Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Die SlideShare-Präsentation wird heruntergeladen. ×

Terapia dhe psikologu online

Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Nächste SlideShare
Këshillim psikologjik
Këshillim psikologjik
Wird geladen in …3
×

Hier ansehen

1 von 15 Anzeige

Terapia dhe psikologu online

Herunterladen, um offline zu lesen

Terapia dhe psikologu online. ky material jep informacione mbi terapine online dhe punene psikologut i cili punon online nepermjet rrjeteve sociale, videokonferencave apo emailit.

Terapia dhe psikologu online. ky material jep informacione mbi terapine online dhe punene psikologut i cili punon online nepermjet rrjeteve sociale, videokonferencave apo emailit.

Anzeige
Anzeige

Weitere Verwandte Inhalte

Andere mochten auch (20)

Anzeige

Terapia dhe psikologu online

 1. 1. Terapia dhe Psikologu Online MSC Anida Ago Email: psikolog_online@yahoo.it www.ipsychologyonline.com Varshave, Poloni
 2. 2. Chapter one Cfare eshte Terapia Online? Terapia Online (TO) eshte nje fushe e re zhvillimi ne shendetin mendor, ne te cilen nje terapist apo nje keshillues ofron keshilla dhe mbeshtetje psikologjike nepermjet internetit. Ajo mund te zhvillohet permes e- mailit , videokonferencave, bisedave online, apo telefonates nepermjet internetit. Terapia online mund te ndodhe ne nje kohe reale nepermjet bisedave zanore, ose ne kohe te ndryshme nepermjet emailit.
 3. 3. Chapter one Cfare eshte Terapia Online? • Terapistet online mund te ofrojne udhezime dhe keshilla per individet te cilet perjetojne probleme gjate jetes, duke perfshire problemet ne pune , ne marredhenie etj. Edhe pse eshte e kufizuar, TO eshte perkrahur nga shume profesioniste si edhe kliente. Pavaresisht kufizimeve ne kerkime mbi efektivitetin e trajtimit online, ajo i ofron profesionisteve te shendetit mendor nje menyre te re per ti ofruar sherbime klienteve te tyre.
 4. 4. Chapter one Si funksionon Terapia Online? • Komunikimi neTerapine Online perfshin: • 1. E-mail • 2. mesazhet e shpejta (IM) • 3. Bisedat zanore (Viber, skype. etj) • 4. Videokonferenca (skype, etj)
 5. 5. Chapter one Historia e Terapise Online • Komunikimi ne distance ndermjet Terapistit dhe klientit nuk eshte nje koncept i ri ne fushen e psikologjise. Zigmund Frojd perdorte ne menyre te rregullt letrat per te komunikuar me klientet e tij. Sot ka shume site te cilat ofrojne informacion mbi shendetin mendor, po ashtu edhe klinika terapie online
 6. 6. Chapter one Historia e Terapise Online • Zgjerimi i sherbimit keshillim dhe Terapi online coi ne krijimin e shoqerise nderkombetare per shendetin mendor online. Kjo rritje dramatike ne kujdesin shendetsor online udheheq ne nevojen per informacion dhe udhezues per klientet e interesuar ne marrjen e sherbimeve te shendetit mendor nepermjet internetit.
 7. 7. Terapia Online (TO) SOT!
 8. 8. Chapter one Terapia Online sot Ndersa Terapia Online shihet me skepticizem nga nje numer i konsiderueshem profesionistesh te shendetit mendor, ajo ka mbeshtetjen e shume klienteve, te cilet kane marre sherbimin online.
 9. 9. Chapter one Terapia Online sot • Ne nje studim te publikuar nga "sherbimet psikiatrike" pacientet te cilet kane marre nje trajtim te shendetit mendor nepermjet videokonferencave, kane raportuar nivele te larta kenaqsie (Frueh, C, et.al 2000).
 10. 10. Chapter one Terapisti ose psikologu online! Psikologu online eshte nje profesionist, me nje formin te pershtatshem dhe eksperience ne dhenien e suportit ndaj personave ne distance!
 11. 11. Chapter one Terapisti ose psikologu online! • Objektivi i psikologut online eshte ai i rritjes se mireqenies se personave dhe shoqerise, duke ofruar nje kulture psikologjie shpesh here mjaft te lidhur me kurimin e patologjive te renda ose jo, ashtu sic edhe duhet te jete, apo dhe te formave me pak te lehta te mos ndjerit mire. • 35% e pacienteve qe shkojne tek mjeku i familjes, ne te vertete kane nevoje per nje mbeshtetje psikologjike e cila nese ofrohet ne kohe ,mund ti sherbeje mjaft individit dhe shoqerise.
 12. 12. Chapter one Terapisti ose psikologu online! Profesionistet te cilet punojne online kane njohuri te mira ne perdorimin e teknologjise kompjuterike , ne vecanti me ato qe nevojiten per konsulencen ne distance te tilla si (skype, Viber, messenger, email, chat, IM, etj. )
 13. 13. Chapter one
 14. 14. Chapter one Pyetje & komente?
 15. 15. Chapter one Kontakt dhe informacion! • Sherbimi online ne gjuhen shqipe ofrohet ne portolin • www.ipsychologyonline.com • Ne facebook: https://www.facebook.com/onlinepsikolog?ref=hl • Email : Psikolog_online@yahoo.com

×