Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

Pienista marjoista suurta liiketoimintaa

716 Aufrufe

Veröffentlicht am

Veröffentlicht in: Gesundheit & Medizin
 • Als Erste(r) kommentieren

Pienista marjoista suurta liiketoimintaa

 1. 1. PIENISTÄ MARJOISTASUURTA LIIKETOIMINTAATeksti: Amie AaltoGraafinen suunnittelu:Heikki VanhataloMarraskuu 2011
 2. 2. PIENESTÄ SUURTAMiten pienestä ja hajanaisesta marjaliiketoiminnastasaadaan suurta marjaliiketoimintaa?
 3. 3. Siihen tarvitaan marjaliiketoiminnan radikaali brändi ja marjayhteisö
 4. 4. Mikä on brändi?Se on marjaliiketoiminnan organisaatioita ohjaavayhtenäinen, yhdessä muotoiltu ajattelutapa – toimintaaja viestintää yhdistävä visio.
 5. 5. Miksi se on radikaali?Koska se muuttaa marja-alaa, marjamarkkinoinninmaailmaa, organisaatioita ja ihmisten asenteita.Se synnyttää marjayhteisön jaluo marjailmiön.
 6. 6. Suuren marjaliiketoiminnantavoitteetLuoda herkullinen tuoteperhe, joka edistää kansanterveyttä,ja tuoteperheen ympärille kiehtova marjamaailma.Tuoda liiketoimintaa, elämisen edellytyksiä ja taloudellistahyvinvointia Suomen marjaluonnonvaroista rikkaille muttaliiketoiminnasta köyhille alueille.Saada uudelle marjatuoteperheelle ja marjamaailmallekansainvälistä tunnettuutta siten, että Suomeen tullaan,koska se on niin kiehtova marjamaa.
 7. 7. TUOTEIDEAIdea uudesta marjatuoteperheestä onlähtöisin kotona tehtävistä marjahahmoista:
 8. 8. Kokeile marjahahmoja itse seuraavista ainesosista:Puolukoita/lakkoja/mustikoita/vadelmia/mustaherukoita/tyrnejä tai niidensekoitusta yhteensä 5 dlKuorellisia manteleita/pecan-/saksan-/cashewpähkinöitä yhteensä 2 dlSeesamin-, pellavan- ja auringonkukansiemeniä 2 rkl kutakinLuomuruokosokeria/intiaanisokeria 0,5 dlAgar Agaria (kasvispohjainen hyytelöimisaine) pakkauksen ohjeen mukaanja riittävästi vettä, että hyytelöstä tulee juoksevaa.
 9. 9. Sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella. Keitä hyytelö jalisää se taikinaan. Voitele vuoat öljyllä. Kastele leivinpaperi jalaita voidellut vuoat sen päälle. Lisää taikina muotteihin jaanna hyytyä muutama tunti. Poista vuoat. Herkuttele ja edistäterveyttäsi!
 10. 10. SUURENMARJALIIKETOIMINNANTUOTTEETMarjaliiketoiminnan uudet tuotteet kehitetäänammattimaisesti. Tuotteet tehdään pääosinterveellisistä ja terveyttä edistävistä ainesosista.
 11. 11. Pääroolissa ovat Suomessakasvavat luonnonmarjat:ahomansikka mustikkajuolukka puolukkakarpalo tyrnilakka vadelmamesimarja variksenmarja
 12. 12. Myös puutarhamarjat (erityisesti luomu-) ovat sopivia: mansikka mustaherukka tyrni viherherukka pensasmustikka punaherukka vadelma
 13. 13. Muiksi ainesosiksi sopivatcashewpähkinä psylliumpecanpähkinä luomukahvi, -kookossaksanpähkinä ja -kaakaohasselpähkinä hedelmätmantelit kasviksetseesaminsiemen juureksetauringonkukansiemen spelt, kaura, ruis, ohrapellavansiemenhampunsiemenchia-siemen
 14. 14. Makeus saadaan luonnon omista raaka-aineista:hedelmistäraakaruokosokeristaluomusokeristaintiaanisokeristaluomuhunajastafruktoosistaksylitolistasteviasta
 15. 15. Tuotteissa EI suositakovia rasvoja keinotekoisia aromivahventeitavalkoisia vehnäjauhoja kemiallisia lisäaineitavalkoista sokeria
 16. 16. Maito sopii hyvin suuren marjaliiketoiminnan tuotteisiin,luomutuotteisiin luomumaito, kunhan laktoosi-intolerantit ja maitoallergikot huomioidaantuotevalikoimassa. Myös maidottomia tuotteitavalmistetaan.
 17. 17. Marjat ovat hyvälaatuisia ja homeettomia. Tuotteetvalmistetaan vastuullisesti terveysriskejä välttäen. Mikälisiemeniä ei – esimerkiksi marjakastikkeissa – käytetä,ne käytetään kauneus-liiketoiminnassa.Marjat tulevat kotimaasta, mieluiten läheltä, muutainesosat voivat tulla hyvinkin kaukaa, kunhan ne ovatluomua tai reilua kauppaa. Kansainvälisetmakutottumukset otetaan tuotteissa huomioon.Marjat aitoina. Lisäksi eettisyys, ekologisuus,kestävyys ja vastuullisuus.
 18. 18. Tuoteperheeseen kuuluuMarjapirtelöitä MarjamehujäitäMarjahahmoja MarjasorbettejaMarjadrinkkejä MarjasoseitaMarjamehuja MarjalastenruokiaMarjasmoothieita MarjavälipalapatukoitaMarjajälkiruokia Marjatuoteinnovaatioita
 19. 19. Tuotekehitys tapahtuu ammatillisten oppilaitosten,tuotekehitys-, marja- ja elintarvikealan yritysten sekätutkijoiden yhteistyönä yhdessä ihmisten kanssa.Tuotteita kehitetään monipuolisesti kaikille, myöslaktoosi-intoleranteille, keliaakikoille ja allergikoille,mutta näiden ei tarvitse turhaan rajoittaa muita.
 20. 20. MARJAMAAILMAMarjatuotteiden ympärille luodaanmarjamaailma. Marjamaailman luominen alkaajo tuotekehityksestä, jossa ihmiset ovatmukana. Ihmiset keksivät tuotteille nimet. Kansa on kekseliäs, lapset ovat luovia.
 21. 21. Hahmot voivat nousta marjojen kasvualustasta,satuperinteestä, paikallisista tarinoista ja murteista taimistä vain – ne voivat olla marjaperhosia, marjakukkiatai marjaomenoita.
 22. 22. Hahmot lähtevät liikkeelle ja tuotteet saavat nimen: päiväkodeissa Facebookissa kouluissa markkinoilla messuilla
 23. 23. MARJAYHTEISÖSuuren marjaliiketoiminnan radikaalin brändin muotoilusamoin kuin marjamaailman luominen tapahtuvatmarjayhteisössä.
 24. 24. Marjayhteisöön kuuluumarja- ja jakeluyrityksiäelintarvikeyrityksiä mainostoimistojatuotekehitysyrityksiä viestintätoimistojaammattioppilaitoksia marjaliiketoimintaaammattikorkeakouluja edistävät organisaatioitatutkimuslaitoksia taiteilijoitapoimijoitamarjanostajia
 25. 25. verkkoyhteisöjä, kutenruoka- ja terveysblogitFacebookYouTubeTwitterLinkedInHabbo-hotelliSlideSharemarjayhteisön kehittämis-ympäristöksi luodut wikit
 26. 26. Ohjelmia ja yhteiskunnallista,ei-kaupallista mainontaa tekevätsanomalehtitoimittajataikakauslehtien toimittajatammattilehtien toimittajatruokatoimittajatradiotoimittajattelevisiotoimittajatvalokuvaajatTule mukaan marjayhteisöön!
 27. 27. MARKKINOINTIVIESTINTÄJA MYYNTITuotteiden myyntiin yhdistyy tietotuotteiden terveellisyydestä.Tieto on osa ystävällistä palvelua jamielikuvituksellista marjamaailmaa.Myyjät koulutetaan tähän.
 28. 28. Marjojen terveysvaikutuksiaMarjat tutkitustiedistävät aivojen terveyttä auttavat painonhallinnassaparantavat hämäränäköä ehkäisevät sydän- jaestävät silmiä väsymästä verisuonitauteja ja korkeaaehkäisevät vanhuusiän näkömuutoksia verenpainettaedistävät verisuonten terveyttä ehkäisevät metabolistaedistävät virtsateiden hyvinvointia oireyhtymääedistävät suoliston terveyttä ehkäisevät kakkostyypinedistävät hengitysteiden terveyttä diabetestä estävät tulehduksia
 29. 29. Myyntiin liittyy oheistuotteitaleluja (hahmoja) korttejakeräysvälineitä (koreja, korujapoimureita) runojaravintomittari taidetta v
 30. 30. Myyntiin liittyy toimintaaMarja-autossa voi pukeutua Marja-autossamielikuvitushahmoksi ja käydä voi kokeakauppaa marjakorteilla. marjaseikkailuja, jaMarjakorteissa on kiehtovia kuvia sinne voi tuoda lelunsaja tarinoita marjoista. kierrätykseen ja ottaa mukaansa jonkunMarja-autossa ei tunneta sanaa kiire! toisen tuoman lelun.
 31. 31. PoimintaMarjojen poiminnalle luodaan marjayhteisössäreilun kaupan pelisäännöt.Kaupallinen marjanpoiminta määritellään yhdessäeettisesti, ekologisesti ja kestävästi.
 32. 32. Poimintaan liittyy marjaretkiä, marjatalkoita jamarjatapahtumia.Ihmisten marjankeräyspotentiaali otetaan käyttöön niin, ettäpoimijalla on marjatili. Järjestetään poimintakampanjoita.Marjanpoimintaa ja marjakauppaa tukevatmobiilisovellukset.
 33. 33. KotikäyttöreseptitOsa marjamaailmaa ja marjatuotteidenmarkkinointia ovat kotikäyttöreseptit.Hyviä kotikäyttöreseptien julkaisukanavia ovattelevision ruokaohjelmat, verkkokeittokirjat,aikakauslehdet, messut, sanomalehdet,Facebook, tapahtumat ja torit.
 34. 34. Uusien marjatuotteidenkehittämisessä, marjamaailmanluomisessa niiden ympärillesamoin kuin markkinoinnissa jamyynnissä on avainasemassaennakkoluuloton, rajoja rikkovaja vanhoja käytäntöjä kumoavaverkostoituminen.
 35. 35. LiiketoimintamallitLiiketoimintamalleja pohditaan marjayhteisössä:marjakortti, marjatili, marjojen myynti- ja ostopörssi,marjojen varastointi, marjatuotteiden tuotanto,marjatuotteiden jakelu ml. verkkokauppa ja marja-autotkiireettömine ja hauskoine oheistoimintoineen.
 36. 36. v vSuuren marjaliiketoiminnan brändiaihio toimiivapaan lähdekoodin jakaikki voittavat -periaatteellaSitä saa koko ajan kehittää! v v
 37. 37. Marjaliiketoiminnan radikaalinbrändin ja marjayhteisön avulla luodaanmarjatuotteista ja marjamaailmastahampurilaisia ja pizzaa vastaava ILMIÖ
 38. 38. Marjailmiö maistuu, edistää terveyttä jahauskuttaa kaikenikäisiä.

×