Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.
Tema:Internet Komunikacion           Lenda:Komunikim InxhinierikPunoi:Ardit Novruzi              ...
Si mjet komunikimi   Nga Ardit Novruzi(RASP)
Çfare eshte interneti• Interneti eshte rrjeti kompjuterik global me i madhi ne bote. Nga cdopike e botes kompjuterat e lid...
Perse mund te shfrytezohet Interneti Burim informacioni: permes motoreve te kerkimit, faqeve web etj Komunikim: nepermje...
Funksionet baze te Internetit dhe parimi klient server  Ky lloj sherbimi eshte baze per funksionin e dhenie marrjes se t...
Web Browsers  Web Browsers janw programe/software qe i japin mundwsi njw perdoruesi te   ketw akses, te marre dhe tw ...
Cilin Web Browser tw zgjedhim  Internet Explorer- versioni i ri 9.0 ka qene mjaft popullor midis perdoruesve te  Windo...
Motorret e kerkimit ne web   “Nje motorr kerkimi ne web eshte projektuar te kerkoje informacion ne   World Wide Web dh...
Aksionet e motorreve te kerkimit   per muajin Mars 2011
Google motorri i kerkimit me i klikuar• Shkojme te  www.google.com•Fusim fjalw kyç per te gjeturinformacion•Specifikojmwk...
Google scholar - qendroni mbi shpatullat e gjiganteve Eshte nje motorr kerkimi ku mund te gjeni literature akademike, art...
Social Softwares1.  Programet e mesazheve tw menjwhershme si:  Skype  MSN messenger  Yahoo Messenger  Aol Mes...
Nächste SlideShare
Wird geladen in …5
×

Internet komunikacion

5.097 Aufrufe

Veröffentlicht am

Veröffentlicht in: Karriere
 • Dating for everyone is here: ❶❶❶ http://bit.ly/2F4cEJi ❶❶❶
     Antworten 
  Sind Sie sicher, dass Sie …  Ja  Nein
  Ihre Nachricht erscheint hier
 • Dating direct: ❤❤❤ http://bit.ly/2F4cEJi ❤❤❤
     Antworten 
  Sind Sie sicher, dass Sie …  Ja  Nein
  Ihre Nachricht erscheint hier

Internet komunikacion

 1. 1. Tema:Internet Komunikacion Lenda:Komunikim InxhinierikPunoi:Ardit Novruzi Pranoi:xxxxxxxxxxx
 2. 2. Si mjet komunikimi Nga Ardit Novruzi(RASP)
 3. 3. Çfare eshte interneti• Interneti eshte rrjeti kompjuterik global me i madhi ne bote. Nga cdopike e botes kompjuterat e lidhur me njeri-tjetrin mund te komunikojne.•Lidhja e kompjuterave ne te gjithe boten realizohet nepermjet linjavefizike (linjat telefonike, fibrat optike, kabllo bakri te frekuences se lartedhe linja ajrore si radio-relete, nepermjet valeve dhe satelitit)•Meqenese Interneti zhvillohet ne menyre teper dinamike, statistikataktuale ne lidhje me keto te dhena mund te gjeni edhe ne kete adreseinterneti: http://www.glreach.com/globstats/
 4. 4. Perse mund te shfrytezohet Interneti Burim informacioni: permes motoreve te kerkimit, faqeve web etj Komunikim: nepermjet internetit mund te komunikoni me te gjithe boten me mesazhe, video konferenca chat. Biznes dhe marketing: nepermjet internetit firmat kane mundesi te krijojne lidhje elektronike me filialet e tyre, mund te pranojne porosi, te ofrojne konsulence ose sherbime te ndryshme. Studime dhe kerkime shkencore: pothuajse te gjitha universitetet, shkollat e larta e te tjera u vene ne dispozicion studenteve te tyre lidhje falas me internetin. Sherbime bankare (homebanking): me ndihmen e internetit ju mund te kryeni ne cdo vend te botes veprime bankare Lojra: ne internet eshte i mundur edhe zhvillimi i lojrave te ndryshme.
 5. 5. Funksionet baze te Internetit dhe parimi klient server Ky lloj sherbimi eshte baze per funksionin e dhenie marrjes se te dhenave ne rrjetin kompjuterik gjigant te internetit. Kompjuteri juaj mund te sherbeje si klient kur ju merrni te dhena ne internet dhe nje kompjuter i cili permban te dhenat qe ju merrni sherben si server. Ne rastin kur dikush kerkon te lexoje te dhenat qe ju keni ne kompjuter dhe i keni vene ne dispozicion per ti lexuar te tjeret neperjmet nje web page atehere ne kete rast kompjuteri juaj eshte ne rolin e nje serveri dhe kompjuteri tjeter ne rolin e nje klienti. PergjigjeKlient Internet Kerkese Server
 6. 6. Web Browsers Web Browsers janw programe/software qe i japin mundwsi njw perdoruesi te ketw akses, te marre dhe tw shohe dokumenta dhe burime te tjera ne internet. Historia e web browser fillon qe ne 1980 me world wide web, Net Scape dhe me vone Internet Explorer (1995) Web Browsers mw tw mwdhenj janw:1. Internet Explorer2. Mozilla Firefox3. Google Chrome4. Safari5. Opera
 7. 7. Cilin Web Browser tw zgjedhim Internet Explorer- versioni i ri 9.0 ka qene mjaft popullor midis perdoruesve te Windows.Aktualishtt vazhdon te dominoje tregun . Opera - eshte i famshem per pwrdorimin e saj ne telefona celulare. E kryen kerkimin shpejt, nuk eshte shenjester per viruse dhe bllokohet ralle. Mozilla Firefox - Mendohet te jete browser me i shpejte dhe konsiderohet me i miri per kompjuter Macintosh Google Chrome- eshte web browser me i ri dhe po shnderrohet ne nje aktor kryesor. Eshte i shpejte, faqet karikohen shpejt. Safari - Perdoret kryesisht per kompjuterat e tipit Macintosh. Eshte web browser i katert me i perdorur ne SHBA
 8. 8. Motorret e kerkimit ne web “Nje motorr kerkimi ne web eshte projektuar te kerkoje informacion ne World Wide Web dhe ne servera FTP. Rezultatet e kerkimit prezantohen si liste rezultatesh. Informacioni mund te jete ne formen e faqeve te internetit, imazheve, informacionit dhe tipe te tjera dokumentash (pdf, html etj)”Motoret e kerkimit me te perdorur jane:1. Google 5. Aol2. Bing 6. My web search3. Yahoo 7. Lycos4. Ask 8. Altavista
 9. 9. Aksionet e motorreve te kerkimit per muajin Mars 2011
 10. 10. Google motorri i kerkimit me i klikuar• Shkojme te www.google.com•Fusim fjalw kyç per te gjeturinformacion•Specifikojmwkwrkimin tonw sipaskategorive web,imazhe, video, harta,pazar, e-mail etj
 11. 11. Google scholar - qendroni mbi shpatullat e gjiganteve Eshte nje motorr kerkimi ku mund te gjeni literature akademike, artikuj shkencore ne shume disiplina dhe fusha duke perfshire teza, libra, abstrakte, artikuj, studime ne formate te ndryshme Operohet permes fjaleve kyc, p.sh., agriculture Mund ta ngushtoni kerkimin Permes kategorive si tipi I dokumentit, viti i botimit, Prezenca e citimeve etj
 12. 12. Social Softwares1. Programet e mesazheve tw menjwhershme si: Skype MSN messenger Yahoo Messenger Aol Messenger Google Talk2. Rrjetet Sociale Facebook Twitter Linked In My Space Tagged My Life

×