Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

Els Biocombustibles

310 Aufrufe

Veröffentlicht am

  • Als Erste(r) kommentieren

  • Gehören Sie zu den Ersten, denen das gefällt!

Els Biocombustibles

  1. 1. Els Biocombustibles En el video ens parlen del biocombustibles i diuen que són imprescindibles, però que estem jugant amb el menjar de milers de persones del món sencer. El petroli s’acaba per tant tenim de trobar altres alternatives per a poder- nos moure. Aleshores agafem cultius de cereals i produïm biocombustibles, com per exemple el biodiesel que s’obté per mitja de soja i el bioetanol de la canya de sucre,etc... Teresa Ribera ens diu que tenim de trobar altres formes de combustibles. El bioetanol és el més utilitzat en tot el món i el més abundant en Espanya. Francisco García que és agricultor diu que no l’importa que els seus cultius vagin destinats a donar de menjar a les persones o els cotxes. Europa permet sembrar cereals on abans no es podia però només per a produir bioetanol. A Mèxic l’augment del preu i la falta de menjar van provocar manifestacions per demanar que els cereals no se’ls emporti tots els Estats Units per produir només biocombustibles. Per alguns són alternatives però per d’altres són perills perquè poden deixar sense menjar a milers de persones en el món com ens diu Greenpeace. L’ONU va avisar que no podem obtenir tant de biocombustibles sense veure abans les conseqüències que això comportarà al món sencer. L’empresa sevillana Abengoa és la primera d’Espanya i la cinquena els Estats Units. Va ser centre d’una campanya de desprestigi contra totes aquestes empreses que feien biocombustibles. El vicepresident d’ Abengoa Antonio Vallesir diu que amb un 2% del pes en el mercat dels cereals no són capaços de poder pujar o baixar el preus dels cereals. En el vídeo també es comenta que són el agricultors el que han tret major profit amb això ja que venen al millor postor venen el cereals a qui millor els paguen. Abengoa té tres fabriques a Espanya una a Sevilla, l’altre a la Corunya i l’altre a Salamanca.
  2. 2. El procés d’extracció del bioetanol es fa: 1. Els grans de cereals es molen i s’ajunten amb aigua aleshores es calenta. 2. Aquest líquid de cereals se li posen enzims per trencar el enllaços entre les glucoses del midó. 3. Aquest midó dóna sucre. 4. Aquest sucre es posa a les fermentadores perquè el llevat converteixin el sucre en alcohol. 5. I finalment obtenim el Bioetanol amb un 90% alcohol pur. Jerónimo Aguado diu que produir aliments per fer funcionar el cotxes és una barbaritat i calcula que cap el 2020 necessitarem un 50% de la terra fèrtil per tant diu que es tornaran a colonitzar el països més pobres. Manuel Luna és de Ford i al vídeo surt conduint un cotxe que funciona amb Etanol i emet fins a un 70% menys de gasos d ‘efecte hivernacle, però també ens diu que només s’han venut 2.000 unitats a tota Espanya perquè encara no estem conscienciats de que el biocombustibles funcionin correctament i també que el Govern tampoc fa res per implantar a les gasolineres sortidors de bioetanol i biodiesel només n’hi ha unes 10 en tota Espanya. A València a la fabrica Perseo utilitzen la matèria orgànica per produir etanol sense fer res a l’agricultura, però l’inconvenient és que la tecnologia per produir-lo resulta molt cara, el procés ho fan portant tota la matèria orgànica congelada i la passen per un recinte on la deixen lliure de materials que no serveixen per res desprès se la barreja amb l’aigua i en l’últim surt el bioetanol. A Indonèsia fan aquest bioetanol amb oli de palma i estan tallant selves tropicals i el que era per cuidar la Terra s’està convertint en tota una destrossa ja que fan que el indígenes tinguin d’abandonar les seves terres. A Europa saben tot això per això demanen que els biocombustibles vinguin amb un segell de qualitat de que no s’ha contaminat més el medi i de les formes que han estats aconseguits.
  3. 3. A Castella la Manxa els cultius de Colza que produeix unes llavors que contenen greix entre un 40% i un 44% que s’usa per fer biocombustibles però l’empresa té poc d’èxit perquè només estaven omplertes a la meitat de la seva capacitat i els que fan possible aquest combustibles són els agricultors de Castella la Manxa. Però el problema es que hi ha molts pocs socis que hagin apostat per el tema i al final tindran d’exportar-ho d’altres llocs. A La universitat d’Almeria estan investigant amb les algues que són boscos marins i a ningú fa mal perquè es reprodueixen molt ràpidament. Les algues també ens interessen perquè acumulen molta grassa al seu cos i per tant es podria fer biodiesel amb algues, però resulta molt car i volen trobar una tecnologia més barata perquè si no, no els hi sortiria a compte, a sobre beneficien el medi ambient perquè les algues al fer la fotosíntesi fan molt d’oxigen per tant surten a l’atmosfera unes 100 tonelades d’oxigen i per fer-la agafen altres tantes de diòxid de carboni. En resum que hi ha gent que està a favor del biocombustibles però d’altres persones pensen que serà una catàstrofe confiar en el biocombustibles fets de menjar per les persones i tindríem que buscar alternatives com aprofitar la llum del sol, etc.. Francesc Palà Nosàs i Jonatan Mota Hernández

×