Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

Aire aigua temps

El temps atmosfèric

Ähnliche Bücher

Kostenlos mit einer 30-tägigen Testversion von Scribd

Alle anzeigen

Ähnliche Hörbücher

Kostenlos mit einer 30-tägigen Testversion von Scribd

Alle anzeigen
 • Als Erste(r) kommentieren

 • Gehören Sie zu den Ersten, denen das gefällt!

Aire aigua temps

 1. 1. L’aire és una barreja de diversos gasos. Aquesta barreja de gasos es troba a l’atmosfera. Els gasos més nombrosos a l’aire són... Nitrogen. El més abundant. Oxigen. El segon més abundant. Vapor d’aigua. Diòxid de carboni. Poc abundant.
 2. 2. Propietat 1: l’aire pesa. Propietat 2: l’aire ocupa un espai. Es pot reduir=comprimir, o bé augmentar= expandir Propietat 3: l’aire no té color ni sabor. Propietat 4: L’aire no fa olor, però transporta l’olor de les coses. L’aire és imprescindible per a la vida dels éssers vius, el necessiten per poder respirar. L’aire també és necessari per: •Les combustions. •Transmetre sons. •Permet que alguns mitjans de transports i les aus es desplacin.
 3. 3. L’atmosfera és la capa d’aire que envolta la Terra. És la capa més exterior de la Terra. Què fa l’atmosfera? •Regula la temperatura de la superfície terrestre. Evita que faci molt fred o molta calor. •Filtra els rajos del sol. No deixa passar els rajos perillosos. •S’hi produeixen fenòmens atmosfèrics, com la neu, la pluja… A la capa més baixa s’hi produeixen els fenòmens atmosfèrics. A les capes altes la quantitat d’aire és escassa i és difícil respirar-hi.
 4. 4. Els elements que determinen el temps atmosfèric són: La temperatura La humitat El vent La pressió atmosfèrica Els núvols Les precipitacions. La temperatura de l’aire indica com està de calent o de fred. La humitat indica la quantitat de vapor d’aigua que hi ha a l’aire. El vent és quan l’aire es mou. Segons la força amb què bufa pot ser: brisa, temporal o huracà. La pressió atmosfèrica és el pes que exerceix l’aire sobre totes les coses. Depèn de l’altitud. La pressió disminueix amb l’altitud.
 5. 5. Els núvols es formen quan el vapor d’aigua de l’atmosfera es refreda. Hi ha molts tipus de núvols. Les precipitacions poden ser en forma de pluja, de neu o de pedra. La pluja segons la grandària pot ser: plugim, pluja i xàfec. La neu està formada per petits cristalls de glaç. La pedra són boletes de glaç.
 6. 6. La precipitació esdevé quan els núvols descarreguen l’aigua que porten. Les precipitacions poden ser en forma de:  pluja  neu  calamarsa
 7. 7. Anemòmetre. S’utilitza per mesurar la velocitat del vent. Penell. S’utilitza per saber la direcció del vent.
 8. 8. Baròmetre. Mesura la pressió atmosfèrica. Es mesura en hectopascals. Pluviòmetre. Mesura la precipitació que ha caigut, normalment en un dia. Es mesura en litres per metres quadrats.
 9. 9. Higròmetre. Mesura la humitat de l’aire. Es mesura en % Termòmetre. Mesura la temperatura. Es mesura en graus centígrads 0C Mànega de vent o catavent. Es pot conèixer la força i direcció del vent.
 10. 10. TIPUS DE NÚVOLS
 11. 11. Els estrats són núvols baixos o de mitjana alçada que formen capes grises horitzontals. Els cirrus són núvols blancs i alts que tenen forma de franges estretes. estrats cirrus
 12. 12. Els nimbes són núvols grisos i espessos que s’originen a les capes baixes de l’atmosfera i s'estenen fins bastant amunt. Els cúmuls són núvols de mitjana alçada que semblen boles de cotó fluix. cúmuls nimbes
 13. 13. Quan les petites partícules d’aigua, formades pel refredament del vapor d’aigua no són prou concentrades per formar un núvol, sobretot quan estan en contacte amb el terra, es formen boires o boirines.
 14. 14. El vapor d’aigua de l’aire, en una nit freda, es pot condensar damunt el terra o la vegetació i formar la rosada. Si la nit és molt freda, en comptes de gotes d’aigua es formen cristalls de gel, que anomenem gebrada.

  Als Erste(r) kommentieren

  Loggen Sie sich ein, um Kommentare anzuzeigen.

El temps atmosfèric

Aufrufe

Aufrufe insgesamt

2.834

Auf Slideshare

0

Aus Einbettungen

0

Anzahl der Einbettungen

2.374

Befehle

Downloads

7

Geteilt

0

Kommentare

0

Likes

0

×