Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

Internet #Scichallenge2017

250 Aufrufe

Veröffentlicht am

#Scichallenge2017

Veröffentlicht in: Internet
 • Als Erste(r) kommentieren

Internet #Scichallenge2017

 1. 1. Internet
 2. 2. Társadalmi hatás Az internet társadalmi hatása, hogy reggel e-mailezünk, neten közvetített filmeken alszunk el, de az internet nagyon megváltozott. Az emberek, főleg a diákok (12-16 év közöttiek), nagyon sűrűn nézegetik a mobiljukat. Sokan meg tudnának őrülni, hogy ha nem lenne telefonjuk tíz percig. Az internetben van csomó jó dolog, de megvan a maga saját hátránya, például vírusok, zaklatás (ezekről később lesz szó).
 3. 3. Fenyegetések Az internet és lehetséges veszélyei Az internet veszélyeit 3 felé oszthatjuk: • a függőség, • az online fenyegetések • az ellustulás
 4. 4. Az internet súlyos függőséget okozhat, az okostelefonok elterjedése is ezt segíti elő. Az internet már szó szerint a zsebünkben van, a közösségi oldalak is rengeteg fiatalt vonzanak magukhoz. Vannak olyan merész, meggon- dolatlan fiatalok, akik az órákon előveszik telefonjukat, és elkezdik nyomkodni. Függőség
 5. 5. Online fenyegetések Az interneten rengeteg a vírus. Ez a tolvajok „kincsesbányája”, és emellett nem elég hogy óriási károkat okoz, hanem még ott vannak az adatlopások is. A legfőbb baj az, hogy sokan olyan dolgokat osztanak meg, amit nem kellene. Az internetes fizetés elterjedésével, a számlázási adatokat egyre könnyebben megszerzik, és oda a pénz. Sokszor a gyerekek sokkal figyelmesebbek, mint szüleik.
 6. 6. Az ellustulás A mai világban mindent meg lehet szerezni az internetről, sokan már otthonról is képesek a munkájukat elvégezni az internetnek köszönhetően, az iskolát is lehetséges már online végezni, gyakorlatilag a fotelból le lehet élni egy életet. Ami lássuk be nem egy szerencsés jövőképet alkot.
 7. 7. E-learning Az e-learning elektronikus (online) tanulást jelent. Az e- learning számítógépes háló- zaton elérhető képzési forma, amely a tanításitanulási folya- matot hatékonyabb ismeret- átadási, tanulási módszerek birtokában megszervezve mind a tananyagot és a tanulói forrásokat, mind az interaktív számítógépes oktatószoftvert egységes keretrendszerbe fog- lalva hozzáférhetővé teszi a tanuló számára.
 8. 8. Interaktív tábla Az interaktív tábla olyan, az üzleti szférában és a pedagógiában is jól hasznosítható információs és kommunikációs technológiai (IKT) eszköz, amely egy szoftver segítségével kapcsolja össze a táblát egy számítógéppel (és projektorral) úgy, hogy annak vezérlése a tábláról lehetséges lesz, szoftverében objektumokat tudunk mozgatni, illetve a táblára került tartalmak háttértárolóra menthetővé válnak.
 9. 9. Az e-könyv (angolul e-book) az elektronikus formában létrehozott és terjesztett szöveget, és egyes esetekben képet tartalmazó fájl, amely digitális megfelelője a nyomtatott könyvnek. Használatához, olvasáshoz megfelelő elektronikai eszköz, e-könyv olvasó szükséges. E-Book
 10. 10. A tanulmányokat több féleképpen is vissza lehet követni, ilyen pl. a dolgozat, e-napló(@napló). Tanulmányok elektronikus nyomon követése
 11. 11. Közösségi csoportok A közösségi oldalakon közösségi csoportokat tudunk létrehozni. Ezekbe meghívhatjuk ismerőseinket, rokonainkat. Itt posztolhatunk ki dolgokat, és beszélgethetünk a chaten.
 12. 12. Feladatok beküldése E-Mailen keresztül Ha valaki online kurzusra jelentkezik, vagy ha valaki az iskolában online beküldendő feladatot kap, akkor általában e-mailen keresztül szoktuk megoldani, és azt értékelik.
 13. 13. Az internet jövője Az internet jövőjét senki sem tudja még, azt se, hogy mi lesz vele 20 év múlva. Nagyon sok változáson fog átmenni az internet, sokkal gyorsabb lesz,és nagyon sokat fog fejlődni. Az internetes hírportálok, a játék oldalak, a közösségi oldalak sokkal több fejlesztést fognak adni annak, amit egyszer megalkottak. Senki nem fog majd kimenni az utcára majd, mert ott lesz az internet és sokkal jobb lesz, mint a valóság. Az internet benyeli áldozatait, mindenki függő lesz és virtuálisan fognak találkozni az ismerősök, rokonok.
 14. 14. Források: https://hu.wikipedia.org/wiki/E-learning https://hu.wikipedia.org/wiki/Interakt%C3%ADv_t%C3%A1bla https://pcworld.hu/kozosseg/az-internet-tarsadalmi-hatasai-online-nemzedek-153352.html http://www.technokrata.hu/egazdasag/adatvedelem/2017/03/22/az-online-fenyegetesek-egyre-inkabb-offline-fenyegetesekke- valnak/ https://hu.wikipedia.org/wiki/E-k%C3%B6nyv https://hu.wikipedia.org/wiki/Egys%C3%A9ges_Tanulm%C3%A1nyi_Rendszer
 15. 15. Köszönjük a figyelmet! A prezentációt készítették: Puruczki Zoltán Szekeres György

×