Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Die SlideShare-Präsentation wird heruntergeladen. ×

Rosa leveroni

Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Wird geladen in …3
×

Hier ansehen

1 von 9 Anzeige

Weitere Verwandte Inhalte

Diashows für Sie (20)

Andere mochten auch (20)

Anzeige

Aktuellste (20)

Anzeige

Rosa leveroni

  1. 1. ROSA LEVERONI Dario Luque Català 2on ESO
  2. 2. Rosa Leveroni va ser una poeta i bibliotecària catalana , que va viure durant el segle XX, nascuda a l’any 1910, fins a la seva mort, al 1985.
  3. 3. Estudis Va llicenciar-se en filosofia i lletres en la Universitat de Barcelona, però va influir més en ella, en la seva vida, i en els seus textos, la seva formació a l'Escola de Bibliotecàries. Alla va tenir de professors cèlebres personatges, com Jordi Rubió, Marçal Olivar, Pere Bohigas, Joan Petit, Lluís Nicolau d'Olwer, Rafael Campanals, Carles Riba o Ferran Soldevila.
  4. 4. Obres Rosa Leveroni há publicat quatre llibres durant tota la seva vida, que són: -Epigrames i cançons (1938) -Presència i record (1952) -Poesia (1981) -Contes (1986)
  5. 5. Premis -El seu llibre ‘’Epigrames i cançons’’ va guanyar el premi Joaquim Falguera 1937. -Va ser premiada en els Jocs Florals de Llengua Catalana de Londres (1947) amb les ‘’Dotze Cançons’’ -Va ser premiada en els Jocs Florals de la Llengua Catalana de París (1948), amb els ‘’Tres Poemes’’. -Va rebre la Creu de Sant Jordi al 1982. -Va ser nombrada sòcia d’honor de l’Associació d’Escriptors de la Llengua Catalana.
  6. 6. Poesia: Epigrames i cançons Jo porto dintre meu per fer-me companyia la solitud només. La solitud immensa de l'estimar infinit que voldria ésser terra, aire i sol, mar i estrella, perquè fossis més meu, perquè jo fos més teva. Aquest poema pertany al seu primer llibre, Epigrames i cançons, que va publicar després d’acabar la seva carrera universitària, i està dedicat a la persona de la que sempre va estar enamorada, Ferran Soldevila.
  7. 7. Poesia: Presència S'encanten uns núvols fins en el repòs del migdia. Tremola el vol de coloms damunt la mar adormida. Ve de lluny una cançó que s'atura, enyoradissa. Sospira suau el vent besant una vela pia... És el teu encís tan bell en aquesta pau marina, Primavera.... Quin enyor Aquest poema pertany aal’època en que Aquest poema pertany l’època en d'aquell amor que tenia!... que Rosa Leveroni no escrivia tant Rosa Leveroni no escrivia tant sobre sobre l’amor, i es dedicava a escriure la l’amor, i es dedicava a escriure sobre sobre la natura, i el misteri natura, i el misteri d’aquesta. d’aquesta.
  8. 8. Poesia: Testament Quan l'hora del repòs hagi vingut per mi vull tan sols el mantell d'un tros de cel marí; vull el silenci dolç del vol de la gavina dibuixant el Aquest poema el va contorn d'una cala ben fina. L'olivera d'argent, un escriure durant l’última xiprer més ardit i la rosa florint al bell punt de la nit. etapa de la seva vida, La bandera d'oblit d'una vela ben blanca quan ja era vella. fent més neta i ardent la blancor de la tanca. I saber-me que sóc en el redós suau un bri d'herba només de la divina pau.
  9. 9. Música Claror de tardor http://www.musicadepoetes.cat/app/musicadepoetes/servle t/org.uoc.lletra.musicaDePoetes.Titol?autor=125&titol=754 Elegia del conflent http://www.musicadepoetes.cat/app/musicadepoetes/servl et/org.uoc.lletra.musicaDePoetes.Titol?autor=125&titol=20 51

×