general, que es van crear a la cultura de l’Antiga Grècia, que oscil·la entre el 550 aC i 220 aC.
 10. 10. MITOLOGIA La mitologia grega ha exercit una àmplia influència sobre la cultura, l’art i la literatura. Els deus eren Zeus, que el Deu suprem de l’Olimp i Hera , la seva esposa.
 11. 11. INVENTS Van inventar vàries coses: la grua, els mapes, la geometria , la palanca, las dutxes i el teatre.
 12. 12. COSTUMS Després de la desaparició de la civilització micénica els grecs van formar petites comunitats , que van evolucionar al segle VIII a. C. , i es van convertir en ciutats La casa grega s'organitza al voltant d'un pati central . Solien ser de tova , i no especialment de bona qualitat : a Grècia es donava més importància a la vida pública que a la privada . Les cases ordinàries es componien d'un pis baix amb dues peces molt petites, i d'un pis alt , al qual es pujava ordinàriament per una escala.
 13. 13. JOCS OLÍMPICS Els Jocs Olímpics de l'antiguitat, originalment anomenats simplement els Jocs Olímpics, es van celebrar a Olímpia entre els anys 776 a.C fins el 393 d.C. Quan els nens homes grecs lliures complien dotze anys ingressaven en la palestra, on se'ls ensenyava a desenvolupar els músculs. Als setze anys obstaculitzen al gimnàs, on els grecs realitzaven exercicis físics i atletisme. Els gimnasos comptaven amb una pista i llocs d'exercici a l'aire lliure entre els boscos. Als vint anys els grecs concloïen la seva formació esportiva on se'ls lliuraven les armes i estaven capacitats per participar en els Jocs Olímpics. Durant les primeres 13 edicions, tan sols es realitzava l'esprint (conegut com stadion). Consistia en el funcionament d'una volta a la longitud de l'estadi, que a l'Olympia era aproximadament de 192 metres. Els Jocs de l'antiguitat consistien en curses, esdeveniments eqüestres i un pentatló (que comprenia salt, disc, javelina, cursa a peu i lluita).La tradició diu que Coroebus, un cuiner de la ciutat d'Elis, fou el primer campió olímpic. .
 14. 14. MANIFESTACIONS ARTÍSTIQUES: ART L'art de l'antiga Grècia és l'estil elaborat pels antics artistes grecs, caracteritzat per la recerca de la «bellesa ideal». Quasi sempre feien escultures de persones. També feien ceràmica .
 15. 15. PEL·LÍCULES Han fet moltes pel·lícules ambientades en l’època grega, però les més vistes són: HERCULES (1957) i TROYA (2004)
 16. 16. RECURSOS Hem fet servir Viquipèdia Wikipèdia Llibres de medi
 17. 17. FOTO AMBIENTADA

×