Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

Exercicis naixement món contemporani

3.364 Aufrufe

Veröffentlicht am

Conjunt d'exercicis per comprovar el nivell d'assoliment dels continguts i conceptes respecte als dos processos fonamentals que originen l'aparició del Món Contemprorani: Les Revolucions liberals burgeses i la Revolució Industrial.
Versió 2016.

Veröffentlicht in: Bildung
  • Als Erste(r) kommentieren

  • Gehören Sie zu den Ersten, denen das gefällt!

Exercicis naixement món contemporani

  1. 1. EL NAIXEMENT DEL MÓN CONTEMPORANI: REVOLUCIONS LIBERALS I REVOLUCIÓ INDUSTRIAL EXERCICIS: 1.- Què són les Revolucions Liberals burgeses ? Quan i on es produeixen ? Quins objectius tenien ? (què pretenien aconseguir? ) 2.- Què és el Liberalisme Polític ? Enumera algunes de les seves principals característiques. (mínim quatre) 3.- Què és una nació ? i el nacionalisme ? Hi ha alguna relació entre nacionalisme i liberalisme ? Explica-la. 4.- Explica a que fa referència l’expressió “ La Primavera dels Pobles “ 5.- Explica breument que va ser “ La revolució Industrial”. Quan i on es va produir i quines conseqüències econòmiques i socials va tenir ?. 6.- Amb la Revolució Industrial es va desenvolupar un nou sistema econòmic: El Capitalisme. Digues quatre característiques pròpies d’aquest nou sistema de producció. 7.- Amb el Capitalisme apareix la Propietat Privada del mitjans de producció. Que vol dir això ? En que és diferència de la Propietat Vinculada existent a l’Antic Règim ? Argumenta be la resposta. 8.- Què és “el Liberalisme econòmic” Qui el va crear ? Quins principis que defensa? Com es diu l’obra en la qual va exposar aquests principis ? 9.- A més del canvis en l’economia, quins altres canvis va provocar el desenvolupament de la Revolució Industrial ?. 10.- Amb el desenvolupament de la Revolució Industrial la societat es transforma i sorgeix una nova organització social en dos grups ben diferenciats: Burgesia i Proletariat Observa les fotografies i identifica a quin grup fa referència cada una de les imatges i després digues quin és l’element o factor principal que els diferència. 11.- Enumera altres diferències que es van donar entre aquests dos grups en els inicis de la Revolució Industrial. ( A ) ( B )
  2. 2. 12.- Explica el significat de la frase: “ El Noble nace, el burgués se hace” El comentari l’has de fer en relació a les profundes transformacions en l’organització social que la revolució industrial va provocar amb respecte a com s’organitzava la societat en l’Antic Regim 13.- “Les Revolucions Liberals i la Revolució Industrial van transformar l’economia, la política, l’organització social i la cultura de l’Antic Regim donant lloc a l’aparició del Món Contemporani (el nostre món) el qual presenta una economia, una política, una organització social i una cultura totalment diferents de les existents a l’Antic Regim” Explica breument quines són les característiques econòmiques, polítiques, socials i culturals que caracteritzen el Món Contemporani. 24.- Defineix amb les teves pròpies paraules: a) Revolució Liberal b) Revolució Industrial c) nacionalisme d) Capitalisme e) Mitjà de producció f) Igualtat Civil g) Burgesia h) Proletariat

×