Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.
La primera civilització
Mesopotàmia significa en grec "la terra entre
rius".
La civilització mesopotàmica es va
desenvolupar a la vall format pels...
A Mesopotàmia va sorgir la primera forma
d'escriptura formal coneguda, es diu
cuneïforme, perquè els símbols tenen forma d...
Hi van haver molts emperadors, però aquest
va ser el més important: Acredite que
Nabucodonosor rei dóna Babilònia. També h...
El que manava era el rei. Vivien de
l’agricultura i la ramaderia perque la terra que
hi havia era molt fertil.
Els pobles més importants són: Akshak
, Sippar, Nippur, Laraq, Adab, Umma, La
gash, Uruk, Badtibira, Ur, Eridu, Larsa. Aks...

Larsa possible ment la bíblica de Ellassar i ven bé no es
va saber on estava
Adab va ser una ciutat de mesopotàmia es si...
Els habitants de Mesopotàmia lluitaven contra
les malalties amb els remeis recomanats pels
metges:
Caries:casa una granota...
A Mesopotàmia hi havia 6 deus:
Lamashtu: Lamashtu era la deessa del mal(un
dimoni) ,tenia cap de lleó,cos de dona i urpes
...
Nangizida: Nangizida és el deu de la
immortalitat.
Pazuzu: Pazuzu és un geni benefactor (esperit
del vent .(Protegia a la ...
Abans de desaparèixer van passar tres etapes :
La etapa Simeria– Acadià:
Els acadis o caldeas eren originaris de les regio...
Invasió persa
En el any 539 aC., el rei persa Ciro, el nou rei d ‘
Asia, va ocupà Babilònia i va estableixen el poder en
t...
Esperem que us hagi agradat la nostra
presentació.
Les Grans civilitzacions: Mesopotàmia
Les Grans civilitzacions: Mesopotàmia
Les Grans civilitzacions: Mesopotàmia
Les Grans civilitzacions: Mesopotàmia
Les Grans civilitzacions: Mesopotàmia
Les Grans civilitzacions: Mesopotàmia
Les Grans civilitzacions: Mesopotàmia
Nächste SlideShare
Wird geladen in …5
×

Les Grans civilitzacions: Mesopotàmia

1.203 Aufrufe

Veröffentlicht am

Treball realitzat per:
Adrià S.
Lucia M.
Biel C.
Helena L.

Veröffentlicht in: Bildung
 • Als Erste(r) kommentieren

 • Gehören Sie zu den Ersten, denen das gefällt!

Les Grans civilitzacions: Mesopotàmia

 1. 1. La primera civilització
 2. 2. Mesopotàmia significa en grec "la terra entre rius". La civilització mesopotàmica es va desenvolupar a la vall format pels rius Tigris i Eufrates, i va comprendre els territoris situats entre l'altiplà de l'Iran i els deserts de Síria i Aràbia, al Pròxim Orient.
 3. 3. A Mesopotàmia va sorgir la primera forma d'escriptura formal coneguda, es diu cuneïforme, perquè els símbols tenen forma de falca, també allí es va crear el primer codi de lleis, que va ser el codi d’Hamurabi, on ve la famosa llei del Talió, "ull per ull, dent per dent”.
 4. 4. Hi van haver molts emperadors, però aquest va ser el més important: Acredite que Nabucodonosor rei dóna Babilònia. També hi van haver: Caius Julius Caesar Octavius, Tiberio Claudius Nero, Gaius Julius Caesar Germaninus, Tiberio Claudio Druso, Lucius Domitius Ahenobarbus…
 5. 5. El que manava era el rei. Vivien de l’agricultura i la ramaderia perque la terra que hi havia era molt fertil.
 6. 6. Els pobles més importants són: Akshak , Sippar, Nippur, Laraq, Adab, Umma, La gash, Uruk, Badtibira, Ur, Eridu, Larsa. Akshak fou una ciutat de Mesopotàmia de la qual és tenen las primeres noticies segures cap al 2.600 a.C però va existir molt abans. Sipper fou una ciutat de Mesopotàmia al començament de la civilització sumèria va exercir. Nippur va existir al 2.700 a.C després de Umma que va existir al 2.600 a.C.
 7. 7.  Larsa possible ment la bíblica de Ellassar i ven bé no es va saber on estava Adab va ser una ciutat de mesopotàmia es situa entre Telloh i Nippur. Lagaix va aparèixer al 2.600 a.C Uruk la bíblica de Erek Badtibira el seu nom en veritat és accadi Ur és d'on era originari Abraham Eridues va descobrir en l'edat de la civilització sumèria
 8. 8. Els habitants de Mesopotàmia lluitaven contra les malalties amb els remeis recomanats pels metges: Caries:casa una granota, obrir-la, treure-li els intestins les manteques i coure-les. Hi han molts més que ara no explicaré. Una cosa molt curiosa es que els metges anaven vestits de peix!!!!!!
 9. 9. A Mesopotàmia hi havia 6 deus: Lamashtu: Lamashtu era la deessa del mal(un dimoni) ,tenia cap de lleó,cos de dona i urpes d’àliga, atacava a nens i a fetus. Gula: Gula era la deessa de la medicina la simbolitzen amb un gos als peus ,i la invocaven a l’hora del part. Bes: Bes era el deu que protegeix la casa,i el simbolitzaven nom un nan barbut. Els genis alats: els genis alats eren els protectors del palau de Assurbanipal.
 10. 10. Nangizida: Nangizida és el deu de la immortalitat. Pazuzu: Pazuzu és un geni benefactor (esperit del vent .(Protegia a la gent de Lamashtu) Com que tenien tants deus eren politeistes. Els sacerdots tenien molt de poder perquè convencien a la gent de que si no els feien cas Lamashtu els mataria.
 11. 11. Abans de desaparèixer van passar tres etapes : La etapa Simeria– Acadià: Els acadis o caldeas eren originaris de les regions muntanyoses , van néixer al riu Èufrates . La etapa del Primer imperi Babilònic : 1900 aC Babilònia va ser una antiga ciutat de la Baixa de Mesopotàmia . Va guanya la seva independència durant la Edat Fosca, i es va convertir en capital d ‘un bast imperi sota el mandat de Hammurabi . Invasión persaEn el año 539 a.C., el rey persa Ciro, el nuevo rey de Asia, ocupó Babilonia y estableció su poder en toda Mesopotamia
 12. 12. Invasió persa En el any 539 aC., el rei persa Ciro, el nou rei d ‘ Asia, va ocupà Babilònia i va estableixen el poder en tota Mesopotàmia
 13. 13. Esperem que us hagi agradat la nostra presentació.

×