Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

Ancaku_Konstruksionet e betonit_Hidro

Ballkoni nga betoni i armuar.

  • Loggen Sie sich ein, um Kommentare anzuzeigen.

Ancaku_Konstruksionet e betonit_Hidro

  1. 1. DETYRA 1 ANCAKU KONSTRUKSIONET E BETONIT (H) Mergim Emini 74/10 Prishtinë, tetor 2013
  2. 2. Mergim Emini | 74/10 Të dimensionohet ballkoni nga betoni i armuar, për një objekt banimi sipas metodës së nderjeve të lejuara. 1. KARAKTERISTIKAT GJEOMETRIKE Për agresivitet 3: Supozojmë ⁄ Përvetësojmë Konstruksionet e betonit | Ancaku 1
  3. 3. Mergim Emini | 74/10 2. ANALIZA E NGARKESAVE Ngarkesat e përhershme a) Ngarkesat e përhershme sipërfaqësore - Pllaka qeramike Llaq vazhdues Hidroizolimi Shtresa për ramje Konstruksioni betonarme Suvatimi b) Ngarkesat e përhershme vijore - Pikorja Suvatimi Gardhi Ngarkesat e përkohshme a) Ngarkesa nga era: Për zonën e II-të gjeografike, objektin e eksponuar dhe me lartësi 30-60 m (50m në rastin tonë) dhe për veprim të erës në shtytje anësore. b) Ngarkesa nga bora: - për pjerrtësi ; Lartësia mbidetare: Nga EC-2, cat.A/Ballkon, ngarkesa shfrytëzuese Konstruksionet e betonit | Ancaku ⁄ 2
  4. 4. Mergim Emini | 74/10 3. NGARKESAT LLOGARITËSE Konstruksionet e betonit | Ancaku 3
  5. 5. Mergim Emini | 74/10 [ ( )] [ ( [ )] ] [ ] 4. DIMENSIONIMI Për 0; lexohet: ; √ ; ; ; √ { Konstruksionet e betonit | Ancaku 4
  6. 6. Mergim Emini | 74/10 √ √ Për lexohen: Për armim merret ; ; , me sipërfaqe të një shufre ; ; , ndërsa hapi (largësia midis shufrave) i armatures punuese do të jetë: { Përvetësohet ⁄ Konstruksionet e betonit | Ancaku me: 5
  7. 7. Mergim Emini | 74/10 Armatura shpërndarëse: Përvetësohet , me sipërfaqe të një shufre { Përvetësohet në mënyrë konstruktive Konstruksionet e betonit | Ancaku ⁄ , me sipërfaqe: 6
  8. 8. Mergim Emini | 74/10 Kontrollimi i nderjeve në beton dhe armaturë: ( ) ( √ ) ( √ ) Kontrolloi: ____________________ Konstruksionet e betonit | Ancaku 7

×