Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.
La celebració de la festivitat de Sant                         Antoni, malgrat que la nostra socie...
Divendres 20 de gener:               Per Santa Llúcia, un pas de puça,A les 20.00: Presentació del llibre ...
Nächste SlideShare
Wird geladen in …5
×

PROGRAMA FESTES SANT ANTONI

314 Aufrufe

Veröffentlicht am

 • Als Erste(r) kommentieren

 • Gehören Sie zu den Ersten, denen das gefällt!

PROGRAMA FESTES SANT ANTONI

 1. 1. La celebració de la festivitat de Sant Antoni, malgrat que la nostra societat ja no gira al voltant de l’eix de l’agricultura i la ramaderia, ha sobreviscut al pas del temps pel seu fort arrelament a la cultura tradicional. I amb la festa de sant Antoni han Festa a perviscut danses i música d’arrel que són present en els tocs de cercavila i en els balls rodats que es fan a la plaça a lentorn de la foguera. És per això que, lligat al tema de les danses, la Colla el20, 21 i 22 de GENER de 2012 Falçó aprofita aquesta celebració per tal Sant de presentar el llibre de Vicent Mahiques Fornés, “La Dansa del Real, 400 anys d’història (1610-2010)”. En aquest llibre el seu autor presenta un treball d’investigació que tracta sobre la Antoni transmissió de la dansa i música de Teulada (la Marina Alta), al poble del Real de Gandia (la Safor), just en el moment de la repoblació del Real per famílies de Teulada l’any 1610 en ser expulsats els moriscos d’aquella població i de totes les terres valencianes. El buit que van deixar els moriscos, a més de la redistribució dels cristians vells entre els pobles de la Marina i la Safor, va ser ocupat per mallorquins entre 1611 i 1614, ja fa d’això 400 anys. En commemoració d’aquell fet, volem que enguany la música que sone a la revetla de sant Antoni tinga arrels mallorquines i és per això que comptarem amb l’actuació dels “Germans Martorell” de Mallorca. Però retornant llibre de Vicent Mahiques, us hem de dir que a les terres del Real de Gandia, durant aquest llarg període de temps que va del 1610 ençà, s’ha viscut sota la governança de la família Borja, i que els nous pobladors s’han anat adaptant la seua tasca i producció a les tendències del mercat, el sucre de canyamel, la morera, la pansa, Foguera a la l’hortalissa i la taronja. I a pesar de tots els canvis i evolucions, el bon fer dels plaça del Porxe realers en la cura de les tradicions populars, ha mantingut el ball de la Dansada. I gràcies a una forta tradició musical, s’ha pogut conservar i recuperar la partitura de la dansa tradicional del Real, en mans de Josep Maria Banyuls Signes, conegut per tots com “Pepe Barret”, l’origen de la qual l’hem de cercar en l’època medieval.
 2. 2. Divendres 20 de gener: Per Santa Llúcia, un pas de puça,A les 20.00: Presentació del llibre de Vicent Mahiques La Dansa per Nadal, un pas de pardal, del Real, 400 anys d’història per Sant Esteve, un pas de llebre, (1610-2010). Centre Ecomuseogràfic, av. de Sta. per Any Nou, un pas de bou, Caterina, 30. pels Reis, un pas de vell,Dissabte 21 de gener: i per Sant Antoni, un pas de dimoni.A les 13.00: volteig de campanes ♫♫♫A les 16.30: partida de pilota valenciana La festa de Sant Antoni a Teulada, organitzada pel Club de Pilota així com es reflexa en el programa Teulada, a l’antic carrer del d’activitats, es caracteritza per: Muret.  la foguera, feta de llenya talladaA les 17.00: plantada de la expressament per al foc i bastida foguera de sant Antoni a la al voltant dun arbre central, és plaça del Porxe. símbol de purificació i ritual de renovació, per propiciar el pas deA les 19.30: cercavila dels lhivern a la primavera, i de la dimonis de sant Antoni pels crema del mal, representat per un carrers de la Vila, en ninot del dimonique se situa al col·laboració amb l’associació capdamunt de la foguera. Al Som de Teatre de Teulada, voltant de la foguera, que és el l’alumnat del “Taller de Teatre” i centre de la revetlla, es reuneix el totes aquelles persones que vulguen sumar- veïnat per tal de sopar i realitzar se a l’acte. activitats festives i musicals d’arrel.Finalitzada la cercavila (cap a  l’aparició de dimonis, que la les 20.30—21.00) es revetlla de la festa es passegen cremarà la foguera i a pels carrers cometent tot tipus continuació sopar popular d’entremaliadures, mali fetes de revetlla amb servei de ingènues i es converteixen en el bar a càrrec dels festers de Sants de la pitjor malson de Sant Antoni. Pedra (preus populars). Amb sant Antoni i els dimonis Hi hauran taules i cadires al carrer per sopar tenim representada la lluita dins l’ambient de la festa. plurisecular entre el bé i el mal, deA les 22.30: concert de la qual sempre ix victoriós el bé. revetlla amb l’actuació del  la benedicció dels animals grup GERMANS domèstics, sant Antoni és patró dels animals que tenen una utilitat MARTORELL de Mallorca. per a leconomia domèstica i, comDiumenge 22 de gener: no, dels animals de companyia.A les 12.00 hores: Concentració de carruatges i cavalleries al voltant de l’ermita de Sant Organitza i Vicent. patrocina:A les 12.15 hores: Trasllat en cercavila de la imatge de sant Antoni, per l’Associació Parròquia de Santa Caterina Alejandro Morell i la Colla el Teulada Falçó, des de l’ermita de sant Col·laboren: Vicent fins l’església de Santa Caterina.A les 12.30 hores immemorial INSTITUT D’ESTUDIS COMARCALS DE LA MARINA ALTA benedicció dels animals i AMPA - CEIP repartiment dels rotllos de Sant Vicent Teulada sant Antoni a la plaça l’Església.

×