Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Die SlideShare-Präsentation wird heruntergeladen. ×

Effectief Werken door Wakker!

Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Wird geladen in …3
×

Hier ansehen

1 von 22 Anzeige

Weitere Verwandte Inhalte

Diashows für Sie (18)

Andere mochten auch (16)

Anzeige

Ähnlich wie Effectief Werken door Wakker! (20)

Anzeige

Aktuellste (20)

Effectief Werken door Wakker!

 1. 1. EFFECTIEF WERKEN door Wakker! Training & Coaching
 2. 2. Deel 1: Jouw doelen bepalen
 3. 3. DOELEN VASTSTELLEN ! Als je weet wat je wilt bereiken, dan motiveert dat om aan de slag te gaan. Maar soms voel je binnen een project chaos en onrust. Het doel is dan misschien niet helder genoeg of je weet even niet waar je moet beginnen, omdat er zoveel door je hoofd heen spookt. !
 4. 4. Neem daarom de rust om je doelen zo concreet mogelijk te krijgen.
 5. 5. VOORBEELD 
 KORTE TERMIJN ‘Ik wil mijn plan van aanpak binnen 3 dagen zodanig geschreven hebben, dat mijn collega’s weten wat van hen verwacht wordt en welke stappen zij kunnen zetten om het product verder te ontwikkelen.’

 6. 6. VOORBEELD
 LANGE TERMIJN ‘Ik wil 50 afnemers hebben in het derde kwartaal van 2014.’
 7. 7. STAPPEN NAAR JE EINDDOEL Formuleer de eerste stappen die je kunt zetten om je doel te bereiken. Als je een product of dienst ontwikkelt, dan levert dat heel veel actiepunten op. Schrijf ze op, rubriceer ze en begin vervolgens om de eerste logische stap te zetten.
 8. 8. HANDIGE METAFOOR ‘Een beeld dat je misschien helpt is het volgende. Stel je een trap voor. Boven aan de trap ligt het eindresultaat van wat je wilt bereiken. De treden vormen van - beneden naar boven - allemaal tussenstappen onderweg naar je einddoel.’
 (Tiggelaar, 2010)
 9. 9. ! Maak een trap met bovenaan de trap jouw einddoel. Formuleer op de treden jouw tussenstappen naar je einddoel. Tip: Zet bij elke stap ook een mogelijke valkuil of obstakel, dan ben je daar alvast op voorbereid.
 10. 10. HERINNER JE DOEL Houd tijdens je werkzaamheden je doel voor ogen. Vraag je zo nu en dan af: “levert mijn werk een bijdrage om mijn doel te bereiken?”
 11. 11. Deel 2: Jouw kernkwaliteiten
 12. 12. KEN JE STERKE PUNTEN Het is makkelijker en beter voor je zelfvertrouwen om uit te gaan van je kwaliteiten in je werk, dan de nadruk te leggen op het verbeteren van je zwakke punten. Iedereen heeft namelijk unieke kwaliteiten. De kunst is om deze te ontdekken en ermee aan de slag te gaan.
 13. 13. KERNKWALITEITEN ! Daniel Ofman definieert kernkwaliteiten als volgt: ‘Kernkwaliteiten zijn eigenschappen die tot de kern van een persoon behoren. Een kernkwaliteit is een positieve eigenschap. Een kernkwaliteit geeft je kracht en inspireert.’

 14. 14. Handout 1
 15. 15. Handout 2
 16. 16. Handout 2
 17. 17. ! ! Handout 1: Wat zijn jouw vijf kernkwaliteiten? Handout 2: Geef jezelf op het blad met ondernemerskwaliteiten per kwaliteit een cijfer van 1 t/m 6.
 18. 18. HET KERNKWADRANT
 19. 19. Deel 3: Jouw product-markt-combinatie
 20. 20. WAT IS JOUW/JULLIE PMC?
 In de de toepassing van een product-markt- combinatie gaat het om het definiëren van een klantgroep, de behoeften van deze klantgroep en het product dat je biedt om de klantvraag van deze klantgroep te beantwoorden.
 21. 21. PMC Neem nu 10 minuten de tijd om jouw ideale product- markt-combinatie te formuleren. We bespreken daarna plenair ieders PMC.
 22. 22. Einde

×