Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Die SlideShare-Präsentation wird heruntergeladen. ×

Salvador Dali

Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Nächste SlideShare
Muzeul Luvru
Muzeul Luvru
Wird geladen in …3
×

Hier ansehen

1 von 5 Anzeige
Anzeige

Weitere Verwandte Inhalte

Aktuellste (20)

Anzeige

Salvador Dali

  1. 1. SALVADOR DALI • NĂSTASE ANA-MARIA-GABRIELA • XII -B
  2. 2. SALVADOR DALI • Salvador Dalí, numele la naștere, Salvador Domingo Felipe Jacinto Dalí Domenech, (n. 11 mai 1904, Figueras, Spania - d. 23 ianuarie 1989, Figueras) a fost un pictor spaniol, originar din provincia Catalonia, reprezentant de seamă al curentului suprarealist în artă. Grație aparițiilor excentrice și megalomaniei sale, Salvador Dalí a devenit o vedetă mondială, care a reușit să folosească forța mass-media pentru a-și spori averea și gloria.
  3. 3. CREAȚIA LUI SALVADOR DALI • Girafa în flăcări este o pictură în ulei suprarealistă realizată în 1937 de pictorul spaniol Salvador Dalí. Este o pictură în ulei pe panou și se află la Kunstmuseum din Basel. • Dalí a pictat Girafa în flăcări înainte de exilul său în Statele Unite, care a durat din 1940 până în 1948. Deși Dalí s-a declarat apolitic - „Eu sunt Dalí, și doar atât” – acest tablou arată lupta sa personală cu bătălia din țara sa natală.
  4. 4. CREAȚIA LUI SALVADOR DALI • Persistența memoriei (în spaniolă La persistencia de la memoria, în catalană La persistència de la memòria) sau Ceasurile topite (în spaniolă Los relojes blandos) este o pictură cunoscută a lui Salvador Dalí ce a fost realizată în anul 1931. Realizată prin tehnica uleiului pe pânză, ea este o pictură suprarealistă și are mărimea 24 x 33 cm
  5. 5. BIBLIOGRAFIE www.wikipedia.com

×