- 1. Problem BHan Industries has the following compensation structure for factory workers:Hourly rate $ 20.00Overtime (at time & a half) for all hours over 40 in a week)Han Industries has the following payroll summary for the week.Regular Hours160 (including 10 hours related to employee training)Overtime hours20 (12 hours due to customer rush order, 8 hours due to scheduling error)1. What was the total compensation for the week?2. How much of the compensation should be charged to _______?WIPMOHSalaries expense3. Han provides 4 weeks of PTO for all factory workers. Assuming Han records PTO on a monthly basis, how much should be accrued? Han's average weekly payroll is $3,500. Assume 4 work weeks per month. Round to 2 decimal places.Problem BHan Industries has the following compensation structure for factory workers:Hourly rate $ 20.00Overtime (at time & a half) for all hours over 40 in a week)Han Industries has the following payroll summary for the week.Regular Hours160 (including 10 hours related to employee training)Overtime hours20 (12 hours due to customer rush order, 8 hours due to scheduling error)1. What was the total compensation for the week?2. How much of the compensation should be charged to _______?WIPMOHSalaries expense3. Han provides 4 weeks of PTO for all factory workers. Assuming Han records PTO on a monthly basis, how much should be accrued? Han's average weekly payroll is $3,500. Assume 4 work weeks per month. Round to 2 decimal places. Solution Answer for question no.1: Total compensation for the week is as follows: Regular hours worked =160*$20 =$3,200. Over time paid = 20 hours*1.5 *$20 =$600. Total compensation paid=$3,200+$600 =$3,800 Answer for question no.2: Training of employees is to be charged as salary expense, since it is administrative cost by nature, Overtime spent due to customer rush order is to be charged to the order on which the time is spent, hence it is to be charged to Work in progress.
- 2. Overtime spent due to scheduling error is to be charged as manufacturing overhead, since it cannot be allocated to any particular job. Basing on the above justification following is the bifurcation of the wages: Answer to question no.3: Hans weekly payroll =$3,500. Paid time off = 4 weeks. Total number of weeks in a year=12*4 =48 weeks. PTO per month =(4/48)*4 =0.3333 weeks Average weekly pay roll =$3,500. Therefore amount to be accrued =$3,500 *0.33333 =$1,166.67TypeRegular hoursOver time hoursRegular hours payment per hourOvertime payment per hourTotalWIP1501220 per hour * 150 hours20*1.5=$30*8 hours$3,360.00Manufacturing overhead0820*1.5=$30*12 hours$240.00Salaries expense10 for training20 per hour * 10 hours$200.00Total$3,800.00