Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

Banja Rusanda, Filip Miljković

360 Aufrufe

Veröffentlicht am

Banje Srbije

Veröffentlicht in: Bildung
 • Als Erste(r) kommentieren

 • Gehören Sie zu den Ersten, denen das gefällt!

Banja Rusanda, Filip Miljković

 1. 1. Бања Русанда Филип Миљковић
 2. 2. Где се налази? • Бања Русанда се налази код Меленаца на североисточном приобаљу сланог језера Русанда, у Банату у северном делу Србије.
 3. 3. По чему је позната? • Позната је по лековитом својству минералног пелоида (блата) из језера. У лечењу се примењује и термоминерална вода. У бањи се налази болница за рехабилитацију, која запошљава око 200 медицинског особља. Овде се одржавају многи стручни скупови и симпозијуми из медицине.
 4. 4. Ово је парк природе, заштићено подручје које се налази у Меленцима
 5. 5. Занимљивости • У бањи постоји бушотина са термалном водом, температуре 32°С.
 6. 6. Историја • Бања Русанда је основана 1867. године. Током тридесетих година 20. века, доживела је туристички процват, шездесетих година је постала здравствена установа. Почетком 1959. године отворено је посебно одељење за рехабилитацију, а убрзо затим добила је центар за физикалну медицину, рехабилитацију и превенцију инвалидности.
 7. 7. Болница за рехабилитацију
 8. 8. Легенда о бањи • Бројне су легенде везане за језеро и његов назив. По једној је девојка Роксанда у њему изгубила веренички прстен и док га је тражила излечила је болне зглобове. У другој су гушчарици бежале гуске на другу обалу, а она је ишла по њих кроз језеро и успут излечила реуматизам.
 9. 9. Хвала на пажњи, поздрав!!! 

×