Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

La vida en altres temps i ara

1.409 Aufrufe

Veröffentlicht am

LA VIDA EN ALTRES TEMPS I ARA

Veröffentlicht in: Bildung, Technologie, Business
  • Als Erste(r) kommentieren

  • Gehören Sie zu den Ersten, denen das gefällt!

La vida en altres temps i ara

  1. 1. LA VIDA EN ALTRES TEMPS I ARA MOLTS MILERS D’ANYS MILERS D´ ANYS FA 1000 ANYS ENTRE 500 I 200 ANYS ARA EN TEMPS DELS PRIMERS ÉSSERS HUMANS EN TEMPS DELS ROMANS EN TEMPS DELS CASTELLS EN TEMPS DELS NAVEGANTS I LES PRIMARES FÀBRIQUES EN ELS NOSTRES TEMPS PREHISTORIA EDAT ANTIGA EDAT MITJANA EDAT MODERNA EDAT CONTEMPORÀ-NIA
  2. 2. PREHISTÒRIA AIXÍ VIVIEN AIXÍ ES DESPLAÇAVEN RECORDS ELS PRIMERS ÉSSERS HUMANS HABITAVEN EN COVES O EN CABANES I MÉS TARD EN PETITS POBLATS A PROP D´ UN RIU. COMENÇAVEN A CONREAR PLANTES I A DOMESTICAR ANIMALS. ES DESPLAÇAVEN A PEU I VIATJAVEN MOLT LENTAMENT. AMB L´INVENT DE LA RODA VAN CONSTRUIR CARROS. TAMBÉ VAN FABRICAR VAIXELLS DE VELA. VAN FER PINTURES. EINES SENZILLES DE PEDRA I OSSOS I ATUELLS DE CERÀMICA.
  3. 3. EDAT ANTIGA AIXÍ VIVIEN AIXÍ ES DESPLAÇAVEN RECORDS ELS ROMANS VAN CONTRUIR MOLTES CIUTATS. ELS RICS VIVIEN EN DOMUS: CASES UNIFAMILIA ELS POBRES VIVIEN EN CASES AMB POCA COMODITAT QUE S’ANOMENAVEN INSULES. ALTRES VIVIEN EN VIL.LES QUE EREN EXPLOTACIONS AGRICOLES. CALÇADES: CARRETERES DE PEDRA. . ES DESPLÇAVEN EN CARROS A CAVALL O A PEU I ES VAN INVENTAR ELS VAIXELLS DE VELA . VAN SER UNS CONSTRUCTORS EXCEL·LENTS,VAN CONSTRUIR TEATRES , CIRCS. VAN APENDRE EL LLATI ,EL CASTELLÀ ,EL CATALÀ ,EL GALLEC ,EL FRANCES I L’ITALIÀ.
  4. 4. EDAT MITJANA AIXÍ VIVIEN AIXÍ ES DESPLAÇAVEN RECORDS ELS CAVALLERS VIVIEN ALS CASTELLS AMB LA SEVA FAMÍLIA, ELS SERVENTS I ELS SOLDATS. (MERLETS, PORTA CALADISSA, RASETA, FOSSAT, PONT LLEVADÍS) A PROP DEL CASTELL HI HAVIA ELS LLOGARETS, ON HI VIVIEN ELS PAGESOS. A PEU, A CAVALL O MULES O CARROS TIRATS PER ANIMALS. CARRETERES MAL CUIDADES. ELS BANDOLERS ASSALTAVEN ELS VIATGERS PEL CAMÍ. ES CONTINUAVA AMB VAIXELLS DE VELA. MOLTES ESGLÉSIES DE PEDRA. DOS ESTILS ARTÍSTICS DE LES CONSTRUCCIONS: ESTIL ROMÀNIC (ESGLÉSIA DE SANT FELIU DE LA FORÇA D’ÀREU) ESTIL GÒTIC (SANTA MARIA DEL MAR A DE BARCELONA)
  5. 5. EDAT MODERNA EN TEMPS DELS NAVEGANTS AIXÍ VIVIEN AIXÍ ES DESPLAÇAVEN RECORDS VIVIEN A LES CIUTATS. HI HAVIA CARRERS AMPLES, JARDINS, FONTS I PALAUS. LES PERSONES RIQUES VIVIEN EN PALAUS. ELS ARTESANS I ELS MERCADERS VIVIEN EN CASES MODESTES. HI HAVIA ELS TALLERS I ELS MAGATZEMS. ELS PAGESOS VIVIEN EN LLOGARETS. VIATJAVEN A PEU O A CAVALL I LES MÉS RIQUES ANAVEN EN CARROSSES. ELS MAPES, LA BRÚIXOLA I EL COMPÀS VAN MODERNITZAR LA NAVEGACIÓ. ES VAN INVENTAR LA CARAVEL·LA I CRISTÒFOR COLOM VA DESCOBRIR AMÈRICA. MOLS ARTISTES PER UN GRAN DESENVOLUPAMENT DE L’ART I LA CULTURA. HI HA MOLTES MOSTRES DE EDIFICIS, PINTURES I ESCULTURES. I ES VA INVENTAR L´IMPRENTA
  6. 6. EDAT MODERNA EN TEMPS DE LES PRIMERES FÀBRIQUES AIXÍ VIVIEN AIXÍ ES DESPLAÇAVEN RECORDS ELS TALLERS ARTESANS VAN SER SUBTITUITS PER GRANTS FABRIQUES . ELS OBRERS EREN ELS TREBALLADORS ES VAN INVENTAR LA MÀQUINA DE VAPOR, ELS VAIXELLS DE VAPOR I EL FERROCARRIL. TAMBÉ ES VAN INVENTAR ELS MOTORS ELÈCTRICS I DE GASOLINA I, AMB AQUESTS MOTORS, FA MÉS DE 100 ANYS VAN FABRICAR AUTOMOVILS I AVIONS. VAN DESCOBRIR L´ELECTRICITAT I INVENTAR EL TELÈFON I LA RÀDIO. EN MEDICINA VAN DESCOBRIR LES VACUNES, ELS RAIGS X, L´ASPIRINA I LA PENICIL·LI NA. VAN CONSTRUIR EDIFICIS AMB NOUS MATERIALS COM EL FERRO, EL VIDRE I EL FORMIGÓ ARMAT.
  7. 7. EDAT CONTEMPORÀNIA EN ELS NOSTRES TEMPS AIXÍ VIVIM AIXÍ ENS DESPLACEM RECORDS LA MAJORIA DE PERSONES VIVIM EN CIUTATS QUE HAN CRESCUT MOLT. ELS EDIFICIS SÓN DE DIVERSOS PISOS O TAMBÉ EN CASES UNIFAMILIARS CONSTRUÏDES EN NOUS BARRI RESIDENCIALS. ELS HABITATGES QUE DIS POSEN DE CALEFACCIÓ, ELECTRICITAT, TELÈFON I AIGUA CORRENT. ES VIATJA MOLT I PER TOT EL MÓN PER MOTIUS DE TREBALL, NECESSITAT O TURISME. ELS TRANSPORTS SÓN MÉS RÀPIDS, CÒMODES I SEGURS. TENIM TRENS D´ALTA VELOCITAT I AVIONS . I TAMBÉ NAUS ESPACIALS. HI HA MOLTA GENT AMB TELÈFON I AMB AUTOMÒBIL. LA MEDICINA HA AVANÇAT MOLT, HI HA NOVES TÈCNIQUES COM L’ECOGRAFIA, EL TRASPLANTARMENT D´ÒRGANS I L’ESCÀNER. HA APAREGUT LA TELEVISIÓ PER SATÈL·LIT, INTERNET I EL TELÈFON MÒBIL.
  8. 8. MOLTES GRÀCIES!!!! NÀSTIA JUNY 2011

×