Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

L jubivoje Ršumović

2.271 Aufrufe

Veröffentlicht am

Ljubivoje Ršumović
Izbor iz poezije

Veröffentlicht in: Bildung
  • Loggen Sie sich ein, um Kommentare anzuzeigen.

L jubivoje Ršumović

  1. 1. ЉУБИВОЈЕ РШУМОВИЋ Избор из поезије
  2. 2. Рођен 1939. године у Љубишу на Златибору у породици Милесе и Михаила Ршумовића.
  3. 3.  Школовао се у Љубишу, Чајетини, Ужицу и Београду. Дипломирао је на Филолошком факултету у Београду, на одсеку компаративне књижевности.
  4. 4.  У Београду је упознао Душка Радовића, под чијим утицајем је почео да пише песме за децу. Радио је на Радио Београду, затим на Телевизији Београд, где је био аутор емисија за децу „Хиљаду зашто“, „Хајде да растемо“ и „Фазони и форе“.
  5. 5.  Управни одбор Удружења књижевника Србије га је 30. марта 2012. предложио за дописног члана Српске академије наука и уметности. Данас живи у Београду.
  6. 6. Шта те је насмејало у песми коју си прочитао/прочитала? Издвој стихове у којима песник описује нешто за тебе необично. Издвој стихове који су, по твом мишљењу, најзанимљивији. • Ишли смо у Африку • Ако желиш мишице • Десет љутих гусара • ДР
  7. 7.  Због чега вам се допадају песме Љубивоја Ршумовића?  Шта жели песник да поручи деци овим песмама?
  8. 8.  У песми Ишли смо у Африку смешно је то што су се афричке животиње ољутиле паприком.  У песмици Ако желиш мишице смешно је то како песник саветује децу зашто треба да се здраво хране.  У песмици Десет љутих гусара песник смешно описује како се дечак решио гусара који су га плашили пред спавање.  У песмици Др смешно је то што се миш обратио мачки за помоћ.  Песник својим песмама поручује деци да на свет треба гледати са ведрије стране.

×