Anzeige

Authentiek personal branding brochure

Internet Marketeer, Coach and Sales Consultant um Erik Janssen
12. Dec 2011
Authentiek personal branding brochure
Authentiek personal branding brochure
Authentiek personal branding brochure
Authentiek personal branding brochure
Anzeige
Authentiek personal branding brochure
Authentiek personal branding brochure
Authentiek personal branding brochure
Authentiek personal branding brochure
Authentiek personal branding brochure
Anzeige
Authentiek personal branding brochure
Authentiek personal branding brochure
Authentiek personal branding brochure
Authentiek personal branding brochure
Authentiek personal branding brochure
Anzeige
Authentiek personal branding brochure
Nächste SlideShare
Personal Branding en NetwerkenPersonal Branding en Netwerken
Wird geladen in ... 3
1 von 15
Anzeige

Más contenido relacionado

Anzeige

Authentiek personal branding brochure

 1. Authentiek Personal Branding voor Organisaties
 2. ‘Ook jouw organisatie kan het vermogen om top prestaties te leveren aanzienlijk vergroten’ Als je jezelf brand op een organische, authentieke en holistische manier dan zal je Personal Brand een leven creëren dat bevredigend is en automatisch de mensen en kansen aantrekken die perfect bij je passen. Toepassingsgebieden in organisaties: Employability, Re-integratie. Leiderschap, Talent Management, Internal Branding, Social Media, Reorganisatie en Fusie. Ruimte voor ‘Authenticiteit en Zelfontplooiing’ in verbinding met de ‘Organisatie waarden en ambities’ is de weg naar zinvol werken en een hoger prestatie niveau. Vooral de ‘Nieuwe Lichting’ zet dit bovenaan hun lijstje voor een potentiële werkgever. Je Authentiek Personal Brand zal verbindend werken binnen en buiten de organisatie. Je klanten en collega’s zullen je waarde meer beleven en op je talenten vertrouwen. Je zult op de juiste manier weten te communiceren vanuit je innerlijke waarden en meer plezier en energie halen uit je werk. Iedereen heeft een Authentiek Personal Brand, maar de meeste personen in de organisatie zijn zich hier niet bewust van en managen dit niet strategisch, consistent en effectief. Je moet de leiding over je brand en de boodschap die het brengt overnemen en beïnvloeden hoe anderen je ervaren. Dit zal je helpen actief te groeien en jezelf te onderscheiden als een uitmuntende professional. Je Personal Brand moet authentiek zijn, wat betekent dat het altijd je ware karakter moet tonen en het gebaseerd moet zijn op jouw dromen, levensdoelen, waarden, uniekheid, talenten, passie, specialisatie, karaktereigenschappen en dingen die je met liefde en plezier doet.
 3. Ervaringen Klanten Friso Hennings Backer - Account Manager Kamer van Koophandel Midden Nederland Regionale Economie, Utrecht, deelnemer aan 6 sessies Authentiek Personal Branding gehouden in februari, maart en april 2011. “Het heeft me inzichten opgeleverd over mezelf en van mezelf tegenover anderen die ik nog niet bewust had verkend. Het is daardoor een enorme verrijking geweest. Het was fijn om niet continu onderdelen te moeten afronden. Door zelf het formulier bij te werken en soms terug te kunnen grijpen ontstond een steeds beter beeld. Het daagde uit om dichter bij de kern te komen. Coach Erik zijn enthousiasme en zelflerend vermogen maakten de gesprekken interactief en persoonlijk. Door persoonlijke keuzes te delen en motiveren inspireert hij om hetzelfde te gaan doen. Ik heb veel duidelijker in beeld wat nu precies mijn toegevoegde waarde is en hoe daar op te sturen.” Wim P. Schraverus - Ondernemersadviseur Internationale Handel, Kamer van Koophandel Midden-Nederland Ondernemersinformatie, Utrecht. Deelnemer aan 6 sessies gehouden in februari, maart en april 2011. “Met de nodige scepsis in het traject gestapt (mijn 63 lentes zullen daar wel debet aan zijn!) maar al vanaf sessie 1 het hele traject (bij ons bestaande uit 6 sessies) met het nodige enthousiasme gevolgd en afgerond; de sturende aanmoediging, begeleiding en advisering van en door coach Ton Post hebben daar zeker aan bijgedragen; het resultaat: een PUPP = Persoonlijk Uitgebalanceerd Prestatie Plan met daarin informatie zoals ik mezelf, in de spiegel kijkend, nu zie, waar nodig een verbeterprogramma en een helder geformuleerd einddoel (hoewel het traject in wezen nooit eindig is). Als ik het gehele traject in 3 kwalificaties mag typeren zou ik op 3 L-len willen focussen met steeds een korte toelichting: Lastig, want het is absoluut niet makkelijk om jezelf goed op de PUPP te zetten! Leerzaam, want als het goed is voor een 63-jarige, is dat ook het geval voor een 23-jarige en alles wat daar tussenin zit! Leuk, want elke sessie was leuk, met name dankzij de wijze waarop ik door Ton Post ben begeleid! Kortom: een regelrechte aanrader voor iedereen die zichzelf, ongeacht zijn of haar leeftijd, serieus neemt!” Klik hier voor de complete Case beschrijving van de KvK Midden Nederland
 4. Mijn Personal Branding Traject Erik Manting - Directeur Alkmaar, Friesland Bank NV 27 januari 2011 Het traject In de tweede helft van 2010 heb ik bij Ton Post het Authentic Personal Branding traject doorlopen. Ik heb het ervaren als een verfrissende en verrijkend programma, dat ik iedereen kan aanraden die een verdiepingsslag wil maken in het vinden van oprechte drijfveren in je werk én daarbuiten. Het traject was dit goed in te passen in een druk werkschema, omdat we duidelijke afspraken maakten over de gewenste voortgang en de voorbereidingen die nodig waren om elke sessie effectief te laten verlopen. Authentiek Personal Branding Beginnend met het aanboren en concreet maken van de onbewuste laag van oprechte, onbaatzuchtige drijfveren hebben we toegewerkt naar een praktische vertaling van deze drijfveren en een beeldmerk. Hierdoor ben ik bewuster geworden van de motivatie achter mijn handelen, waardoor de consistentie en de overtuigingskracht ervan toeneemt. Door de vertaling naar een Personal Balanced Score Card en een uitbeelding van deze drijfveren zijn ze zowel voor mezelf als naar mijn omgeving duidelijker herkenbaar. Als manager is dat van het uiterste belang, omdat mensen in je omgeving nou eenmaal feilloos in staat zijn om onechte of zelfzuchtige drijfveren te scheiden van je werkelijke kwaliteiten. Dit verbloemen heeft geen zin; wees eerlijk en oprecht in waar je goed in bent en zoek een daarbij passende werkomgeving. Zeker in deze lastige economische tijd is het belangrijk dat we met zijn allen zaken met overtuiging aanpakken en dat lukt alleen als je authentiek bent in je handelen!
 5. Maureen Mulder - Think Ecodesign www.thinkecodesign.nl | www.ecodesigntassen.nl Je moet de dingen doen in het leven waar je goed in bent en waar je passie ligt. Dat klinkt als een open deur, maar veel mensen doen het toch niet. Ik heb bij Erik enkele coaching gesprekken gevolgd als onderdeel van een traject en ben over deze gesprekken zeer positief. Erik is een goede coach, die de tijd voor je neemt en je helpt in het vinden van je echte passie. Zonder passie is het immers moeilijk om gemotiveerd te blijven en succesvol te kunnen worden. Samen op zoek naar je innerlijke drijfveren, en deze ook echt naar boven krijgen, hoe diep ze ook verborgen lijken te zijn. Soms lijkt het alsof je doet wat je leuk vindt, maar als je veel dieper kijkt, dan blijkt dit toch niet zo te zijn. Mijn coaching gesprekken zijn erg waardevol geweest. Voor ons eerste gesprek was ik aan het overwegen om een webshop te starten in duurzame producten (voor mij was dit al erg concreet). Als gevolg van de coaching gesprekken is het uiteindelijk een webshop in duurzame tassen geworden en heb ik een ECO blog gerealiseerd, die beiden geboren zijn vanuit mijn eigen missie en visie. Daar ligt toch mijn passie.
 6. De 3 V’s zijn jouw succesfactoren Om een krachtig, betrouwbaar, authentiek en onderscheidend Personal Brand te creëren in Markt richten we ons op de 3 V’s. De 3 V’s geven de richting aan voor het bewust worden en verder ontwikkelen van je Personal Brand: Vertrouwen Een vertrouwensrelatie opbouwen met je collega’s en je doelgroep. Je omgeving moet het gevoel krijgen dat je de beste persoon bent die hen kan helpen. Dus is het belangrijk om consistent te zijn in je gedrag woorden en daden. Authenticiteit is de weg naar (zelf )vertrouwen. Jouw Personal Brand komt voort uit je zoektocht naar je identiteit en betekenis in het leven. Het gaat erom helder te krijgen wat je echt wilt, dit in je hoofd en hart te verankeren, al je positieve energie te geven, doen waarvan je houdt en jezelf continu te ontwikkelen. Verantwoordelijk Verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven. Een bewuste denker weet dat alles wat je voelt, waar je in gelooft en wat je denkt, zegt en doet eigen verantwoordelijkheid met zich mee draagt. Deze dingen bepalen 100% van je realiteit, je leven oftewel geluk en gezondheid. Negatieve denkers krijgen negatieve dingen op hun pad en positieve denkers krijgen positieve dingen op hun levensweg. Dus pas op wat je in deze tijd denkt, voordat je het weet kunnen je wensen door constante woorden, acties en gedachten zich manifesteren. ‘Wat je aandacht geeft groeit’ Om een uitmuntende Professional te worden en te blijven moet je in beweging zijn, keuzes maken, dingen proberen en leren van de negatieve en positieve resultaten. Wat werkt blijven doen en versterken, wat niet werkt anders doen of helemaal niet meer doen. Maak je niet te druk om successen of mislukkingen maar bekijk ze gewoon als “resultaten”.
 7. Vrijheid Jij hebt de vrijheid om de toekomst bewust te creëren door het herschrijven van je verleden in een nieuw succesvol jasje. Zoals we al gezien hebben is nagenoeg alles te veranderen wanneer jij je herhalingspatronen c.q. woorden, daden en gedachten maar in overeenstemming zou brengen met de door jouw gewenste nieuwe Realiteit en Levensstijl en hiervoor de benodigde stappen onderneemt in ruimte en tijd. ‘Visualiseer jezelf dus letterlijk als de door jouw gewenste Persoon met de daarbij passende Realiteit en Levensstijl’ Iedereen kan zijn eigen zelfbeeld kan veranderen. Niet zoals zo vaak gedacht en gedaan wordt door positief denken maar door daadwerkelijk ofwel bewust de gewenste Levensstijl in detail te visualiseren en er (vooraf) naar te handelen. Door bewuste visualisatie en handelen te combineren ziet je onderbewustzijn dit steeds meer als de waarheid over je bestaan en zal daardoor situaties creëren die bij deze gewenste Realiteit en Levensstijl passen. Een Professional die in deze techniek geoefend is, is in staat om iedere doelstelling in overeenstemming te brengen met de door hem gewenste Realiteit en Levensstijl. Een uitmuntende Professional ziet dus letterlijk vandaag de door hem gewenste toekomst. Het is dan ook niet voor niets dat iedere succesvolle ondernemer over een Missie, Visie, Strategie, Concept en Persoonlijk Levensstijl Plan beschikt dat hem hier stap voor stap naartoe brengt. Een uitmuntende Professional omringt zichzelf dan ook de hele dag en nacht met mensen, beelden, teksten en geluiden om hem te herinneren aan de gewenste eindsituatie en de weg die hij hiervoor moet bewandelen. Herhaling is dus een belangrijk onderdeel op weg naar de gewenste Realiteit en Levensstijl. Herhaling die ervoor zorgt dat het oude herhalingspatroon vervangen wordt door een nieuw meer gewenst herhalingspatroon. ‘Met Authentiek Personal Branding ga je ontdekken hoe je bovenstaande in de praktijk kunt brengen om jouw gewenste realiteit en levensstijl te manifesteren’
 8. HOE ziet Het Personal Branding Coaching traject eruit? Figuur 1. Proces Personal en Corporate Branding
 9. Wat ga je doen? In het Personal Branding coaching traject ga je in 7 x een één op één sessie van 1 ½ uur het volgende ontdekken, omschrijven en DOEN: Innerlijke ambitie ( 1e cirkel in de afbeelding ) Het ontdekken en omschrijven van je persoonlijke missie, visie en kernrollen. Waar sta jij voor in het leven, wat wil je graag bereiken in de toekomst in verbinding met je missie? Wat is je gewenste nieuwe realiteit? Wie wil je zijn? Bij het omschrijven van de Visie werken we met de vier onderstaande criteria ( zie afb. ). Deze zijn van invloed op elkaar en zorgen voor de Balans in uw leven!
 10. Persoonlijk beeldmerk ( 2e cirkel in de afbeelding ) De 1e stap voor het bouwen van een krachtig Persoonlijk Beeldmerk ( Personal Brand ) is het uitwerken van je SWOT. Wat zijn je Kerntalenten, wat wil je nog versterken/verbeteren en hoe kijk je naar je omgeving? De kansen en bedreigingen? De 2e stap is het ontdekken en omschrijven van: 1. Je dominante kenmerk. Wat maakt jouw Uniek in de beleving van je omgeving? 2. Je onderscheidende vermogen/specialisatie. Waar zit je Passie, je unieke expertise? Wat maakt jou speciaal? Waarom jij en niet je buurvrouw? 3. Je dienstverlening. Wat zet jij in aan middelen, tools, programma’s, vaardigheden om je omgeving ( klanten, interne organisatie ) te helpen? Hier beschrijf je wat je aan waarde levert en op wat voor manier. De oplossing voor een probleem bijvoorbeeld. 4. Je domein. Hier omschrijf je jouw gewenste organisatie waar de ontwikkeling van je Personal Brand de ruimte krijgt. Hier ontdek en omschrijf je ook wie je het beste kunt helpen. Welke doelgroep of beter nog Niche Markt ( vooral Zelfstandige Professionals en Sales Professionals ). Verder omschrijf je wat de problemen zijn waar je doelgroep tegenaan lopen. 5. Persoonlijk Beeldmerk doelen. Hier omschrijf je op basis van de vier criteria wat je doelen voor je Persoonlijk Beeldmerk zijn in verbinding met je Innerlijke ambitie uit de 1e stap. 6. Persoonlijk Beeldmerk belofte. Hier omschrijf je de belofte die jij doet aan jezelf en aan je omgeving. De omschrijving haal je uit de voorafgaande onderwerpen. Hierin geef je aan hoe jij in contact met je authenticiteit, het verschil maakt in relatie met je omgeving. 7. Persoonlijk Beeldmerk verhaal. Dit omvat de essentie van wat je wenst te vertellen over je innerlijke ambitie, passie, unieke talenten, je onderscheidend en oplossend vermogen, met het doel een positieve emotionele verbinding tot stand te brengen. Hier creëer je een brandverhaal dat je toegevoegde waarde en aandacht voor de markt weerspiegelt. Je verhaal geeft een antwoord op de vraag waar anderen een antwoord op willen. Werkgevers willen naast droge feiten voorbeelden, anekdotes, illustraties. Verhalen. Je gebruikt de opbouw gelijk aan een elevator pitch; een korte heldere, concrete, geplande en geoefende omschrijving over je Personal Brand dat mensen moeten begrijpen in korte tijd.
 11. Persoonlijk uitgebalanceerd prestatie plan ( 3e cirkel in de afbeelding ) Voor het realiseren van een authentiek en onderscheidend Personal Brand is tijd nodig en ACTIE. Het PUPP ( persoonlijk uitgebalanceerd prestatie plan ) zorgt voor beweging naar de gewenste realiteit. Het plan is dynamisch! Het invullen van het PUPP ( ook wel genoemd Internationaal: Personal Balanced Scorecard) gaat op basis van de hieronder beschreven 4 perspectieven: Afb. PUPP.
 12. 1) Intern: Je lichamelijke gezondheid en geestelijke gesteldheid. Hoe kun je deze zodanig beheersen dat je waarde voor jezelf en anderen blijft ontwikkelen? Hoe kun je je lekker in je vel voelen, zowel op het werk als in je vrije tijd? 2) Extern: Relaties met je levenspartner, kinderen, vrienden, werkgever en medewerkers. Hoe zien zij jou? 3) Kennis en leren: Je kennis en vaardigheden ( competenties ) en vermogen om te leren. Hoe kun je via kennis op doen en vaardigheden te ontwikkelen je volledige potentieel benutten. 4) Financieel: Financiële gezondheid. In hoeverre ben je in staat om in je financiële behoeften te voorzien? Het PUPP is een instrument dat je gebruikt om je Personal Brand effectief te managen door verbeteracties te definiëren, de voortgang van deze acties te monitoren, belangrijke brandinformatie hierin op te nemen, nieuwe carrièrewegen te definiëren, netwerken te bouwen en resultaten bij te houden. Met het PUPP maak je jouw Personal Brand SMART. In het traject maken we gebruik van (stilte) oefeningen en vraagstelling. In overleg bieden we aanvullende ( creatieve ) workshops die het proces voor het creëren van een Authentiek Personal Brand ondersteunen.
 13. Positionering individu ( 4e cirkel in de afbeelding ) De volgende stap op weg naar duurzame verandering is het in lijn brengen van de innerlijke ambities en intenties met het persoonlijk gedrag. Het gaat hierbij om de wisselwerking tussen enerzijds uw ambities, intenties, bedoelingen, principes, normen en waarden en anderzijds de interpretaties/beleving van anderen wanneer je jezelf positioneert. Er bestaat altijd een moeilijk te accepteren spanningsverschil tussen de wijze waarop je jezelf ziet, wat je zelfbeeld is, wie je wilt zijn en de wijze waarop anderen je zien en beleven. Om te kunnen zijn zoals je in je innerlijke ambitie hebt verwoord, dien je ook te weten hoe anderen jou zien en wat ze van je denken. Je zelfkennis wordt hierdoor vergroot. Waardoor je in staat bent de effectiviteit van je handelen te verbeteren. Het gaat dus om de balans tussen enerzijds de innerlijke ambities (heeft met het hoger niveau van bewustzijn te maken) en het persoonlijk gedrag (heeft met het huidig handelen te maken) die moet worden bewerkstelligd. Formule voor goede persoonlijke actie en positionering Je innerlijke ambitie en persoonlijke beeldmerk moeten in balans zijn met uw persoonlijk gedrag en acties ( afstemming met jezelf ) om in staat te zijn goed te HANDELEN. HANDELEN is ook van belang omdat je je vaardigheden op basis hiervan ontwikkelt en continu nieuwe uitdagingen aanneemt. De juiste persoonlijke actie is hieronder in een formule verwerkt: Juiste Persoonlijke actie = innerlijke ambitie + authentiek persoonlijk beeldmerk + handelen + afstemming met jezelf
 14. Authentieke Organisatie Ontwikkeling Het Authentieke Organisatie ontwikkeling model ( zie figuur 1 ) geeft inzicht in zowel de wijze waarop Authentiek Corporate Branding effectief ontwikkeld wordt als in de samenhang tussen de verschillende elementen. Dit model heeft een vergelijkbare basis als het Personal Branding model en moet op elkaar aansluiten ( match ). Met de ondersteuning van het Jump programma zorg je voor een collectieve intrinsieke beweging in relatie tot een Hoger Organisatie doel. RESULTAAT: een organisatie waarin de verbinding van de persoonlijke waarden en ambities van de medewerkers met de waarden en ambities van de organisatie, zorgen voor een innerlijke betrokkenheid en intrinsieke motivatie om klanten continu de beste waarde te leveren.
 15. Bedrijfsgegevens: Start Connecting Oprichter en Eigenaar: Erik Janssen ( 06-33700947) Adres kantoor: Torenallee 26-40 Postcode: 5617 BD Plaats: Eindhoven Tel: 040 7879387 Skype: erikjanssen7 KvK-nummer Eindhoven: 17236240 E-mail: welkom@startconnecting.nl Websites: www.startconnecting.nl Klik Hier voor Routebeschrijving! Sinds kort ook gecertificeerd partnership met Jump Movement B.V. Klik hier voor meer info over het Jump programma Start Connecting werkt met een Netwerk van aangesloten professionele coaches en samenwerkende partners:
Anzeige