Anzeige
Anzeige

Más contenido relacionado

Similar a Hiekkalaatikkopelit nuorisotyössä - Kohtaamo päätösseminaari, Joensui(20)

Anzeige

Hiekkalaatikkopelit nuorisotyössä - Kohtaamo päätösseminaari, Joensui

 1. Santeri Koivisto TeacherGaming LLC
 2. IRL minä - Kasvatustieteiden maisteri / luokanopettaja - TeacherGaming LLC on kronologisessa järjestyksessä toinen startup kolmesta jossa olen mukana - ‘Gamer’, jolla pääpaino strategiapeleissä kuten Anno-, X3- ja Total War-sarjat sekä roolipeleissä kuten Skyrim ja Fallout.
 3. Pähkinänkuoressa - 6,5 työntekijää (2 ulkomailla) - Liikevaihto n. $1 milj. ! Yli 2000 koulun ja muiden kasvatustyötä tekevien tahojen muodostoma asiakaskunta, joka kasvaa yli 200 organisaatiota kuussa, joista 99,5% tulee ulkomailta. Lyhyen aikavälin tavoitteet - Muodostaa noin 7k-10k organisaation asiakassegmentti, jolla on halua käyttää ja ostaa pelisovelluksia työssään. Tähän tavoitteeseen tarvitaan muita toimijoita. - Kasvattaa työntekijämäärä kymmenee - Muuttaa maailmaa tietysti!
 4. Problem?
 5. I’ A m ry ng
 6. Mitä annettavaa peleillä voi olla koulutyölle? Pedagogiikka jota me ajamme ja miten sitä voi tukea ja edistää nuorityön avuin
 7. Miten vastata haasteeseen käytännön nuorisotyön vinkkelistä?
 8. Lähtökohta 1 § Tavoite Tämän lain tarkoituksena on tukea nuorten kasvua ja itsenäistymistä, edistää nuorten aktiivista kansalaisuutta ja nuorten sosiaalista vahvistamista sekä parantaa nuorten kasvu- ja elinoloja. Tavoitteen toteuttamisessa lähtökohtina ovat yhteisöllisyys, yhteisvastuu, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo, monikulttuurisuus ja kansainvälisyys, terveet elämäntavat sekä ympäristön ja elämän kunnioittaminen. http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2006/20060072 http://www.pohjois-karjala.fi/dman/Document.phx?documentId=yd25505145751326
 9. Projekti peliympäristössä - esimerkkitapaus: Minecraft Yhteisön muodostuminen • tehtävänjako / erikoistuminen • yhteiset haasteet Pohjois-karjalaisen yhteisön ominaispiirteet (rakennettu ympäristö) • tarkka mallintaminen • kriittinen tarkastelu • omaan ympäristöön vaikuttaminen (+ aloite)
 10. Ajatustenvaihto • yhteistyökumppanin etsintä • yhteinen pelisessio ja kulttuurienvälinen vaihto • yhteisön ongelmakohtien kriittinen tarkastelu Aloitteen tekeminen • oman ympäristön virtuaalisen mallin muuttaminen keskustelun pohjalta • mallin jalostaminen esitettävään muotoon ja aloitteen tekeminen
 11. Ja kun rinnakkain asetetaan 1 § Väitän, että nuorille jää käteen ainakin Tavoite Tämän lain tarkoituksena on tukea nuorten kasvua ja itsenäistymistä, edistää nuorten aktiivista kansalaisuutta ja nuorten sosiaalista vahvistamista sekä parantaa nuorten kasvu- ja elinoloja. Tavoitteen toteuttamisessa lähtökohtina ovat yhteisöllisyys, yhteisvastuu, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo, monikulttuurisuus ja kansainvälisyys, terveet elämäntavat sekä ympäristön ja elämän kunnioittaminen. pari kaveria malli yhteistyön tekemiseen paikallisesti ja etänä ‘ensin pitää ostata pelata peliä, sen jälkeen sen sääntöjä voi muuttaa’ kynnys vuorovaikutukseen (eri kielellä tai eri kulttuurin kanssa) matalenee esimerkki kehitystyön tekemisestä syvempi ymmärrys oman elinympäristön ominaispiireteistä positiivista vahvistamista digitaaliseen vuorovaikutukseen ties vaikka aloitteesta otettaisiin kunnassa vaari?
 12. ‘ Mutta mitä minun kasvattajana tulee tietää tai osata?”
 13. Tutustu pelaamiseen lähietäisyydeltä Miksi lapsesi pelaa? Kysykää heiltä. Mikä siinä innostaa? Ota selvää mitä pelissä tapahtuu tai mitä teemoja siinä käsitellään. Oppiminen ja ymmärrys peleissä tapahtuvista ilmiöistä ei synny siitä, että ohjaaja pelaa mukana, vaan siitä, että aiheista ja tapahtumista keskustellaan ja ongelmat selvitetään. (ei poista tosiasiaa, että pelaamista ilmiönä pitää sinänsä vähän tuntea ja omat pelikokemukset auttavat siinä)
 14. Yhteenveto? Se ei ole vain peliä Tekninen pelin omaksuminen vs. tavoitellun taidon omaksuminen Nuorisolähtöisyys vs. ohjaajalähtöisyys Tavoite vs. tarina (vs. molemmat) Virtuaalinen ympäristö vs. fyysinen ympäristö Hauska trolli vai tärkeä kasvatustilanne?
 15. Miten Kohtaamo-hanke on näkynyt meidän toiminnassamme? - henkilökohtainen näkökentän laajeneminen (koulutuskokemusta, laajempi kasvatusskenen ymmärrys) - 10-15 nuorisotoimea (tai vastaavaa) - yli 50 kirjastoa ja museota
 16. Maker Movement seuraavaksi palaksi nuorisotyötä?
 17. @Aalvisto @Aalvisto santeri@teachergaming.com
Anzeige