Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

Përdorimi i makinave të kërkimit në diplomacinë digjitale

628 Aufrufe

Veröffentlicht am

Prezantimi per Universum Digital Diplomacy School

Veröffentlicht in: Internet
 • Als Erste(r) kommentieren

Përdorimi i makinave të kërkimit në diplomacinë digjitale

 1. 1. Përdorimi i makinave të kërkimit në diplomacinë digjitale GRANIT DOSHLAKU MANAFERRA.COM @granitdoshlaku granit.doshlaku@manaferra.com
 2. 2. Download this Slide Deck bit.ly/diplomaciadigjitale
 3. 3. Makinat e kërkimit?
 4. 4. Disa fakte:  66.74% PJESËMARRJE NËTREG  40,000 KËRKIME ÇDO SEKONDË (3.5 MILIARDEÇDO DITË)  1.17 MILIARD PËRDORUESAKTIV  16% DERI NË 20%TË KËRKIMEVE QË BËHEN ÇDO DITË JANE UNIKE  200+ FAKTORË QË MERR PARASYSH PËR RANKIMIN E NJË FAQEJE
 5. 5. Google në Kosovë  Në mungesë të ccTLD përdorim Google.com  Në Shqipëri në fillim të 2013 lansohet Google.al  Mbi 90% pjesëmarrje në treg (Kosovë dhe Shqipëri)  Një numër i produkteve nga Google njohin Kosoven si shtet (Gmail, Maps,AdWords etj)
 6. 6. Google dhe diplomacia digjitale Menaxhimi i reputacionit  Mbi 350,000 kërkime çdo muaj rreth termit ‘kosovo’ (dhe të përafert)  Mbi 100,000 kërkime në vit për termin ‘kosovo war’  Anti-kampanjë nga Serbia Promovimi i aseteve  Mbi 50,000 kërkime çdo muaj për turizmin, kulturën dhe hotelet në Kosovë  Mbi 80% e turistëve përdorin Google për të kërkuar informata rreth një shteti para se ta vizitojnë atë.  Përdoruesit priren ti besojnë më shumë rezultateve që renditen në faqe të parë në Google sesa reklamave.
 7. 7. Menaxhimi i reputacionit
 8. 8. Çfarë kërkohet për Kosovën në Google? Menaxhimi i reputacionit  ‘kosovo war’ [118,800]  ‘kosova savaşı’ [15,600]  ‘kosovo conflict’ [10,560]  ‘kosovo genocide’ [10,560]  ‘kosovo is serbia‘ [10,560]  ‘kosovo recognition’ [26,400]  ‘kosovo independence’ [15,600]  ‘kosovo religion’ [10,560]  ‘kosovo tourism’ [10,560]  ‘kosovo history’ [8,640]
 9. 9. “ ” 94% e përdoruesve shfletojnë vetëm rezultatet në faqen e parë! BURIMI: SEARCHENGINEWATCH.COM
 10. 10. burimi: Kosovo.net
 11. 11. Çka tutje?  Krijimi i kuadrove dhe ekipeve të punës  Krijimi i kanaleve të kontrolluara të komunikimit (uebsajte, blogje, prezenca në rrjete sociale, komunitete online etj)  Krijimi i përmbajtjes për tu publikuar në uebsajte lokale dhe ndërkombëtare  Monitorimi i përmbajtjes që përmend tema me interes dhe relevante për Kosovën  Identifikimi i faqeve që përmbajnë/shkruajnë artikuj për Kosovën dhe kontaktimi I tyre (outreach)  Implementimi i projekteve digjitale me partnerë ndërkombëtar dhe OJQ
 12. 12. Krijimi i kuadrove dhe ekipeve te punes  Krijimi i nje ekipi te brendshem qe do te krijonte strategjine dhe kordinonte punet
 13. 13. Kanalet e komunikimit  Uebsajtet & blogjet  Komunitete online (shembull: forume)  Prezenca në rrjete sociale  Facebook  Twitter  Instagram  Pinterest
 14. 14. Llojet e përmbajtjes  Artikuj  Video  Fotografi  Infografika  Kuize  Raste studimi  Resurse  Libra elektronik  Anketa  Hulumtime etj…
 15. 15. Hulumtimi dhe kontaktimi i faqeve
 16. 16. Monitorimi  Na mundëson të shohim së çfarë po flitet për Kosovën në internet në kohë reale  Na mundëson që të reagojmë ose ti bashkohemi një diskutimi të caktuar  Mund të identifikojmë personat që po promovojnë Kosovën (a.k.a brand ambassadors)  Mund të identifikojmë trendet e fundit në fusha të ndryshme me interes për ne (turizmi?)
 17. 17. Bashkëpunimi me partnerë Strategjia Partnerët Implementimi
 18. 18. Promovimi i Kosovës në Google  kosovo national football team  kosovo capital  kosovo culture  kosovo climate  kosovo food  kosovo hiking  kosovo music  kosovo nightlife  kosovo natural resources  kosovo olympics  kosovo religion  kosovo travel  kosovo youth  etc...
 19. 19. Procesi i promovimit te Kosoves ne Google Strategjia Ekipi Platformat PërmbajtjaOutreach Monitorimi Analizimi
 20. 20. Granit Doshlaku Co-Founder & SEO Director @Manaferra @granitdoshlaku granit.doshlaku@manaferra.com

×