Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

Minilliçó: La Mona de Pasqua

11.400 Aufrufe

Veröffentlicht am

  • Als Erste(r) kommentieren

Minilliçó: La Mona de Pasqua

  1. 1. TALLER DE LECTURA 1a SESSIÓESTRATÈGIA QUE ES DESENVOLUPA: Entendre les parts d’un text instructiu i seguir instruccions. (dues sessions)TEXT: La Mona de Pasqua1. MINI LLIÇÓ 1a sessió. CONNEXIÓ MODELATGE PARTICIPACIÓ ACTIVA ENLLAÇLligam amb l’alumnat El docent és l’expert i modela l’estratègia Els alumnes practiquen Reflexió final i“Us mostro de què és tracta i “Ho penso en veu alta i ho faig davant vostre” l’estratègia i la encàrrecper què és important” comparteixen per a la lectura “Ara, fem-ho junts!” independent “Podeu fer-ho sols?” Ja veig que ho heu fetAquesta setmana he pensat que Jo quan vull fer un pastís busco com es fa a les receptes de cuina molt bé.podríem fer un pastís. que tinc en un llibre o ho busco a internet. Aquí porto la recepta Ara per parelles de la Mona de Pasqua. Mireu quina pinta més bona té.( El mestre mirareu aquesta recepta Ara llegireu la receptaAviat celebrarem la Pasqua, mostra la foto d’una Mona de Pasqua). i subratllareu a on posa tots sols i així :aquí a Catalunya els padrins Veig que totes les el títol, els ingredients iregalen un pastís als fillols, receptes de cuina Aprendreu a el procediment.aquest pastís es diu “La Mona tenen el mateix entendre les partsde Pasqua” format: d’un text instructiu. Primer hi ha elAprendrem a entendre les títol, que és el nom Com necessitemparts d’un text instructiu i de la recepta.seguir unes instruccions. Després els saber que hem de ingredients, que comprar per fer la1r Observarem com està són els que Mona de Pasqua,escrita la recepta de la Mona de necessito i he podeu anar apuntantPasqua, d’anar a comprar. en aquesta fitxa a on2n Veurem quines parts té. I per acabar hi ha posa ingredients tots3r Seguirem aquestes el procediment els que hem deinstruccions i farem aquest que són els passospastís. que he de seguir comprar. per fer el pastís.
  2. 2. 2. LECTURA INDEPENDENT (20’/30’)Durant la lectura independent, els alumnes llegeixen de manera autònoma el text i practiquen la primera part de l’estratègia, observant les parts del text irecopilant la informació dels ingredients que caldrà comprar.Cal aprofitar aquesta estona de lectura autònoma per recordar l’estratègia oral: “Recordeu d’anar escrivint els ingredients que necessitem, no n’oblideucap, ja que sinó no podrem fer la Mona de Pasqua.”3. PARLEM DEL TEXT (COMPARTIR I REFLEXIONAR) (5’)Posarem en comú les llistes dels ingredients i mirarem que no en falti cap.Concretarem quins ingredients hem de comprar i qui portarà els estris. També explicarem que a la següent sessió prepararem la MONA DE PASQUA.4. TRACTAMENT A LA DIVERSITAT El mestre ajudarà a buscar la informació als alumnes que ho necessitin. Els hi donarà la foto de suport al vocabulari.
  3. 3. 2a SESSIÓ1. MINI LLIÇÓ 2a sessió. CONNEXIÓ MODELATGE PARTICIPACIÓ ACTIVA ENLLAÇAquí ja tenim tots els ingredients Començo a llegir on posa procediment : Ara per parelles anireu Ens ha quedatque necessitem. llegint quins passos fantàstic.Ara sí que podem fer el pastís. hem de seguir i entre En primer lloc, obrim les llesques de pa de pessic i les untem amb tots ho farem. Ara ja sabeu comPerò, com es fa? la crema de cacau. són les receptes deHem de mirar un altre cop la 2.-A continuació desfem cuina i com podeurecepta i seguir els passos on El mestre ho fa primer ell i després ja deixa pas als alumnes que la rajola de xocolata al seguir unesposa: Procediment. per parelles van llegint els passos i ho van fent. microones. instruccions.D’aquesta manera apreneu a 3.- Després cobrim tot el Podeu portar receptesseguir unes instruccions. pa de pessic amb la de casa vostra i les recollirem, farem un xocolata desfeta. recetari de cuina entre tots i les podrem llegir 4.-Per acabar decorem a classe. amb els “Lacasitos”, plomalls, pollets, conillets i els ous de xocolata.
  4. 4. LA MONA DE PASQUAIngredients. Què necessito?Una base de pa de pessic rodó de dues o tres llesques. (Mercadona)Un pot de crema de cacau.Rajola de xocolata negra per fondre.“Lacasitos”.Ous de xocolata.Plomalls de diferents colors.Conillets.Pollets.Estris:Espàtules, ganivets i recipient apte per microones.Un davantal.Procediment. Com es fa?En primer lloc, obrim les llesques de pa de pessic i les untem amb la crema de cacau.A continuació desfem la rajola de xocolata al microones.Després cobrim tot el pa de pessic amb la xocolata desfeta.Per acabar decorem amb els “Lacasitos”, plomalls, pollets, conillets i els ous de xocolata.
  5. 5. TEXT INSTRUCTIUTÍTOL:Ingredients. Què necessito? Procediment. Com ho faig
  6. 6. SUPORT DE VOCABULARI

×