Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

10 stycken finansiellt råd jag önskar att jag visste på mina 20 tal - thony norelli

Dina 20-tal kan vara en av de mest minnesvärda tiderna i ditt liv. När allt kommer omkring, har du precis börjat gå in i arbetskraften, har lite ansvar och äntligen har en disponibel inkomst att ringa din egen. Men även med all frihet som ungdomar tillhandahåller kan det komma med några betydande finansiella konsekvenser som kan vara förödande om du inte är försiktig.

  • Als Erste(r) kommentieren

  • Gehören Sie zu den Ersten, denen das gefällt!

10 stycken finansiellt råd jag önskar att jag visste på mina 20 tal - thony norelli

  1. 1. 10 stycken finansiellt råd jag önskar att jag visste på mina 20-tal | Thony Norelli Att vara smart med pengar på 20-talet kommer att betala av stor tid för resten av ditt liv. Dina 20-tal kan vara en av de mest minnesvärda tiderna i ditt liv. När allt kommer omkring, har du precis börjat gå in i arbetskraften, har lite ansvar och äntligen har en disponibel inkomst att ringa din egen. Men även med all frihet som ungdomar tillhandahåller kan det komma med några betydande finansiella konsekvenser som kan vara förödande om du inte är försiktig. Medan de flesta skulle betrakta sig ganska ekonomiskt kunniga, skulle jag säga att det kan hänföras till det faktum att ingen vill erkänna att de är dåliga med pengar. Eftersom kontanter reglerar nästan alla beslut vi fattar kan det vara svårt att svälja när vi inte har hållit oss till den bästa standarden. Beviljas, för de flesta av oss är det lättare sagt än gjort, men det är därför att komma i goda vanor
  2. 2. medan du är ung är så viktigt. Därför har jag sammanställt några tips som jag önskar att jag visste när jag var på min 20-tal. Att följa dessa kan ge dig en bättre väg och hjälpa dig att spara en hel del också. 1. Rapportera din hyra till kreditbyråer. Även om en relativt ny utveckling i kreditrapporteringsvärlden, enligt NerdWallet, tillåter nästan varje större kreditbyrå dig att anmäla din hyra. Även om mindre än 1 procent av kreditfilerna innehåller hyresinformation kan detta öka din kreditpoäng enormt. 2. Lär dig hur du använder ett kreditkort på rätt sätt. Detta är något som vi förmodligen skulle ha lyssnat på hos våra äldste mer, men då är det ibland bäst att själv lära sig. Som kreditkort.com noterar, medan yngre generationer tenderar att utnyttja sin kredit för kläder, underhållning och gas, använder äldre generationer det för resor och större reparationer. Beviljas, att ha en budget och hålla fast vid det med ett kreditkort kan vara ett bra sätt att bygga din poäng, men med ditt kort som boomers är en effektiv strategi. 3. Undersök inte tills du vet säkert. Kreditförfrågningar kan negativt påverka din poäng upp till fem poäng, vilket är särskilt skadligt för ungdomar. Tumregeln här är att shoppa lite när det gäller att köpa något som kan behöva köpas på kredit. 4. Bygg din kredit. Din kredit är nummer en nyckel du måste finansiell frihet, så använd det klokt. Som CreditRepair noterar finns det många sätt du kan börja på detta, eftersom det aldrig är för tidigt att börja tänka på din kredit. 5. Du behöver inte vara rik att investera. Det är en stor uppfattning att bara de med mycket pengar borde investera i aktier eller fonder. I själva verket visade en ny studie av Bankrate att bara en av tre årtusenden investerar. Även om du troligtvis inte kommer att vara rik över natten, är det aldrig en dålig idé att använda investeringar som ett sätt att spara. Några bra källor att kolla är Acorns and Stash.
  3. 3. 6. Spara nog för regniga dagar. Enligt en studie från GoBankingRates har 72 procent av årtusenden mindre än 1 000 dollar i besparingar. Det är en ganska häpnadsväckande bild, speciellt när du anser att pengar kan dräneras ganska snabbt i händelse av en olycka eller en oväntad händelse. Försök att avsätta lite mer från varje lönecheck, som du aldrig vet när det kan komma till nytta. 7. Håll av med att köpa en bil (även om du har råd med det). Medan många människor tenderar att följa reglerna om 20 procent (det vill säga att bara ägna 20 procent av din inkomst till en månadsbetalning på en bil), även om du har råd med det, är det fortfarande inte din bästa investering. För det första är bilar deprecierande tillgångar, vilket betyder att så snart du kör av partiet, är det automatiskt värt mindre än vad du betalat. Dessutom, som du aldrig vet vad som ska hända med din bil (oavsett om det är nytt eller gammalt), kommer det oväntade underhållet eller utgifterna att kosta dig oavsett. 8. Akta dig för rovlån. Förbjudande långivare kan potentiellt förstöra din ekonomiska ställning, med en genomsnittlig räntesurkning på cirka 400 procent. Kort sagt, det här är den snabbaste vägen till konkurs, så om du letar efter lite extra finansiell hjälp, ta av alla dina resurser, samt eventuellt prata med en finansiell rådgivare. 9. Sluta spendera så mycket pengar på att umgås. Precis som de flesta tusenårsåldern har jag också blivit offer för att spendera pengar på vad jag anser "på kort sikt". Du vet saker som att gå ut för att äta eller gå på show, vilket för tillfället är bra, men när du blir äldre, Du inser att pengarna är bra tillbringade andra platser. Plus, som millennials spenderar nästan 44 procent av deras mat budget på att gå ut, kan skära tillbaka vara ett utmärkt sätt att spara pengar. 10. Det är svårare att ta sig ur ett hål än det är att komma i ett.
  4. 4. Det är ingen hemlighet att få skulden är relativt lätt. Men hur får du dela ut? Inte så mycket. Som Nest påpekar, kommer den genomsnittliga tiden att betala $ 9 500 med månatliga utbetalningar på $ 461 ta cirka två år, med $ 1 555 betalat mot ränta. Kort sagt, att vara i skuld är dyrt, och som sådan bör du lägga mycket hänsyn till vad du ådra dig innan du drar avtryckaren.

×