Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.
UNA VALL PENJADA : LA VALL
DEL GERBER
GUIÓ
 COM ARRIBAR-HI
 SITUACIÓ
 ITINERARI
 EL RELLEU GLACIAL DE L’ALTA MUNTANYA:
 LA LLEGENDA DE PIRENE I L’ORIGEN DE...
COM ARRIBAR-HI:
:

COM ARRIBAR-HI
ESTERRI D’ÀNEU
PORT DE LA
BONAIGUA

ERMITA DE LA
MARE DE DÉU
DE LES ARES
APARCAMENT DE
L...
SITUACIÓ:
ITINERARI :
EL RELLEU GLACIAL DE L’ALTA MUNTANYA:
UNA GLACERA ÉS UNA MASSA DE GEL QUE ES MOU LENTAMENT PENDENT
AVALL. ES VAN FORMAR A ...
L’ORIGEN DELS PIRINEUS I LA
LLEGENDA DE PIRENE
EXPLICA LA LLEGENDA QUE “ EL GEGANT GERIÓ DE
TRES CAPS VOLIA PRENDRE EL POD...
DE QUÈ SÓN AQUESTES
MUNTANYES
EL TIPUS DE ROQUES QUE PODEM TROBAR A LA VALL DEL
GERBER SÓN ROQUES SOBRETOT DE TIPUS MAGMÀT...
RESTES DE MENJAR
EXCREMENT DE MARTA
D’UN ESQUIROL

VOLTOR

FAUNA
CAU DE
TAUPA

RASTRE DE TOCINO FER

GRANOTA
VEGETACIÓ
BÀLECS (ESCOBES) ARBUST
MOLT RAMIFICAT.

BRUGUEROLES
ABUST DE FULLA
PERENNE.

GINEBRONS, ARBUSTS
DE FULLA CADUCA...
JANET, LAIA I SEBASTIÀ
OCTUBRE 2013
ESCOLA D’ALINS
Nächste SlideShare
Wird geladen in …5
×

Gerber

410 Aufrufe

Veröffentlicht am

La Vall del Gerber, una vall penjada. Zona perifèrica del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Ruta, Fauna Vegetació

 • Als Erste(r) kommentieren

 • Gehören Sie zu den Ersten, denen das gefällt!

Gerber

 1. 1. UNA VALL PENJADA : LA VALL DEL GERBER
 2. 2. GUIÓ  COM ARRIBAR-HI  SITUACIÓ  ITINERARI  EL RELLEU GLACIAL DE L’ALTA MUNTANYA:  LA LLEGENDA DE PIRENE I L’ORIGEN DELS PIRINEUS  DE QUÈ SÓN AQUESTES MUNTANYES  FAUNA  VEGETACIÓ
 3. 3. COM ARRIBAR-HI: : COM ARRIBAR-HI ESTERRI D’ÀNEU PORT DE LA BONAIGUA ERMITA DE LA MARE DE DÉU DE LES ARES APARCAMENT DE LA PEÜLLA
 4. 4. SITUACIÓ:
 5. 5. ITINERARI :
 6. 6. EL RELLEU GLACIAL DE L’ALTA MUNTANYA: UNA GLACERA ÉS UNA MASSA DE GEL QUE ES MOU LENTAMENT PENDENT AVALL. ES VAN FORMAR A L’ERA GLACIAL. ALS PIRINEUS NOMÉS HI HA PETITES GLACERES. -CIRCS GLACIALS: SÓN PARETS LIMITADES PER CIMS, ROCS I CRESTES. -VALLS GLACIALS: TENEN UNA FORMA DE U PER LA LLENGUA DE GLAÇ I LES QUE TENEN FORMA DE V LES HAN FET ELS RIUS.
 7. 7. L’ORIGEN DELS PIRINEUS I LA LLEGENDA DE PIRENE EXPLICA LA LLEGENDA QUE “ EL GEGANT GERIÓ DE TRES CAPS VOLIA PRENDRE EL PODER DEL REI TUBAL I EL VA MATAR. LA FILLA DEL REI PIRENE ES VA AMAGAR AL BOSC I ALESHORES GERIÓ VA CREMAR EL BOSC PER MATAR-LA. DE LES LLÀGRIMES DE LA PIRENE ES VAN FORMAR ELS ESTANYS DEL PIRINEU. HERACLES LA VA SENTIR I LA VOLIA SALVAR, PERÒ ES VA MORIR. DE TANT ENRABIAT VA LLANÇAR PEDRES DAMUNT DEL CADÀVER I AIXÍ ES VAN FORMAR LES MUNTANYES DELS PIRINEUS.”
 8. 8. DE QUÈ SÓN AQUESTES MUNTANYES EL TIPUS DE ROQUES QUE PODEM TROBAR A LA VALL DEL GERBER SÓN ROQUES SOBRETOT DE TIPUS MAGMÀTIQUES. AQUESTES ROQUES QUE ES FORMEN A L’INTERIOR DE LA TERRA ON HI HA TEMPERATURA MOLT ALTA D’UNS 1.000 GRAUS, A MÉS, TENEN EL PES DE LES ALTRES ROQUES QUE HI HA AL DAMUNT. TOT AIXÒ FA QUE AQUESTES ROQUES ES TORNIN LÍQUIDES I PASTOSES. QUAN AQUEST LÍQUID, EL MAGMA ES REFREDA LENTAMENT MENTRESTANT VAN PUJANT I ES FORMEN LES MUNTANYES. SÓN MOLT COMPACTES I ELS SEUS MINERALS ES PODEN VEURE A ULL. EL GRANIT N’ÉS UN EXEMPLE.
 9. 9. RESTES DE MENJAR EXCREMENT DE MARTA D’UN ESQUIROL VOLTOR FAUNA CAU DE TAUPA RASTRE DE TOCINO FER GRANOTA
 10. 10. VEGETACIÓ BÀLECS (ESCOBES) ARBUST MOLT RAMIFICAT. BRUGUEROLES ABUST DE FULLA PERENNE. GINEBRONS, ARBUSTS DE FULLA CADUCA. NABIUS (NALLONS) ARBUSTS DE FULLA CADUCA. PINS NEGRES I AVETS. NERETS (BARDANALS) QUE TENEN FULLA PERENNE I SÓN ARBUSTOS. MOIXEROLA DE GUILLA SÓN ARBRES DE FULLA CADUCA.
 11. 11. JANET, LAIA I SEBASTIÀ OCTUBRE 2013 ESCOLA D’ALINS

×