Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.
Teks Pengacaraan Majlis
QUE CATATAN
ALU-ALUAN
PENGACARA
MAJLIS
BISSMILLAHIRRAHMANIRAHIM
KE PEKAN KUALA MEMBELI BINGKA,
SAY...
YANG DIHIASI INDAH INI UNTUK MAJLIS
JAMUAN AKHIR TAHUN ASRAMA SK LAMBIR
VILLAGE TAHUN 2015.
ANAK MONYET ANAK KERA
ANAK SIN...
DENGAN SEGALA HORMATNYA
DIPERSILAKAN…
MAJLIS MERAKAMKAN UCAPAN TERIMA KASIH
KEPADA PUAN GURU BESAR.
UCAPAN DAN
AMANAT
TETA...
3.
4.
5.
TERIMA KASIH DAN PENGHARGAAN
DIUCAPKAN KEPADA ENCIK SONNY HENG
ATAS KESUDIAN BELIAU UNTUK
MENYAMPAIKAN CENDERAMAT...
PENYAMPAIAN
HADIAH
HADIRIN SEKALIAN,
MAJLIS KITA PETANG INI DITERUSKAN LAGI
DENGAN UPACARA PENYAMPAIAN HADIAH
MURID TERBAI...
Nächste SlideShare
Wird geladen in …5
×

Teks pengacaraan majlis

291 Aufrufe

Veröffentlicht am

TEKS PENGACARAAN MAJLIS

Veröffentlicht in: Bildung
  • Als Erste(r) kommentieren

  • Gehören Sie zu den Ersten, denen das gefällt!

Teks pengacaraan majlis

  1. 1. Teks Pengacaraan Majlis QUE CATATAN ALU-ALUAN PENGACARA MAJLIS BISSMILLAHIRRAHMANIRAHIM KE PEKAN KUALA MEMBELI BINGKA, SAYANG PESANAN TERLUPA SUDAH; MAJLIS BERMULA TIRAI DIBUKA, DENGAN ALUNAN MADAH YANG INDAH. TRADISIONAL MELAYU KITA KAGUMI TEMA PILIHAN BKGK KALI INI JAMUAN AKHIR TAHUN ASRAMA KITA MULAI MENCIPTA KENANGAN TERSEMAT DI HATI ASSALAMUALAIKUM, SALAM SEJAHTERA SALAM 1 MALAYSIA.… YANG BERBAHAGIA ENCIK SONNY HENG, WAKIL KEPADA PEGAWAI PENDIDIKAN MIRI. YANG BERUSAHA, GURU BESAR SK LAMBIR VILLAGE MIRI, PUAN ROHANI BINTI HAJI ISMAIL YANG DIHORMATI ENCIK LAU SIU HEE, PENOLONG KANAN 1, SK LAMBIR VILLAGE. YANG DIHORMATI PUAN LUSI ANAK LOTTEY, PENOLONG KANAN HAL EHWAL MURID. YANG DIHORMATI PUAN DURIA LABAN, PENOLONG KANAN KOKURIKULUM. YANG DIHORMATI TUAI RUMAH EMBUAS AK KANDA, YDP PIBG ASRAMA SK LAMBIR VILLAGE . YANG BERUSAHA AHLI-AHLI JAWATANKUASA ASRAMA DAN DISIPLIN SK LAMBIR VILLAGE GURU-GURU, AHLI KAKITANGAN SEKOLAH DAN SETERUSNYA ANAK-ANAK YANG DIKASIHI SEKALIAN. ALHAMDULILLAH, MARILAH KITA SAMA-SAMA MEMANJATKAN SYUKUR KE HADRAT ILAHI KERANA DENGAN LIMPAH KURNIANYA, MAKA KITA DIBERIKAN LUANGAN WAKTU UNTUK SAMA-SAMA BERKUMPUL DI RUANG LEGAR
  2. 2. YANG DIHIASI INDAH INI UNTUK MAJLIS JAMUAN AKHIR TAHUN ASRAMA SK LAMBIR VILLAGE TAHUN 2015. ANAK MONYET ANAK KERA ANAK SINGA BERNAMA TAHIM SAMBIL BERKUMPUL BERAMAH MESRA MEMPERERATKAN LAGI SILATURRAHIM TUJUAN MAJLIS INI DIADAKAN,BUKAN SAHAJA UNTUK MAJLIS MAKAN-MAKAN ,IA JUGA MENJADI MEDAN BAGI KITA UNTUK BERAMAH MESRA SESAMA KITA, DEMI MEMPERERATKAN SILATURRAHIM ANTARA SATU SAMA LAIN SETELAH BERPENAT LELAH DENGAN PENGLIBATAN DLM PELBAGAI AKTIVITI YANG DIANJURKAN SEPANJANG TAHUN INI. DOA TUAN-TUAN DAN PUAN-PUAN WARGA SK LAMBIR VILLAGE SEKALIAN, KALAU PERGI KE TANJUNG KERAMAT, ANAK MANIS JANGAN DIANGKAT; BERSAMA KITA MEMOHON RAHMAT, MOGA MAJLIS MENDAPAT BERKAT. BAGI MEMBERKATI MAJLIS PADA PTG INI,,DIPERSILAKAN AL-FATHIL USTAZ MOHD RAFIDI BIN MARAZI UNTUK MEMIMPIN BACAAN DOA. DIPERSILAKAN.. MAJLIS MERAKAMKAN UCAPAN TERIMA KASIH KEPADA AL FATHIL USTAZ MOHD RAFIDI BIN MARAZI ATAS BACAAN DOA SEBENTAR TADI. UCAPAN GURU BESAR HADIRIN YANG DIMULIAKAN, TAK MOLEK, JIKA ADA ALU TIADA LESUNGNYA TAK BERGUNA JIKA ADA DAYUNG TIADA PERAHUNYA TAK LENGKAPLAH MAJLIS JIKA TIADA YANG BERBICARA MEMULAKAN BINGKISAN UCAPAN, MAJLIS DENGAN PENUH TAKZIMNYA MEMPERSILAKAN YANG BERUSAHA , PUAN ROHANI BINTI HAJI ISMAIL, GURU BESAR SK LAMBIR VILLAGE KE PENTAS UNTUK MENITIPKAN SEPATAH DUA KATA.
  3. 3. DENGAN SEGALA HORMATNYA DIPERSILAKAN… MAJLIS MERAKAMKAN UCAPAN TERIMA KASIH KEPADA PUAN GURU BESAR. UCAPAN DAN AMANAT TETAMU KEHORMAT HADIRIN YANG DIHORMATI, PERGI KE KOTA BELI SELASIH, SAYANG SI DARA BUAT HALWA; BERILAH KATA SIMPULAN KASIH, SULAMKAN MESRA SATUKAN JIWA. MENERUSKAN BINGKISAN, MAJLIS DENGAN SEGALA HORMATNYA MEMPERSILAKAN YANG BERUSAHA ENCIK SONNY HENG, WAKIL KEPADA PPD MIRI UNTUK MENYAMPAIKAN SEPATAH DUA KATA. MAJLIS MERAKAMKAN PENGHARGAAN DAN TERIMA KASIH ATAS UCAPAN SERTA AMANAT DARIPADA ENCIK SONNY HENG, TETAMU KEHORMAT KITA HARI INI. UPACARA POTONG KEK HADIRIN SEKALIAN, SETERUSNYA IALAH UPACARA MEMOTONG KEK HARI JADI MURID ASRAMA DAN PENYAMPAIAN HADIAH HARI JADI KEPADA MURID-MURID YANG MENYAMBUT HARI LAHIR DARI BULAN JUN HINGGA DISEMBER. MAJLIS DENGAN SUKACITA MEMPERSILAKAN PUAN ROHANI BINTI HAJI ISMAIL, GURU BESAR SK LAMBIR VILLAGE UNTUK MENYAMPAIKAN HADIAH. MAJLIS DITERUSKAN LAGI DENGAN PENYAMPAIAN CENDERAMATA KEPADA JAWATANKUASA ASRAMA SK LAMBIR VILLAGE BAGI TAHUN 2015. MAJLIS MENJEMPUT TETAMU KEHORMAT KITA HARI INI, ENCIK SONNY HENG UNTUK MENYAMPAIKAN CENDERAMATA. MENDAHULUI SENARAI IALAH…. 1. 2.
  4. 4. 3. 4. 5. TERIMA KASIH DAN PENGHARGAAN DIUCAPKAN KEPADA ENCIK SONNY HENG ATAS KESUDIAN BELIAU UNTUK MENYAMPAIKAN CENDERAMATA ITU TADI. TUAN TUAN DAN PUAN PUAN, KATA ORANG, TANAM LEGUNDI TUMBUH KELAPA TERBIT BUNGA PUCUKNYA MATI BUDI TUAN SAYA TAK LUPA SUDAH TERPAKU DI DALAM HATI BAGI TUJUAN ITU, PIHAK ASRAMA TELAH MENYEDIAKAN SEDIKIT CENDERA HATI KENANG-KENANGAN BUAT TETAMU KEHORMAT KITA HARI INI ATAS KESUDIAN BELIAU UNTUK SAMA-SAMA MERAIKAN MAJLIS JAMUAN AKHIR TAHUN ASRAMA SK LAMBIR VILLAGE BAGI TAHUN 2015 TANPA MEMBUANG MASA, MAJLIS DENGAN SEGALA HORMATNYA MEMPERSILAKAN PUAN ROHANI BINTI HAJI ISMAIL, GURU BESAR SK LAMBIR VILLAGE UNTUK MENYEMPURNAKAN MAKSUD ITU. JAMUAN TUAN-TUAN DAN PUAN-PUAN, PULAU PANDAN JAUH KE TENGAH GUNUNG DAIK BERCABANG TIGA DOA SUDAH UCAPAN PUN SUDAH TIBA MASA MENJAMU SELERA SORONG PAPAN TARIK PAPAN MAKAN KERANJI DALAM PERAHU SURUH MAKAN KITA MAKAN JANGANLAH SEGAN JANGANLAH MALU HADIRIN YG DIHORMATI SEKALIAN, SAMBIL MENIKMATI HIDANGAN MAJLIS DISERIKAN LAGI DENGAN PERSEMBAHAN DARIPADA PARA GURU YANG SUDI UNTUK BERKARAOKE DAN JUGA PERSEMBAHAN DARIPADA MURID- MURID ASRAMA SK LAMBIR VILLAGE.
  5. 5. PENYAMPAIAN HADIAH HADIRIN SEKALIAN, MAJLIS KITA PETANG INI DITERUSKAN LAGI DENGAN UPACARA PENYAMPAIAN HADIAH MURID TERBAIK AKADEMIK, HADIAH PENGAWAS TERBAIK DAN HADIAH SUKANEKA. MAJLIS MEMPERSILAKAN TETAMU KEHORMAT KITA PADA HARI INI, ENCIK SONNY HENG, DIIRINGI OLEH GURU BESAR SK LAMBIR VILLAGE, PUAN ROHANI BINTI HAJI ISMAIL UNTUK MENYEMPURNAKAN UPACARA TERSEBUT. JUTAAN TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA ENCIK SONNY HENG ATAS KESUDIAN BELIAU UNTUK MENYAMPAIKAN HADIAH-HADIAH TERSEBUT. PERSEMBAHAN 2 MAJLIS BERSURAI MENGUMUMKAN KEBERANGKATAN PULANG TETAMU KEHORMAT KITA PADA HARI, ENCIK SONNY HENG UNTUK MENINGGALKAN MAJLIS. JUTAAN TERIMA KASIH DAN PENGHARGAAN ATAS KESUDIAN BELIAU UNTUK HADIR KE MAJLIS KITA PADA PETANG INI.

×