Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Die SlideShare-Präsentation wird heruntergeladen. ×
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Nächste SlideShare
Els taurons
Els taurons
Wird geladen in …3
×

Hier ansehen

1 von 6 Anzeige

Weitere Verwandte Inhalte

Weitere von Pogled kroz prozor (20)

Aktuellste (20)

Anzeige

Učni list

  1. 1. UČNI LIST - RAZISKUJEMO DOMAČI KRAJ V STRJENI KOLONI PO DVA IN DVA POJDITE OB ROBU CESTIŠČA DO TOČKE ENA. MED POTJO PAZITE NA SVOJO VARNOST TER VARNOST SOŠOLCEV. S SEBOJ IMATE VREČKO, V KATERO LAHKO POBERETE ODPADKE,KI JIH BOSTE NAŠLI NA TERENSKEM DELU. VREČO PRINESITE V ŠOLO, KJER KOMO NABRANE ODPADKE ODVRGLI V USTREZEN ZABOJNIK. ●PRIŠLI STE V ……………………………………………….. V TRETJI VRSTI ZA 8 STEBRIČKOM JE SKRIT ZAKLAD. V NJEM SO MAJHNI CEKINI. VSAK NAJ ENEGA VZAME IN GA POIZKUSI. ● ZAPRITE OČI IN PRISLUHNITE, NATO IZPOLNITE TABELO. CEKIN JE ________________ . NARIŠITE. KAKŠNEGA OKUSA JE? KAJ STE SLIŠALI? ● POGOVORITE SE O DELU V VINOGRADU SPOMLADI IN ZAKAJ JE BILA RAVO ROZINA SKRITI ZAKLAD.
  2. 2. POT PO UREJENI, KOLOVOZNI POTI NADALJUJTE DO TOČKE 2. KO BOSTE PRIŠLI V GOZD, BODITE TIŠJI IN MIRNEJŠI. GLEJTE POD NOGE IN PAZITE NA VSA MAJHNA DREVESA IN RASTLINE, KI SO ŠELE PRIČELE S SVOJO RASTJO. ● KJE SE NAHAJATE? OBKROŽITE. ● POIŠČITE ENO ZELO DEBELO DREVO. ALI GA LAHKO EN POSAMEZNIK OBJAME? KAJ PA VSI SKUPAJ? ● POIŠČITE DVE RAZLIČNI DREVESI. POGOVORITE SE, V ČEM SE DREVESI RAZLIKUJETA IN V ČEM STA SI PODOBNI? (OPAZUJTE, POTIPAJTE, POVONJAJTE…)
  3. 3. ● Z VOŠČENKO NAREDITE ODTIS LUBJA DVEH RAZLIČNIH DREVES. ● PREDEN ZAPUSTITE GOZD NAJ VSAK POIŠČITE ENO DREVO. VSAK NAJ SVOJEGA OBJAME IN MU ZAUPA SVOJO SKRIVNOST. POT NADALJUJTE DO TOČKE 3-DO BLIŽNJEGA TRAVNIKA. DRŽITE SE UHOJENE STEZICE IN NE ZAHAJAJTE Z NJE. USTAVITE SE OB LESENI DEŠČICI. ● POSKUŠAJUTE POISKATI RASTLINE, KI JIH IMATE NA FOTOGRAFIJI. RASTLIN NE TRGAJTE, SAMO POGLEJTE, ČE SE VSI STRINJATE, DA STE NAŠLI PRAVO. POGOVORITE SE, V ČEM SO SI PODOBNE IN V ČEM SE RAZLIKUJEJO. JIH ZNATE POIMENOVATI?
  4. 4. ● UJEMITE ENO ŽIVAL. PREVIDNO JO DAJTE V POSODICO. OPAZUJTE JO. KAKO SE PREMIKA? KAKŠNA JE NJENA OBLIKA? KOLIKO NOG IMA? ALI IMA KRILA? KAJ VESTE O TEJ ŽIVALI? KO SI JO VSI DOBRO OGLEDATE, JO SPUSTITE NAZAJ NA PROSTOST. ● PREVIDNO PRISTOPITE K REKI. Z VEDRČKOM ZAJEMITE VODO. VODO OTIPAJTE IN SI JO OGLEJTE. VODA JE HLADNA, MOKRA, UMAZANA, ČISTA. (USTREZNO PODČRTAJTE.)
  5. 5. ●NABERITE NASLEDNJE PREDMETE IN PREVERITE V VEDRU, ČE PLAVAJO V VODI. UGOTOVITVE ZAPIŠITE. ● Z LOPATKO ZAJEMITE DEL REČNEGA DNA. DAJTE GA NA PLADENJ. STE NAŠLI KAJ ZANIMIVEGA?
  6. 6. ● NA ROBU VRTOV VIDITE KUP GNOJA. POGOVORITE SE, ZAKAJ GA BODO LJUDJE UPORABILI. ● SPREHODITE SE MED VRTOVI IN GREDICAMI. PREŠTEJTE, KOLIKO RAZLIČNIH RASTLIN JE POSEJANIH. ALI KATERO PREPOZNATE? NARIŠITE ENO, KI JO LAHKO UŽIVAMO ŽE SEDAJ TER ENO, KI ŠE NI DOZORELA. UŽIVAMO SEDAJ UŽIVALI BOMO KASNEJE ● Z GOSPEMI NA VRTU SE POGOVORITE, KAKŠNO DELO OPRAVLJAJO. PROSITE JIH, ČE JIM LAHKO POMAGATE. VRNITE SE POD DREVO NA ŠOLSKO IGRIŠČE. MED POTJO SI LAHKO TUDI ZAPOJETE.

×