Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

La carta

11.208 Aufrufe

Veröffentlicht am

MATERIAL PER TREBALLAR LA CARTA A CICLE MITJÀ O SUPERIOR DE PRIMÀRIA

Veröffentlicht in: Bildung

La carta

  1. 1. TIPOLOGIA DE TEXTOS: LA CARTAQUÈ ÉS UNA CARTA?Una carta és un full de paper escrit que enviem a una persona per comunicar-lialguna cosa.Les cartes s’acostumen a enviar tancades en un sobre i amb un segell de correus.PER QUÈ ESCRIURE UNA CARTA? Per explicar alguna cosa a un amic: una festa a l’escola, alguna aventura que t’hagi passat, alguna novetat de casa teva, algun llibre que hagis llegit, alguna pel·lícula que hagis vist, alguna cosa que t’hagin regalat, ... Per explicar alguna cosa a un familiar: què has fet durant el cap de setmana, que estàs fent durant les vacances, ... Per demanar a una empresa alguna cosa que et faci falta: un llibre, uns cromos d’una col·lecció, informació per un treball de l’escola, ... Per felicitar a algú per alguna cosa: naixement d’un germà, naixement d’un fill, ...PARTS QUE HA DE TENIR UNA CARTA 1. Lloc i data 2. Salutació 3. Contingut 4. Comiat 5. Signatura 6. Postdata (opcional)
  2. 2. ANEM A ESCRIURE UNA CARTA 1. Posem el lloc des d’on estem escrivint la carta i la data. 2. Escrivim una salutació a la persona a qui l’adrecem. 3. Després pensem bé què li volem dir. 4. Comencem a escriure amb bona lletra la primera part. 5. Posem punt i a part i expliquem la segona cosa que li volem comunicar. 6. És bo fer preguntes perquè l’altra persona també tingui ganes de contestar-nos. 7. Al final de tot ens acomiadem i signem. 8. Si rellegim la carta i ens hem oblidat de dir alguna cosa escrivim la postdata.EXEMPLES DE SALUTACIONS I ACOMIADAMENTS SALUTACIONS ACOMIADAMENTS Fins aviat Benvolguda Laia Una abraçada ben forta Hola Jana Fins la propera Apreciat David Petons i abraçades Estimada Marta Una salutació ben cordial Distingit Albert Atentament Cordialment
  3. 3. DISPOSICIÓ DELS ELEMENTS EN UNA CARTA LLOC I DATASALUTACIÓ,COS DE LA CARTACOMIAT SIGNATURAPOSTDATA
  4. 4. Nom: .............................................................. Data: ................................................................ AUTOAVALUACIÓ DE LA MEVA CARTA SI NO He escrit la data? He escrit la salutació? Queda clar el motiu pel que he fet la carta? He escrit el comiat? He signat? He disposat bé tots els elements en el full?

×