Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.
Rolul vital si importanta
solutiilor in viata cotidiana
PROIECT REALIZAT
DE Lipovschii Robert
Coordonator: Prof. Nastas
Ni...
Cum putem aplica chimia
amestecurilor în via aț
reală?
Care este rolul vital al
solutiilor in viata cotidiana?
Care este...
CE ESTE SOLUŢIA ?
Solu iaț este un
amestec omogen
format din două
sau mai multe
substan e,ț
ob inută prinț
dizolvarea unei...
Importanta solutiilor in viata
cotidiana!!!
Aerul – soluţie gazoasă indispensabilă vieţii;
 Apa minerală – soluţie lichid...
 Apa oxigenată - soluţie dezinfectantă din 97
părţi apă şi 3 părţi perhidrol; SE foloseste ca:
 – o alternativă pentru î...
Aliajele – soluţii solide obţinute prin amestecarea a două
sau mai multor metale topite, urmată de solidificarea
amestecul...
 Otelul, o solu ie de atomi de carbon într-o matriceț
cristalină de atomi de fier. orice structura de beton are rezistent...
 Etanolul(alcool etilic) se dizolva în apă. Cea
mai mare de unică folosinţă de etanol este ca un motor de
combustibil şi ...
Tine minte!!!
 Toata existenta noastra este legata de solutii.Cea
mai importanta solutie este apa naturala.In ea
sunt diz...
Tine minte!!!
 Toata existenta noastra este legata de solutii.Cea
mai importanta solutie este apa naturala.In ea
sunt diz...
Nächste SlideShare
Wird geladen in …5
×

Rolul vital si importanta Solutiilor in viata cotidiana

15.173 Aufrufe

Veröffentlicht am


Rolul vital si importanta Solutiilor in viata cotidiana Pentru ora de chimie

Veröffentlicht in: Gesundheit & Medizin
 • Als Erste(r) kommentieren

Rolul vital si importanta Solutiilor in viata cotidiana

 1. 1. Rolul vital si importanta solutiilor in viata cotidiana PROIECT REALIZAT DE Lipovschii Robert Coordonator: Prof. Nastas Nina Motto:Soacră-mea, chimistă mare, Făcu din lapte şi miere, Printr-o simplă transformare, Otravă, oţet şi fiere. Moartea unui poet adevărat nu este un sfârşit, este numai o reacţie chimică menită să separe aurul de impurităţi.
 2. 2. Cum putem aplica chimia amestecurilor în via aț reală? Care este rolul vital al solutiilor in viata cotidiana? Care este rolul solu iilor în via aț ț noastră de zi cu zi ?
 3. 3. CE ESTE SOLUŢIA ? Solu iaț este un amestec omogen format din două sau mai multe substan e,ț ob inută prinț dizolvarea uneia în cealaltă. Exemplu: apǎ cu sare
 4. 4. Importanta solutiilor in viata cotidiana!!! Aerul – soluţie gazoasă indispensabilă vieţii;  Apa minerală – soluţie lichidă din apă, săruri minerale şi dioxid de carbon;este folosita ca balnea ie externă în bazineț sau cadă, piscine i solarii, iriga ii medicinale, compreseș ț , crenoterapia (cura de băut), inhala ii, pulveriza ii, gargarisme,ț ț iriga ii vaginaleț , Pentru extragere de săruri sau gaze pentru cură sau pentru industrializare.
 5. 5.  Apa oxigenată - soluţie dezinfectantă din 97 părţi apă şi 3 părţi perhidrol; SE foloseste ca:  – o alternativă pentru înălbirea hainelor  Băile cu apă oxigenată detoxifică organismul şi sunt o sursă de întinerire  Apa oxigenată ajută la vindecarea ciupercii piciorului  Apa oxigenată vindecă cangrena  Duşul cu apă oxigenată elimină infecţiile Tinctura de iod - soluţie dezinfectantă de iod dizolvat în alcool folosită în medicină; se poate pune in jurul unei rani,se mai foloseste si la operatii sau la dezifectarea zonei unde se face injectia.
 6. 6. Aliajele – soluţii solide obţinute prin amestecarea a două sau mai multor metale topite, urmată de solidificarea amestecului;Este folosit la confectionarea fibrelor de curent este folosit si inindustria aeronautica, iar mai nou se foloseste si la masini. Saramura - soluţie pentru murături din 1-2 linguri de sare la 1 litru de apă.
 7. 7.  Otelul, o solu ie de atomi de carbon într-o matriceț cristalină de atomi de fier. orice structura de beton are rezistenta datorita fibrelor de otel armat. Mai mult, e folosit intr-o multime de lucruri datorita rezistentei sale si a prelucrarii care se face cu usurinta. Aici intra si fonta, care tot un aliaj al otelului este  Mercurul se dizolvă în aur, formând un amalgam.SE foloseste in stomatologie pentru restaurarea dentilor.
 8. 8.  Etanolul(alcool etilic) se dizolva în apă. Cea mai mare de unică folosinţă de etanol este ca un motor de combustibil şi de aditiv de carburant. Etanolul este uneori utilizat pentru a trata otravirii cu alte alcooli, mai toxic, în special metanol şi etilen glicol  Cloratul de sodiu sau orice altă sare formează în apă un electrolit: în timpul dizolvării, sarea se disociază în ioni. Sarea este folosită în industria conservelor, în tăbăcărie etc. În industria chimică este întrebuin ată ca materie primă pentruț fabricarea deacid clorhidric (HCl), clor (Cl2), hidroxid de sodiu (NaOH, cunoscut sub denumirea populară de sodă caustică), sodiu metalic .m.aș .
 9. 9. Tine minte!!!  Toata existenta noastra este legata de solutii.Cea mai importanta solutie este apa naturala.In ea sunt dizolvate sarurile CaCl2,MgCl2,CaSO4,MgSO4,Ca(CHO3)etc..  Celulele omului,animalelor si plantelor sint “umplute“cu solutii apoase de substante organice si minerale.
 10. 10. Tine minte!!!  Toata existenta noastra este legata de solutii.Cea mai importanta solutie este apa naturala.In ea sunt dizolvate sarurile CaCl2,MgCl2,CaSO4,MgSO4,Ca(CHO3)etc..  Celulele omului,animalelor si plantelor sint “umplute“cu solutii apoase de substante organice si minerale.

×