Droga dhe shendeti

DROGA DHE SHËNDETI
Teknologji e mësimdhënies në Biologji
PUNUAN:
AnilaTushaj
Bajram Manuku
Besmir Kullafi
EgestaTrashani
Eglantina Cenameti
Elfrida Hoxha
Flora Jaku
Pranoi: Prof.Anila Dizdari
Çfarë është droga dhe si e
klasifikojmë atë?
 Droga është një substancë që sjell ndryshime fizike
dhe psikologjike
Ajo mund të jetë e ngurtë (khat), e lëngshme(alkoli), ose
e gaztë (thithësit/ duhani)
Drogat klasifikohen sipas efekteve që japin, nëse janë
legale ose ilegale.
Drogat klasifikohen në tre grupe
1. Depresantet(alkoli, kanabis, opiumi, heroina, morfina, kodina,
metadon, petidina)
 Drogat depresuese nuk shkaktojnë gjithnjë depresin tek
përdoruesi. Në sasi të mëdha mund të shkaktojnë humbjen e
vetëdijes, të vjella dhe deri në vdekje.
2. Stimulantët, të cilat ndahen në të lehta (kafeina në caj,kafe) dhe të
forta (amfitorminat, kokaina, ekstazia, tabletat dobësuese, khat)
 Drogat stimuluese shpejtojnë veprimtarinë e trurit. Si rrjedhim
personi qe merr stimulantin ndjehet më i gjalleë, i vëmendshëm dhe
i sigurt tek vetja. Stimulantët rritin rrahjet e zemrës, temperaturën e
trupit, dhe tensionin e gjakut.
3. Halucinogjenet (datura(bime) ketamina, LSD, kërpudhat magjike,
meskalina, PCP, kanabis, ekstazi )
 Drogat halucinagjene shndërrojnë mënyrën se si personi sheh ose
imagjinon që sheh rreth vetes. Personat që marrin halucinogjene
mund të shohin apo te degjojne gjera qe nuk ekzistojnë ose mund të
shohin gjëra të tjetërsuara.
Përdorimi i drogave të forta në
mjeksi
 Opiumi, morfina dhe heroina përfaqësojnë drogat më të
përhapura dhe më të njohura nga të gjithë.
Përsa i përket përdorimit si medikament mjeksor mund të
thuhet se morfina , heroina e opiumi janë përdorur:
 Për të lehtësuar dhimbjet e
tmerrshme të kokainës renale,
bllokimet vaskulare
akute(infarkte)dhimbjet
e perikarditeve.
 Për të kuruar astmën bronkiale
e edemat pulmonare akute.
 Për të qetësuar dhimbjet
në sëmundjet pashpresë.
Drogërat e ngurta dhe ndikimi i
tyre tek përdoruesi
Përdoruesit :
I jep një ndjesi relaksimi dhe kënaqësie (euforie)
E bën të provojë edhe një ndjesi më të forte të shqisave të
shikimit, nuhatjes, shijes dhe dëgjimit.
I rritet oreksi dhe pulsi
Ka probleme edhe me kryerjen e akteve fizike dhe intelektuale
Ua bën të ngadaltë dhe të paqartë
të menduarit
Mund të shkaktojë ankth, panik
dhe madje episode psikopatike.
 Tymi i tyre përmban 50 për qind më shumë katran se
cigaret me përmbajtjen më të lartë të katrani, gjë që i
vendos përdoruesit në një rrezik më të madh të kancerit të
mushkërive dhe të sëmundjeve të tjera të sistemit të
frymëmarrjes.
 Mund të dëmtojë rëndë organe të tilla si mëlçia dhe
veshkat. Ndonjëherë, mund të shkaktojë edhe konvulsione
dhe pushim të zemrës. Doza të mëdha të shkaktojnë një
gjendje acarimi, ankthi dhe
halucinacionesh të rënda.
Përdorimi afatgjatë i tyre
mund të dëmtojë disa pjesë
të caktuara të trurit, duke
shkaktuar kështu depresion
dhe humbje të kujtesës.
Drogërat e lëngshme (alkooli) dhe
dëmet e tyre
 Alkooli është një substancë e aftë që të japë efekte të njëjta me drogat e tjera, nëse do të
përdoret në doza të larta.
 Ka veprim toksik në disa organe të organizmit të njeriut.
 Shkakton irritim të shtresave të stomakut duke formuar gastrit (një inflacion kronik i shtresave
të stomakut)
 Përdorimi në doza të mëdha të alkoolit mund të shkaktojë gjendjen e cirozës së mëlcisë
 Është qetësues dhe depresionues
 Ngadalëson veprimtarinë e trurit.
 Pakëson mbajtjen mend dhe nxjerrjen e informacionit nga kujtesa.
 Alkooli përkeqëson shikimin dhe dëgjimin.
 Shija, nuhatja dhe prekja mund të cënohen nga përdorimi në doza të larta i alkoolit.
Drogërat e gazta dhe ndikimi i tyre
 Duhani është një nga vrasësit e jetës së njerëzve. Një në
cdo 6 vdekje shkaktohet nga duhani. është më i rrezikshëm
se droga, alkooli por pervec kësaj të kushton shtrejtë edhe
financiarisht. Shkaku kryesor i kënaqësisë që sjell duhani
është nikotina. Kjo lëndë duke rënë në kontakt me disa fije
nervore i ngacmon ato duke cliruar adrenalinë dhe disa
lëndë që krijojnë kënaqësinë. Duhanxhinjtë bëhen rob të
cigareve .Shume njerez nuk e lene duhanin sepse me pas
shtojne ne peshe
Duhani shkakton:
1. Sëmundje kardiovaskulare, infarkte miokardi të përsëritura incidente
vaskulare cerebrale, hipertension.
2. Sëmundje gastro-enterike: ulcera gastrike ose duodenale gastrit
hiperklorhidrik, anoreksi.
3. Sëmundje të aparatit respirator:
bronkit kronik, asëm, insuficence
respiratore, kollë e shkaktuar
nga tymi i duhanit,
kancer të këtij aparati.
4. Sëmundje otorino-laringo-gastrike,
stomakut.
5. Sëmundje të syrit:
zvoglim i mprehtësisë vizive.
6. Tymi i duhanit shkakton
bronkite kronike, kancer të
mushkërive, kardiopati ishemike si
dhe shqetësime në sistemin
e qarkullimit të gjakut.
Duke menduar problemet e drogës, mendojmë edhe një
hidhërim mjaft të madh i cili vjen si rrjedhojë që shoqëria nuk
lufton për të mirën por kënaqet me fatkeqësitë duke admiruar të
keqen. Duhet të jemi të bindur se vetem beteja kundër drogës
kurrë nuk është e humbur. Droga con të riun në vartësi, duke e
burgosur atë e duke e shkëputur nga marrëdhëniet familjare dhe
nga jeta shoqërore dhe e përcjell dita ditës atë në vdekjen e
ngadaletë.
Droga është një keqe që
sjell dëmtime nga ana fizike,
psikologjike, shpirtërore,
familjare dhe shoqërore!
Si t’i themi JO drogës?
 Rrugëdaljet për një shoqëri që i thotë “jo” drogave janë të gjitha ato mënyra
që sensibilizojnë rininë tonë, duke filluar që nga fëmijët e shkollave 9-
vjecare.
 Projektet për adoleshentët e të rinjtë.
 Kërkimi dhe krijimi i formave
të reja pedagogjike duke u nisur
nga shkolla, qofshin ato edhe
punime në video apo projektorë.
 Thirrjet për dinjitet qytetar.
 Të ndihmojmë në reflektimin
personal dhe shoqëror.
 Të aktivizojmë rininë në
politikat sociale dhe serioze
 Droga është një problem shoqëror
e cila ka një rrezik që vjen nga padija
nga mendjelehtësia dhe nga egoizmi.
“Shitesit e drogave jetojnë duke
shitur vdekjen ndërsa narkomanët
prej tyre e blejnë vdekjen”
THUJI JO DROGËS !
JUST SAY NO TO
1 von 13

Recomendados

Projekt droga von
Projekt drogaProjekt droga
Projekt drogaErmal Troksi
46.1K views37 Folien
Duhani,droga,alkooli von
Duhani,droga,alkooliDuhani,droga,alkooli
Duhani,droga,alkooliEgi Zenelaj
52.1K views20 Folien
Duhani, rreziqet von
Duhani, rreziqetDuhani, rreziqet
Duhani, rreziqetistref bytyqi
50.3K views13 Folien
Drogat Projekt von
Drogat ProjektDrogat Projekt
Drogat ProjektAlbania Bros
2.5K views19 Folien
Tema:Lufta kunder duhanit von
Tema:Lufta kunder duhanitTema:Lufta kunder duhanit
Tema:Lufta kunder duhanitJetmira Sula
10.9K views25 Folien
Shkaqet e ndotjes akustike von
Shkaqet e ndotjes akustikeShkaqet e ndotjes akustike
Shkaqet e ndotjes akustikeolinuhi
36.1K views11 Folien

Más contenido relacionado

Was ist angesagt?

Le t'i themi stop, droges alkolit,duhanit. von
Le t'i themi stop, droges alkolit,duhanit.Le t'i themi stop, droges alkolit,duhanit.
Le t'i themi stop, droges alkolit,duhanit.Vilson Shehu
58.4K views21 Folien
Dukuritë negative, pasojat dhe parandalimi von
Dukuritë negative, pasojat dhe parandalimiDukuritë negative, pasojat dhe parandalimi
Dukuritë negative, pasojat dhe parandalimiFlorent Reshani
23.4K views11 Folien
Komunizmi ne Shqiperi von
Komunizmi ne ShqiperiKomunizmi ne Shqiperi
Komunizmi ne ShqiperiDenis Lezo
44.2K views18 Folien
PROJEKT-Ndotja e Mjedisit von
PROJEKT-Ndotja e MjedisitPROJEKT-Ndotja e Mjedisit
PROJEKT-Ndotja e Mjedisitxhulia osmanllari
206.5K views34 Folien
Metalet von
MetaletMetalet
MetaletEraldVula
17.9K views5 Folien
Hekuri ,elementi kimik me vlere... von
Hekuri ,elementi kimik me vlere...Hekuri ,elementi kimik me vlere...
Hekuri ,elementi kimik me vlere...Xhesiana Muka
50.7K views7 Folien

Was ist angesagt?(20)

Le t'i themi stop, droges alkolit,duhanit. von Vilson Shehu
Le t'i themi stop, droges alkolit,duhanit.Le t'i themi stop, droges alkolit,duhanit.
Le t'i themi stop, droges alkolit,duhanit.
Vilson Shehu58.4K views
Dukuritë negative, pasojat dhe parandalimi von Florent Reshani
Dukuritë negative, pasojat dhe parandalimiDukuritë negative, pasojat dhe parandalimi
Dukuritë negative, pasojat dhe parandalimi
Florent Reshani23.4K views
Komunizmi ne Shqiperi von Denis Lezo
Komunizmi ne ShqiperiKomunizmi ne Shqiperi
Komunizmi ne Shqiperi
Denis Lezo44.2K views
Metalet von EraldVula
MetaletMetalet
Metalet
EraldVula17.9K views
Hekuri ,elementi kimik me vlere... von Xhesiana Muka
Hekuri ,elementi kimik me vlere...Hekuri ,elementi kimik me vlere...
Hekuri ,elementi kimik me vlere...
Xhesiana Muka50.7K views
Teknologjia, ndikimi i saj ne jeten tone von Jugerta Poçi
Teknologjia, ndikimi i saj ne jeten toneTeknologjia, ndikimi i saj ne jeten tone
Teknologjia, ndikimi i saj ne jeten tone
Jugerta Poçi31.9K views
Matematika ne jeten e perditshme von Ana Ana
Matematika ne jeten e perditshmeMatematika ne jeten e perditshme
Matematika ne jeten e perditshme
Ana Ana150.6K views
Hebrenjtë në Shqipëri von DonikaLici
Hebrenjtë në ShqipëriHebrenjtë në Shqipëri
Hebrenjtë në Shqipëri
DonikaLici39.1K views
Historia e zhvillimit te matematikes von Xhuliana Haxhiu
Historia e zhvillimit te matematikesHistoria e zhvillimit te matematikes
Historia e zhvillimit te matematikes
Xhuliana Haxhiu203.4K views
Duhani,Droga,Alkoli von Aba Abush
Duhani,Droga,AlkoliDuhani,Droga,Alkoli
Duhani,Droga,Alkoli
Aba Abush166.2K views
energjia von ANA KOSHI
energjia energjia
energjia
ANA KOSHI27.1K views
Sëmundjet gjenetike von XhuLia Muca
Sëmundjet gjenetikeSëmundjet gjenetike
Sëmundjet gjenetike
XhuLia Muca50.8K views
Gazeta e shkolles von Valeria Baçi
Gazeta e shkollesGazeta e shkolles
Gazeta e shkolles
Valeria Baçi148.1K views
Elementet kimik ne trupin tone projekt kimi von Facebook
Elementet kimik ne trupin tone projekt kimiElementet kimik ne trupin tone projekt kimi
Elementet kimik ne trupin tone projekt kimi
Facebook76.4K views
Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona von #MesueseAurela Elezaj
Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona
Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona
#MesueseAurela Elezaj16.2K views
Valet von An An
ValetValet
Valet
An An48.5K views
Droga dhe efektet e saj von Klodjan Hoxha
Droga dhe efektet e saj Droga dhe efektet e saj
Droga dhe efektet e saj
Klodjan Hoxha4.5K views

Destacado

Droga von
DrogaDroga
Drogaguest467afa
27.4K views12 Folien
Ligjet e Mendelit von
Ligjet e MendelitLigjet e Mendelit
Ligjet e MendelitAldo Keçi
33.9K views5 Folien
PROJEKT tema:hekuri von
PROJEKT tema:hekuri PROJEKT tema:hekuri
PROJEKT tema:hekuri romina balla
57.9K views10 Folien
Droga dhe efektett von
Droga dhe efektettDroga dhe efektett
Droga dhe efektettKlodjan Hoxha
3.5K views23 Folien
Fazat e gjenetikes moderne von
Fazat e gjenetikes moderne Fazat e gjenetikes moderne
Fazat e gjenetikes moderne An An
17.8K views35 Folien
New microsoft office power point presentation von
New microsoft office power point presentationNew microsoft office power point presentation
New microsoft office power point presentationervinahmati
1.3K views7 Folien

Destacado(6)

Ligjet e Mendelit von Aldo Keçi
Ligjet e MendelitLigjet e Mendelit
Ligjet e Mendelit
Aldo Keçi33.9K views
PROJEKT tema:hekuri von romina balla
PROJEKT tema:hekuri PROJEKT tema:hekuri
PROJEKT tema:hekuri
romina balla57.9K views
Fazat e gjenetikes moderne von An An
Fazat e gjenetikes moderne Fazat e gjenetikes moderne
Fazat e gjenetikes moderne
An An17.8K views
New microsoft office power point presentation von ervinahmati
New microsoft office power point presentationNew microsoft office power point presentation
New microsoft office power point presentation
ervinahmati1.3K views

Similar a Droga dhe shendeti

Droga von
DrogaDroga
Drogaflori daut
359 views6 Folien
Alkoli droga von
Alkoli droga Alkoli droga
Alkoli droga Arjan Shahinlli
5.5K views26 Folien
droga von
drogadroga
drogaIzaura Xhumari
3.2K views25 Folien
Projekti i aftesimit per jeten von
Projekti i aftesimit per jetenProjekti i aftesimit per jeten
Projekti i aftesimit per jetenFabi Ola Rusi
1.3K views12 Folien
pdfslide.net_-stop-droges dhe duhanit.ppt von
pdfslide.net_-stop-droges dhe duhanit.pptpdfslide.net_-stop-droges dhe duhanit.ppt
pdfslide.net_-stop-droges dhe duhanit.pptGeriLika
296 views8 Folien
Duhanidrogaalkoli 130424111249-phpapp02 von
Duhanidrogaalkoli 130424111249-phpapp02Duhanidrogaalkoli 130424111249-phpapp02
Duhanidrogaalkoli 130424111249-phpapp02Emáá SiiŊăŋîî
4.4K views16 Folien

Similar a Droga dhe shendeti(20)

Projekti i aftesimit per jeten von Fabi Ola Rusi
Projekti i aftesimit per jetenProjekti i aftesimit per jeten
Projekti i aftesimit per jeten
Fabi Ola Rusi1.3K views
pdfslide.net_-stop-droges dhe duhanit.ppt von GeriLika
pdfslide.net_-stop-droges dhe duhanit.pptpdfslide.net_-stop-droges dhe duhanit.ppt
pdfslide.net_-stop-droges dhe duhanit.ppt
GeriLika296 views
Projekt biologji von esipaja
Projekt biologjiProjekt biologji
Projekt biologji
esipaja115 views
Llojet e drogave von Marjan DODAJ
Llojet e drogaveLlojet e drogave
Llojet e drogave
Marjan DODAJ24.3K views
Duhanpirja, drogat e tjera dhe shendeti yne. von EsliSula1
Duhanpirja, drogat e tjera dhe shendeti yne.Duhanpirja, drogat e tjera dhe shendeti yne.
Duhanpirja, drogat e tjera dhe shendeti yne.
EsliSula11.8K views
Ndikimi i drogës në aspektin Psiko-fizik von lediana bardho
Ndikimi i drogës në aspektin Psiko-fizikNdikimi i drogës në aspektin Psiko-fizik
Ndikimi i drogës në aspektin Psiko-fizik
lediana bardho1.4K views
Duhani droga alkoli von Saimir Dine
Duhani droga alkoliDuhani droga alkoli
Duhani droga alkoli
Saimir Dine792 views
Alkooli dhe duhanpirja von romina balla
Alkooli dhe duhanpirjaAlkooli dhe duhanpirja
Alkooli dhe duhanpirja
romina balla2.9K views
Shendeti Dhe Droga von Erdi Dibra
Shendeti Dhe Droga Shendeti Dhe Droga
Shendeti Dhe Droga
Erdi Dibra4.8K views

Droga dhe shendeti

 • 1. DROGA DHE SHËNDETI Teknologji e mësimdhënies në Biologji PUNUAN: AnilaTushaj Bajram Manuku Besmir Kullafi EgestaTrashani Eglantina Cenameti Elfrida Hoxha Flora Jaku Pranoi: Prof.Anila Dizdari
 • 2. Çfarë është droga dhe si e klasifikojmë atë?  Droga është një substancë që sjell ndryshime fizike dhe psikologjike Ajo mund të jetë e ngurtë (khat), e lëngshme(alkoli), ose e gaztë (thithësit/ duhani) Drogat klasifikohen sipas efekteve që japin, nëse janë legale ose ilegale.
 • 3. Drogat klasifikohen në tre grupe 1. Depresantet(alkoli, kanabis, opiumi, heroina, morfina, kodina, metadon, petidina)  Drogat depresuese nuk shkaktojnë gjithnjë depresin tek përdoruesi. Në sasi të mëdha mund të shkaktojnë humbjen e vetëdijes, të vjella dhe deri në vdekje. 2. Stimulantët, të cilat ndahen në të lehta (kafeina në caj,kafe) dhe të forta (amfitorminat, kokaina, ekstazia, tabletat dobësuese, khat)  Drogat stimuluese shpejtojnë veprimtarinë e trurit. Si rrjedhim personi qe merr stimulantin ndjehet më i gjalleë, i vëmendshëm dhe i sigurt tek vetja. Stimulantët rritin rrahjet e zemrës, temperaturën e trupit, dhe tensionin e gjakut. 3. Halucinogjenet (datura(bime) ketamina, LSD, kërpudhat magjike, meskalina, PCP, kanabis, ekstazi )  Drogat halucinagjene shndërrojnë mënyrën se si personi sheh ose imagjinon që sheh rreth vetes. Personat që marrin halucinogjene mund të shohin apo te degjojne gjera qe nuk ekzistojnë ose mund të shohin gjëra të tjetërsuara.
 • 4. Përdorimi i drogave të forta në mjeksi  Opiumi, morfina dhe heroina përfaqësojnë drogat më të përhapura dhe më të njohura nga të gjithë. Përsa i përket përdorimit si medikament mjeksor mund të thuhet se morfina , heroina e opiumi janë përdorur:  Për të lehtësuar dhimbjet e tmerrshme të kokainës renale, bllokimet vaskulare akute(infarkte)dhimbjet e perikarditeve.  Për të kuruar astmën bronkiale e edemat pulmonare akute.  Për të qetësuar dhimbjet në sëmundjet pashpresë.
 • 5. Drogërat e ngurta dhe ndikimi i tyre tek përdoruesi Përdoruesit : I jep një ndjesi relaksimi dhe kënaqësie (euforie) E bën të provojë edhe një ndjesi më të forte të shqisave të shikimit, nuhatjes, shijes dhe dëgjimit. I rritet oreksi dhe pulsi Ka probleme edhe me kryerjen e akteve fizike dhe intelektuale Ua bën të ngadaltë dhe të paqartë të menduarit Mund të shkaktojë ankth, panik dhe madje episode psikopatike.
 • 6.  Tymi i tyre përmban 50 për qind më shumë katran se cigaret me përmbajtjen më të lartë të katrani, gjë që i vendos përdoruesit në një rrezik më të madh të kancerit të mushkërive dhe të sëmundjeve të tjera të sistemit të frymëmarrjes.  Mund të dëmtojë rëndë organe të tilla si mëlçia dhe veshkat. Ndonjëherë, mund të shkaktojë edhe konvulsione dhe pushim të zemrës. Doza të mëdha të shkaktojnë një gjendje acarimi, ankthi dhe halucinacionesh të rënda. Përdorimi afatgjatë i tyre mund të dëmtojë disa pjesë të caktuara të trurit, duke shkaktuar kështu depresion dhe humbje të kujtesës.
 • 7. Drogërat e lëngshme (alkooli) dhe dëmet e tyre  Alkooli është një substancë e aftë që të japë efekte të njëjta me drogat e tjera, nëse do të përdoret në doza të larta.  Ka veprim toksik në disa organe të organizmit të njeriut.  Shkakton irritim të shtresave të stomakut duke formuar gastrit (një inflacion kronik i shtresave të stomakut)  Përdorimi në doza të mëdha të alkoolit mund të shkaktojë gjendjen e cirozës së mëlcisë  Është qetësues dhe depresionues  Ngadalëson veprimtarinë e trurit.  Pakëson mbajtjen mend dhe nxjerrjen e informacionit nga kujtesa.  Alkooli përkeqëson shikimin dhe dëgjimin.  Shija, nuhatja dhe prekja mund të cënohen nga përdorimi në doza të larta i alkoolit.
 • 8. Drogërat e gazta dhe ndikimi i tyre  Duhani është një nga vrasësit e jetës së njerëzve. Një në cdo 6 vdekje shkaktohet nga duhani. është më i rrezikshëm se droga, alkooli por pervec kësaj të kushton shtrejtë edhe financiarisht. Shkaku kryesor i kënaqësisë që sjell duhani është nikotina. Kjo lëndë duke rënë në kontakt me disa fije nervore i ngacmon ato duke cliruar adrenalinë dhe disa lëndë që krijojnë kënaqësinë. Duhanxhinjtë bëhen rob të cigareve .Shume njerez nuk e lene duhanin sepse me pas shtojne ne peshe
 • 9. Duhani shkakton: 1. Sëmundje kardiovaskulare, infarkte miokardi të përsëritura incidente vaskulare cerebrale, hipertension. 2. Sëmundje gastro-enterike: ulcera gastrike ose duodenale gastrit hiperklorhidrik, anoreksi. 3. Sëmundje të aparatit respirator: bronkit kronik, asëm, insuficence respiratore, kollë e shkaktuar nga tymi i duhanit, kancer të këtij aparati. 4. Sëmundje otorino-laringo-gastrike, stomakut. 5. Sëmundje të syrit: zvoglim i mprehtësisë vizive. 6. Tymi i duhanit shkakton bronkite kronike, kancer të mushkërive, kardiopati ishemike si dhe shqetësime në sistemin e qarkullimit të gjakut.
 • 10. Duke menduar problemet e drogës, mendojmë edhe një hidhërim mjaft të madh i cili vjen si rrjedhojë që shoqëria nuk lufton për të mirën por kënaqet me fatkeqësitë duke admiruar të keqen. Duhet të jemi të bindur se vetem beteja kundër drogës kurrë nuk është e humbur. Droga con të riun në vartësi, duke e burgosur atë e duke e shkëputur nga marrëdhëniet familjare dhe nga jeta shoqërore dhe e përcjell dita ditës atë në vdekjen e ngadaletë. Droga është një keqe që sjell dëmtime nga ana fizike, psikologjike, shpirtërore, familjare dhe shoqërore!
 • 11. Si t’i themi JO drogës?  Rrugëdaljet për një shoqëri që i thotë “jo” drogave janë të gjitha ato mënyra që sensibilizojnë rininë tonë, duke filluar që nga fëmijët e shkollave 9- vjecare.  Projektet për adoleshentët e të rinjtë.  Kërkimi dhe krijimi i formave të reja pedagogjike duke u nisur nga shkolla, qofshin ato edhe punime në video apo projektorë.  Thirrjet për dinjitet qytetar.  Të ndihmojmë në reflektimin personal dhe shoqëror.  Të aktivizojmë rininë në politikat sociale dhe serioze  Droga është një problem shoqëror e cila ka një rrezik që vjen nga padija nga mendjelehtësia dhe nga egoizmi.
 • 12. “Shitesit e drogave jetojnë duke shitur vdekjen ndërsa narkomanët prej tyre e blejnë vdekjen”
 • 13. THUJI JO DROGËS ! JUST SAY NO TO