Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

La reproducció humana

18.795 Aufrufe

Veröffentlicht am

 • Loggen Sie sich ein, um Kommentare anzuzeigen.

La reproducció humana

 1. 1. La reproducció humanaConeixement del Medi 6é de Primària
 2. 2. La reproducció.Els aparells reproductors Les diferències corporals entre les dones i els homes s’anomenen caràcters sexuals.  Caràcters sexuals primaris: òrgans reproductors.  Caràcters sexuals secundaris: característiques físiques que permeten distingir una dona i un home però que no estan directament relacionades amb la reproducció.  Borrissol arreu del cos dels homes.  Veu grossa dels homes.  Veu aguda de les dones.
 3. 3. La reproducció.Els aparells reproductors L’aparell reproductor femení està format per diversos òrgans: ovaris, trompes de Fal·lopi, úter i vagina. mamelles  Ovaris: són dos i madura cada mes un òvul en un ovari diferent. úter  Trompes de Fal·lopi: són dues i ovari comuniquen els ovaris amb l’úter. trompa de Fal·lopi  L’úter: òrgan on es desenvolupa el bebé durant l’embaràs. trompa  Vagina: comunica l´úter amb de l’exterior. Fal·lopi ovari ovari úter vagina
 4. 4. La reproducció.Els aparells reproductors L’aparell reproductor masculí està format per diversos òrgans: testicles, pròstata, vesícules seminals i penis.  Testicles: són dos i fabriquen conductes espermatozoides contínuament. deferents Estan protegits per l’escrot. pròstata  Pròstata i vesícules seminals: fabriquen l’esperma, que serveix de vesícules transport i d’aliment als seminals espermatozoides. testicles uretra  Penis: òrgan pel qual els testicle espermatozoides ixen a l’exterior. A penis l’interior del penis hi ha l’uretra. escrot testicle
 5. 5. La fecundació Els òvuls són les cèl·lules sexuals femenines, és a dir, són cèl·lules encarregades de la reproducció. membrana nucli  Els òvuls d’una xiqueta només maduren quan arriba a la pubertat. nucli  En madura un cada 28 dies en un ovari diferent.  L’òvul recorre la trompa de Fal·lopi i cap arriba a l’úter. cua  Menstruació o regla: hemorràgia que es produeix per a expulsar l’ovul si no hi ha hagut fecundació.
 6. 6. La fecundació Els espermatozoides són les cèl·lules sexuals masculines encarregades de la reproducció.  Són molt xicotets: tenen un cap menut i una cua que mouen per a desplaçar-se.  Es fabriquen contínuament als testicles des de la pubertat.  Ixen dels testicles i recorren els conductes deferents i la uretra per a eixir a l’exterior del penis.  Durant aquest recorregut s’uneixen al líquid que han fabricat les vesícules seminals i la pròstata i formen el semen.
 7. 7. La fecundació La fecundació és la unió d’un òvul i d’un espermatozoide.  Es realitza a les trompes de Fal·lopi.  És necessari que els espermatozoides arriben a les trompes de la dona.  Passa durant la còpula.
 8. 8. La fecundació La fecundació i el desenvolupament de l’òvul fecundat. 5. L’òvul fecundat 4. Entrada d’un 3. Trobada de l’òvul i dels baixa cap a l’úter. espermatozoid espermatozoides. e a l’òvul. 2. Recorregut de l’òvul per la trompa de Fal·lopi. 6. L’òvul fecundat 1. Eixida de l’òvul s’adhereix a la de l’ovari. paret de l’úter.
 9. 9. La fecundació La fecundació i el desenvolupament de l’òvul fecundat. L’òvul fecundat o zigot comença a dividir-se. En arribar a l’úter, l’embrió ja està format per moltes cèl·lules.
 10. 10. L’embaràs i el part L’embaràs és el conjunt de canvis que es produeixen des de la fecundació fins al naixement del bebé.  Símptomes de l’embaràs:  No hi ha mentruacions.  Solen produir-se mareigs i vòmits.  L’embaràs dura nou mesos:  Embrió: els tres primers mesos.  Fetus: a partir del tercer mes quan ja té el òrgans formats.  Es forma la placenta quan l’òvul fecundat s’adhereix a l’úter.  Cordó umbilical: la unió entre la placenta i el fetus.  Líquid amniòtic: envolta al fetus i el protegeix.
 11. 11. L’embaràs i el part Durant l’embaràs el fetus es converteix en bebé.  Primer trimestre:  L’embaràs no es nota exteriorment.  L’embrió és tan menut com un gra d’arena.  Tres mesos: es poden distingir totes les parts del cos del bebé.  Quatre mesos: el fetus ja té el òrgans formats.  Nou mesos:  El bebé mesura uns 50 cms.  Pesa uns 3.300 grams.  Està preparat per a nàixer.
 12. 12. L’embaràs i el part L’eixida del bebé del ventre de la mare s’anomena part.  Al començament l’úter es contrau rítmicament per espentar el cap a la vagina.  La mare ajuda espentant amb força amb els músculs de l’abdòmen.  Quan el bebé ha nascut es talla el cordó umbilical: melic.  El part acaba quan s’expulsa la placenta.
 13. 13. La lactància  La paraula mamífer significa “que té mamelles”.  Les femelles dels mamífers són els únics animals que tenen mamelles i alimenten les cries amb la llet que s’hi produeix.  Els bebés s’alimenten només de llet durants els primers mesos de vida.  Tipus de llet:  Materna:  Conté tot l’aliment que el bebé necessita.  Té substàncies que defenen el bebé d’algunes malalties com el refredat.  Artificial:  Llet de vaca modificada per adaptar-se als bebés  No el defenen de les malalties.
 14. 14. Les etapes de la vida  Des del naixement fins al  Comença amb la pubertat: dotze anys, maduració dels òrgans aproximadament. reproductors.  El cos creix i canvia molt  Es desenvolupen els de pressa. caràcters sexual  La dentadura de llet es secundaris: borrissol, canvi substitueix per la de veu.... definitiva.  Els joves aprenen a  És una etapa en la que prendre les seues pròpies INFÀNCIA aprenem moltes coses. JOVENTUT decisions.  Les persones es  Les persones tenen converteixen en adultes. menys força i menys agilitat.  La majoria de persones elegeixen tindre fills i han  Les persones tenen molts aprés el necessari per a coneixements i cuidar i educar-los. experiències.  El cos està totalment  Es disposa de molt de desenvolupat als 20 temps lliure per a poder anys. gaudir de les aficions i de MADURESA ANCIANITAT la família.
 15. 15. HEMACABAT!

×