Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Die SlideShare-Präsentation wird heruntergeladen. ×
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Nächste SlideShare
Els rèptils
Els rèptils
Wird geladen in …3
×

Hier ansehen

1 von 13 Anzeige
Anzeige

Weitere Verwandte Inhalte

Anzeige

Informaticaa

  1. 1. ELS CONILLS ALBA COSTA MARTI 3ER B.
  2. 2. El conill. Que es un conill? Nutrició del conill. Anatomia del conill. Fotos de conills.
  3. 3. Que es un conill? Els conills són un grup de mamifers de la família dels leporids que no es correspon amb captaxon en particular. El terme "conill" és un nom comú i els animals que s'anomenen "conills" es reparteixen en deu generas diferents (tots els de la família Leporidae tret de lepus). En general, els conills són animals petits que no superen el mig metre, amb una cua molt curta unes orelles molt llargues. Tenen unes potents potes posteriors que utilitzen per desplaçar-se corrent i saltant. Són exclusivament hervibors i utilitzen el seu fi olfacte i els seus bigotis per buscar aliment.
  4. 4. Nutricio del conill. • Els conills són herbívors. La seva dieta es compon de diversos vegetals, amb un component fibrós important, és a dir, mengen molt farratge i poc gra. Les peculiaritats del seu procés digestiu fan que aquests adorables companys necessitin una dieta molt especial. Els aliments han de contenir gran quantitat de cel·lulosa i no massa sucres simples o midó que poden fermentar ràpidament en el seu lent trànsit intestinal. A més, necessiten menjar cada poc temps perquè aquest trànsit es mantingui, pel que ingereixen petites quantitats de tant en tant i contínuament. S'ha estimat que un conill pot ingerir aliment fins a 80 vegades al dia. Existeixen tres components principals en la dieta d'un conill: el farratge sec, els aliments concentrats i els aliments verds. Els aliments verds poden constituir el 45 % de la dieta. Quant a l'aigua, és convenient saber que requereixen de 3 a 5 litres d'aigua fresca.
  5. 5. Anatonomia del conill. • Ulls: Els ulls dels conills, són més laterals que molts mamífers; això els brinda una vista més panoràmica, perquè puguin detectar qualsevol predador prop. • Ossos: L'esquelet del conill és molt fràgil, sent solament el 8% del total del pes corporal. Els ossos llargs i l'espina lumbar, que estan cobertes per una gran quantitat de múscul, són molt susceptibles a sofrir fractures. • Papada: Les femelles de moltes races posseïxen papada. Aquesta àrea és un lloc de dermatitis, especialment en conilles obeses, que mantenen aquesta zona humida i en climes humits i càlids. • Dents: Creixen contínuament (10 a 12 centímetres en la vida d'un conill). Els conills presenten 2 parells de dents incisives. El parell més petits d'incisius estan darrere dels grans i no posseïxen una vora filós. • Orelles: Ajuden a regular la temperatura, com també a captar els sons. Les orelles són fràgils i no han d'usar-se per a subjectar als conills. • Tracte Gastrointestinal: Posseïx un estómac únic i glandular, un llarg intestí i un gran cec. La microflora intestinal és molt sensible a la osmoralitat intestinal, pH i altres factors, canvis d'alimentació (especialment en conills de 4 a 12 setmanes). • Venes: són primes i fràgils. La formació de hematomes després d'una vacuna és bastant comuna. • Glàndula Mamaria: Les femelles presenten 4 a 5 parells. No existeixen mugrons en els mascles. • Potes: Els conills no posseïxen coixinets com altres mamífers. Aquestes zones estan cobertes amb un pelatge abundant.

×