Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

Moodle

1.905 Aufrufe

Veröffentlicht am

Característiques de Moodle

Veröffentlicht in: Technologie
 • Gehören Sie zu den Ersten, denen das gefällt!

Moodle

 1. 1. Què és Moodle?
 2. 2. Moodle és un paquet de software per a la creació i gestió de cursos a través d'Internet o d'una intranet corporativa Què és Moodle?
 3. 3. Característiques de Moodle <ul><li>Gratuït (Programari lliure) </li></ul><ul><li>Fàcil d'instal·lar i actualitzar </li></ul><ul><li>Suport tècnic “comunitari” </li></ul><ul><li>Ús intuïtiu (professor i alumne) </li></ul><ul><li>Flexible i personalitzable (codi obert) </li></ul>Què és Moodle?
 4. 4. Característiques de Moodle <ul><li>Versàtil i polivalent </li></ul><ul><li>Motivador (per a alumnes i profes) </li></ul><ul><li>Facilita la comunicació a distància </li></ul><ul><li>Estàndard i compatible amb altres </li></ul><ul><li>formats (SCORM, IMS...) </li></ul>Què és Moodle?
 5. 5. Tipus d'activitats a Moodle El professor decideix quines incloure al seu curs. Activitats de comunicació: <ul><li>Fòrum i xats </li></ul><ul><li>Missatgeria interna </li></ul><ul><li>Consultes i enquestes </li></ul><ul><li>Calendari </li></ul>Què és Moodle?
 6. 6. Tipus d'activitats a Moodle El professor decideix quines incloure al seu curs. Activitats formatives: Lliçons, tasques, enllaços a webs, documents en qualsevol format... <ul><li>Individuals: </li></ul>Tallers, wikis, fòrums, glossaris, bases de dades... <ul><li>Col·laboratives: </li></ul>Què és Moodle?
 7. 7. Tipus d'activitats a Moodle El professor decideix quines incloure al seu curs. Activitats d'avaluació: Qüestionaris Hot Potatoes (Exàmens amb preguntes autoavaluables de diferents tipus). Què és Moodle?
 8. 8. Per a què serveix Moodle <ul><li>Complementar assignatures </li></ul><ul><li>del currículum: </li></ul>Ed. Primària, Secundària, Universitària Formació contínua de professionals, Postgraus, classes de reforç... <ul><li>Crear cursos on-line o </li></ul><ul><li>semipresencials: </li></ul>Què és Moodle?
 9. 9. Per a què serveix Moodle <ul><li>Punt de trobada de col·lectius: </li></ul>Sales virtuals de professors, grups de treball o investigació, Escoles de Pares, Tutories... Què és Moodle?
 10. 10. Per a què serveix Moodle <ul><li>Com a pàgina web d'informació </li></ul><ul><li>interactiva: </li></ul>Web d'empresa amb diferents usos: - Imatge cororativa a Internet - Intranet corporativa - Portal de formació Què és Moodle?
 11. 11. Continguts integrables A més a més de les activitats pròpies de Moodle, i de totes les disponibles a Internet, poden integrar-se moltes altres, creades amb diferents aplica- cions educatives, la majoria de... Programari lliure Què és Moodle?
 12. 12. Continguts integrables Què és Moodle?
 13. 13. Tipus de cursos Moodle Format de temes: - Organitzat com un llibre de text - El professor tria el nombre de temes - El professor decideix quines activitats o temes són visibles i quins queden ocults - Apropiat per a la majoria de cursos Cada curs pot tenir un o diversos professors i un o diferents grups d'alumnes. Què és Moodle?
 14. 14. Tipus de cursos Moodle Format social: - Basat en un fòrum central - Pot contenir fòrums sobre diferents temes - També pot contenir activitats d'altre tipus (tasques, qüestionaris...) - Apropiat per a grups de treball Què és Moodle?
 15. 15. Tipus de cursos Moodle Format setmanal: - El curs es divideix i s'organitza per setmanes - Cada setmana té les seves activitats Què és Moodle?
 16. 16. Avantatges per al professor <ul><li>Absolut control sobre els continguts </li></ul><ul><li>del curs </li></ul><ul><li>Completa informació sobre la feina </li></ul><ul><li>realitzada pels alumnes </li></ul><ul><li>Reutilització dels cursos </li></ul><ul><li>Possibilitat de compartir cursos i/o </li></ul><ul><li>recursos </li></ul>Què és Moodle?
 17. 17. Avantatges per al professor <ul><li>Possibilitat de crear cursos conjunta- </li></ul><ul><li>ment amb altres professors del mateix </li></ul><ul><li>o diferent centre </li></ul><ul><li>Facilitat de comunicació amb els </li></ul><ul><li>alumnes i coordinació amb la resta </li></ul><ul><li>del professor del curs </li></ul>Què és Moodle?
 18. 18. Avantatges per a l'alumne <ul><li>Nova font de motivació </li></ul><ul><li>Continguts variats i atractius </li></ul><ul><li>Horari flexible i disponibilitat </li></ul><ul><li>permanent de continguts </li></ul><ul><li>Feedback immediat en moltes </li></ul><ul><li>activitats, inclosa l'avaluació </li></ul>Què és Moodle?
 19. 19. Avantatges per a l'alumne <ul><li>Treballs en grup sense moure's </li></ul><ul><li>de casa </li></ul><ul><li>Sensació d'acompanyament </li></ul><ul><li>Facilitat de comunicació amb els companys </li></ul><ul><li>Augmenta el temps de treball </li></ul><ul><li>a casa </li></ul>Què és Moodle?

×