Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.
TEMA:STATISTIKA DHE PERPUNIMI I PYETSORIT
LENDA:MATEMATIK
PUNOI:ARNOLD BEQIRI
XHESJAN DUZHA
STATISTIKA
 Statistika është shkenca që studion marrjen
organizimin , analizimin dhe interpretimin e
ndryshimeve sasiore ...
2
 Degët e Statistikes
 Statistika deskriptive
 Statistika iduktive
 Statistika eksplorative
 Statistika llogaritëse
...
PYETSORI
 1) CILA ESHTE LENDA JUAJ E PREFERUAR?
 2) SA ESHTE MESATARJA JUAJ?
 3)A DONI NDONJE NDRYSHIM NE SHKOLLEN TUAJ...
PERGJIGJET
 Pyetja 1 TABELA
TIPARI MATEMATIK FIZIK HISTORI ANGLISHT GJUHE
EFEKTIVI 8 10 5 8 4
EFEKTIVI I
GRUMBUL
LUAR
8 1...
GRAFIKU
58%23%
10%
9%
MATEMATIKA GJUHA ANGLISHTJA BIOLOGJI HISTORI
PERGJIGJA
 Pyetja 2 MESATARET
 sTIPARI 4 5 6 7 8 9 10
EFEKTIVI 5 7 6 9 2 3 4
EFEKTIVI
G……
5 12 18 27 29 32 36
DENDURI 5
...
GRAFIKU
40%
15%
7%
6%
7%
16%
9%
4 5 6 7 8 9 10
PERGJIGJA
Pyetja 3
TIPARI
PO JO
EFEKTIVI
14 22
EFEKTIVI I
GRUMBULLUAR
14 36
DENDURIA
14
36
22
36
DENDURIA E
GRUMBULLUAR
14...
GRAFIKU
72%
28%
PO JO
PERGJIGJA
Pyetja 4
TIPARI PO JO
EFEKTIVI 32 4
EFEKTIVI I
GRUMBULLUAR
32 36
DENDURIA 32
36
4
36
DENDURIA E
GRUMBULLUAR
32
3...
GRAFIKU
85%
15%
PO JO
PERGJIGjA
Pyetja5
TIPARI
PO JO
EFEKTIVI 2 34
EFEKTIVI I
GRUMBULLUAR
2 36
DENDURIA 2
36
34
36
DENDURIA E
GRUMBUlluar
2
36
3...
GRAFIKU
72%
28%
PO JO
Nächste SlideShare
Wird geladen in …5
×

Pune me projekt statistika

31.645 Aufrufe

Veröffentlicht am

sdffgsd

Veröffentlicht in: Kunst & Fotos
 • Loggen Sie sich ein, um Kommentare anzuzeigen.

Pune me projekt statistika

 1. 1. TEMA:STATISTIKA DHE PERPUNIMI I PYETSORIT LENDA:MATEMATIK PUNOI:ARNOLD BEQIRI XHESJAN DUZHA
 2. 2. STATISTIKA  Statistika është shkenca që studion marrjen organizimin , analizimin dhe interpretimin e ndryshimeve sasiore në zhvillimin e shoqërisë, të ekonomisë, të kulturës etj, duke mbledhur të dhëna numërore për to, të cilat grupohen e përpunohen me metoda të veçanta. Statistikë gjithashtu paraqetë tërësia e të dhënave numërore të mbledhura nga një fushë e jetës, e ekonomisë etj. Ose për një dukuri dhe të renditura sipas një kriteri të caktuar.Statistika nuk eshte degë e matematikes pro konsiderohet si nje dege e vecante per shkak te karakterit multidisiplinar.
 3. 3. 2  Degët e Statistikes  Statistika deskriptive  Statistika iduktive  Statistika eksplorative  Statistika llogaritëse  Indekset: jane tregues relativ te cilet paraqesin raportin e nivelit te caktuar te dukurive te ndryshme ne periudha te caktuara kohore. Ata mund te paraqiten si raport i dy niveleve te veçanta apo si raport i niveleve te grupuara  Ndryshe quhen edhe tregues të dinamikes sepse paraqesin krahasimin përmes faktorit kohor.
 4. 4. PYETSORI  1) CILA ESHTE LENDA JUAJ E PREFERUAR?  2) SA ESHTE MESATARJA JUAJ?  3)A DONI NDONJE NDRYSHIM NE SHKOLLEN TUAJ?  4)A DESHIRONI TE STUDIONI?  5)A JU KANE RRAHUR NDONJEHER MESUESJAI ?
 5. 5. PERGJIGJET  Pyetja 1 TABELA TIPARI MATEMATIK FIZIK HISTORI ANGLISHT GJUHE EFEKTIVI 8 10 5 8 4 EFEKTIVI I GRUMBUL LUAR 8 18 24 32 36 DENDURIA 8 36 10 36 5 36 8 36 4 36 DENDURIA E G…….. 8 36 18 36 24 36 32 36 36 36
 6. 6. GRAFIKU 58%23% 10% 9% MATEMATIKA GJUHA ANGLISHTJA BIOLOGJI HISTORI
 7. 7. PERGJIGJA  Pyetja 2 MESATARET  sTIPARI 4 5 6 7 8 9 10 EFEKTIVI 5 7 6 9 2 3 4 EFEKTIVI G…… 5 12 18 27 29 32 36 DENDURI 5 36 7 36 6 36 9 36 2 36 3 36 4 36 DENDURIA E G…… 5 36 12 36 18 36 27 36 29 36 32 36 36 36
 8. 8. GRAFIKU 40% 15% 7% 6% 7% 16% 9% 4 5 6 7 8 9 10
 9. 9. PERGJIGJA Pyetja 3 TIPARI PO JO EFEKTIVI 14 22 EFEKTIVI I GRUMBULLUAR 14 36 DENDURIA 14 36 22 36 DENDURIA E GRUMBULLUAR 14 36 36 36
 10. 10. GRAFIKU 72% 28% PO JO
 11. 11. PERGJIGJA Pyetja 4 TIPARI PO JO EFEKTIVI 32 4 EFEKTIVI I GRUMBULLUAR 32 36 DENDURIA 32 36 4 36 DENDURIA E GRUMBULLUAR 32 36 36 36
 12. 12. GRAFIKU 85% 15% PO JO
 13. 13. PERGJIGjA Pyetja5 TIPARI PO JO EFEKTIVI 2 34 EFEKTIVI I GRUMBULLUAR 2 36 DENDURIA 2 36 34 36 DENDURIA E GRUMBUlluar 2 36 36 36
 14. 14. GRAFIKU 72% 28% PO JO

×