Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

Amatciems Latvija

 • Als Erste(r) kommentieren

 • Gehören Sie zu den Ersten, denen das gefällt!

Amatciems Latvija

 1. 3. Amatciems je smješten 80 km od Rig e , latvijske prijestolnice , i 12 km od Cēsis a, grada od kojih 20.000 stanovnika. Ako želite kupiti kuću na osamljenom i slabo poznatom mjestu na svijetu – ovo je mjesto za vas. Za manje od 200.000 eur a može te kupiti kuću smještenu u veličanstvenom krajoliku, prirodnome raju neopisive ljepote .
 2. 6. Na Amatciems u nema asfaltiranih cesta. Mjesto za gradnju kuće pomno se bira kako bi se uklopilo u već postojeći krajolik.
 3. 8. Pri izgradnji se vode načelom da nova kuća ne smije nagrditi prirodnu ljepotu krajolika, mora omogućiti svakom vlasniku uživati u njegovom dijelu šume i prirodnom rezervoaru slatke vode .
 4. 12. Dopušteno je svega nekoliko načina gradnje – izgradnja pročelja od drvenih trupaca , kombinacija trupaca i prirodnog kamena , oblaganje ukrasnim drvom , te ukrašavanje vanjskih zidova ukrašenim staklom .
 5. 15. Najčešća su četiri načina izvedbe krova – slamnati krovovi , krovovi pokriveni drvenom šindrom , krov obložen keramičkim crijepom ili šindrom od cementnih vlakana . To ne znači da su vlasnici nužno ograničeni na te materijale. Nove ideje koje ne narušuju okoliš, uvijek su dobrodošle.
 6. 23. Svako je domaćinstvo priključeno na mrežu javnih usluga – vodovod, kanalizaciju, struju te optičke kablove .
 7. 32. Amatciems ima vlastite rezerve pitke vode - bare , jezera i potoke . Akumulacije su međusobno spojene kako bi se u kišnim razdobljima vode slijevale iz jednog dijela u drugi – na taj se način izbjegava opasnost od poplave.
 8. 35. Mještani se mogu diviti jelenima i srnama , lisicama , pticama i drugim životinjama koje se slobodno kreću ovim područjem , ili pak provoditi vrijeme u šetnji šumom, u potrazi za šumskim plodovima ili gljivama koje rastu svuda uokolo. Prekrasni pogledi na brežuljke, jezera, polja i šume, prizivaju osjećaj smirenosti i spokoja . Selo je već privuklo stanovnike koji cijene jednostavnost suživota s prirodom. Ova zajednica je u potpunosti multietnička.
 9. 42. Dom je to za one koji su voljni podijeliti svoj život s prirodom, živjeti s njome u skladu i dopustiti joj da im upotpuni življenje energijom prirodnih mirisa i zvukova . Dom je to za one koji vole promatrati ptice , životinje , izlaske i zalaske sunca koje se zrcali u pradavnim vodama svuda uokolo . Dom za one koji znaju cijeniti ljepotu prirode svakog dana četiri godišnja doba. Život u skladu s prirodom jedinstveni je projekt, remekdjelo vrhunskoga ekologa , gospodina Aivars a Zvirbulis a , koji smatra da je gradski život gubitak vremena . Aivars Zvirbulis
 10. 44. Kraj Mnogi ugledni arhitekti već sad nazivaju Amat c iems spomenikom kulture budućnosti. Amatciems je stambena zajednica, ali odiše više duhom rezervata prirode .

×