Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

10 accions de Marketing Digital per Associacions Culturals

Aquesta es la presentació amb la que es va il·lustrar la ponència "10 accions de Marketing Digital per a Associacions Culturals" en les jornades "Com fer arribar al públic les programacions culturals"

Ähnliche Bücher

Kostenlos mit einer 30-tägigen Testversion von Scribd

Alle anzeigen

Ähnliche Hörbücher

Kostenlos mit einer 30-tägigen Testversion von Scribd

Alle anzeigen
 • Als Erste(r) kommentieren

10 accions de Marketing Digital per Associacions Culturals

 1. 1. Com fer arribar al públic les programacions culturals 10 idees pràctiques per utilitzar Internet en “10 Accionsteva estratègia de comunicació dur a la de Marketing Digital que podràs terme demà mateix” Per: Montserrat Peñarroya Montserrat Peñarroya Octubre 2010
 2. 2. Els processos bàsics del Marketing Digital Atracció de Visites Conversió de Visites en Clients Fidelització de Clients
 3. 3. 1. Si no disposem de CMS... Crear un blog Necessitem un lloc web... ► Que puguem gestionar nosaltres mateixos ► Que sigui bidireccional ► Que utilitzi software estandard. Si el nostre lloc web no disposa de CMS, cal crear un blog en un directori del lloc web i instal·lar-hi un gestor de continguts (CMS) .
 4. 4. Joomla
 5. 5. Joomla
 6. 6. Drupal
 7. 7. Wordpress
 8. 8. 2. Aprofitar el SEO ►El posicionament natural (i gratuït) és la principal font d’atracció de visites a un lloc web. ►Cal que ens posicionem pel nostre nom i la nostra especialitat.
 9. 9. Com funcionen els cercadors? ►Cal aconseguir que puguin llegir tot el nostre contingut. ►Cal aconseguir que vegin que som importants. ►Cal aconseguir que entenguin de què parla el nostre lloc web.
 10. 10. El algoritme de Google ►(simplificant...) Google mira el següent: – Si el web és important o no. – Si el web parla o no parla del tema cercat. Larry Page y Sergey Brin, fundadors de Google (Page Rank = Ranking de Larry Page)
 11. 11. El PageRank ►L’objectiu del PageRank és determinar la importància d’un lloc web. ►És un conjunt d’algoritmes que tenen per finalitat assignar un valor numèric als llocs web segons el nombre de cops que altres pàgines els recomanen i segons els PageRank que tinguin aquestes.
 12. 12. La Densitat i la Prominència ► La densitat: – Google mira les vegades que es repeteix una paraula en el context Export Export general de la web Export Export – Google mira les vegades que es repeteix una Export paraula a cada una de Export Export les pàgines. Export Export Export
 13. 13. ►La prominència: – Google dóna més importància a les paraules que tercers fan servir per enllaçar el nostre web. – Google dóna més importància a les paraules que ocupen certs llocs dins la pàgina web.
 14. 14. Què és més important? ►Al nostre lloc web Google dóna més importància a les paraules que ocupen les següents posicions: – Densitat en la URL – Densitat en el Títol de la pagina (<title>) – Densitat en la descripció – Densitat en capçalera (H1, H2, etc.) – Densitat en el nombre d’enllaços – Densitat en paraules en negreta – Densitat en textos alternatius (ALT) – ...
 15. 15. Títol dinàmic i diferent a cada pàgina URL SEO friendly (amigable per als cercadors) Enllaços interns utilitzant paraules rellevants per a les cerques Capçalera definida com a H1
 16. 16. Posicionament PageRank Rellevància Extern Intern Densitat Prominència En els En les En el total En cada PR dels Nombre Quantitat textos diferents de les una de les Enllaços d’enllaços de pàgines d’ancoratge zones de la pàgines pàgines de tercers pàgina Enllaços Continguts Estructura
 17. 17. 3. Crear una pàgina a les xarxes socials ►Primer hem d’analitzar a quines xarxes socials ens cal ser presents. ►En principi, hauríem de ser presents a Facebook i a My Space (si ens dediquem a la música). ►Cercar xarxes socials especialitzades en la nostra matèria. En el cas de Facebook cal vigilar no confondre els perfils amb les pàgines. L’entitat que utilitzi una pàgina, no un perfil.
 18. 18. ► No oblidar els grups. ►No oblidar les causes. ►No oblidar esdevenime nts.
 19. 19. 4. Crear una entrada a nom de la nostra entitat a la Wikipedia ►És fàcil crear una entrada a la Wikipedia (sobre tot, a la Viquipedia) ►Aparèixer a la Wikipedia dóna prestigi, facilita el coneixement sobre l’entitat i ens lliga a la imatge de les eines 2.0. ►La Wikipedia es posiciona molt bé a Google.
 20. 20. 5. Crear un Canal a Youtube ►Crear el canal és un moment, i a més es pot fer a imatge i semblança de l’entitat. ►Hi hauríem de pujar tots els vídeos dels que disposem. ►Si no en tenim, demanem-ne a la gent que ens filma en les nostres funcions.
 21. 21. 6. Obrir un perfil a Twitter ►Twitter és una xarxa formada a partir d’una eina de microblogging. ►Permet seguir a persones i disposar de seguidors. ►Serveix per estar al dia del que passa, per donar a conèixer informació i per establir un diàleg amb els nostres usuaris.
 22. 22. 7. Interconectar tots els perfils 2.0 Comunicació Twitter diària Facebook Comunicació setmanal blog SlideShare Comunicació Linkedin esporàdica YouTube
 23. 23. No oblidar Incitar a que la gent parli de nosaltres en els seus perfils de xarxes socials ►Cada vegada hi ha més eines 2.0 que permeten la integració entre els nostres continguts i els perfils de tercers en xarxes socials. Cal que utilitzem aquestes eines i fomentem que la gent parli de nosaltres.
 24. 24. 8. Utilitzar l’email Marketing ►L’Email Marketing és una de les tècniques més efectives tant per atraure noves visites, com per fidelitzar als usuaris que ja tenim. ►Per poder practicar l’eMail Marketing ens cal disposar d’una bona base de dades. ►Aquesta base de dades la podem anar creant a partir dels subscriptors del nostre lloc web o del nostre blog.
 25. 25. Exemple de mala campanya
 26. 26. Exemple de bona campanya
 27. 27. 9. Gestionar la nostra reputació online ►Cal que gestionem la nostra reputació online, per això ens cal estar alerta de tot el que s’escrigui a Internet i contingui el nom de la nostra entitat. ►Google disposa d’una eina ideal per a aquesta tasca: Google Alerts
 28. 28. Cal respondre a les crítiques, tant bones com dolentes. ►És important respondre a totes les crítiques. Tant bones, com dolentes. Però sobre tot les dolentes. ►Respondre a crítiques dolentes donant la raó al crític i explicant la nostra visió, fa que les crítiques siguin menys dolentes i que la gent noti la nostra orientació envers els altres cosa que transmet una bona imatge.
 29. 29. 10. Utilitzar l’Analítica Web ►Utilitzar Google Analytics per a conèixer: 1. D’on venen les visites al nostre lloc web. 2. Quin contingut és el més visitat. 3. Quin rati de rebot té el nostre lloc. 4. Com és el perfil de qui compleix els objectius del lloc.
 30. 30. Prog. Afiliació Portals Intermed. eMail Marketing Publicitat RRPP Blogs SEM RRPP Premsa SEO 2.0 - Web Social El Call to action El Butlletí La Usabilitat El eCRM La Persuasió La orientació a client La Confiabilitat El comerç electrònic Les Comunitats La venda creuada El Lock in’s L’analítica web
 31. 31. MOLTES GRÀCIES Montserrat Peñarroya Farell Quadrant Alfa, S.L. Investigació i Formació en Marketing Digital montse@quadrantalfa.com www.quadrantalfa.com www.MontsePenarroya.com Tel. +34 93 5377605 - Mov. +34 639141269

×