Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

7 Sfaturi pentru un interviu de succes

785 Aufrufe

Veröffentlicht am

Articolul se adreseaza tinerilor candidati care urmeaza sa sustina primul interviu, dar si celor care doresc sa-si imbunatateasca tehnicile de comunicare si prezentare.

 • Als Erste(r) kommentieren

7 Sfaturi pentru un interviu de succes

 1. 1. 7 Sfaturi pentru un interviu de succes
 2. 2. Primul interviu reprezinta un moment emotionant pentru orice tanar aflat in cautarea unui loc de munca. Din experienta noastra in recrutare, am ales 7 „reguli” care se aplica oricarui candidat, indiferent de domeniul in care doreste sa activeze.
 3. 3. 1. Documenteaza-te cu privire la cultura companiei Una dintre cele mai frecvente greseli in randul candidatilor este lipsa informarii cu privire la misiunea companiei. Momentul aplicarii ar trebui sa se desfasoare dupa o privire atenta asupra activitatilor intreprinse de catre orgainzatie. In mod cert, acest aspect reprezinta un factor-cheie in stabilirea compatibilitatii intre asteptarile candidatului si oferta companiei.
 4. 4. 2. Simuleaza un interviu Imagineaza-ti posibile intrebari si teste la care ai putea fi supus. Va fi mult mai usor sa gasesti solutii ori raspunsuri satisfacatoare printr-un asemenea exercitiu, deoarece emotiile nu isi spun cuvantul. Nu ezita sa ceri ajutorul unui prieten care sa te urmareasca in timp ce joci acest “rol” si asculta-i feedback-ul constructiv.
 5. 5. 3. Atentie la tinuta! O tinuta profesionala e asociata cu o abordare serioasa a candidatului. In alegera tinutei, ar trebui sa tii cont de unele aspecte: fara haine sifonate ori palarii care iti acopera fata. Opteaza pentru o camasa alba sau albastra, cele colorate vor distrage atentia recrutorului. In cazul de fata, culoarea chiar conteaza!
 6. 6. 4. Si la privire Inca din primele momente ale interviului, este important sa stabilesti contactul vizual. Adopta o atitudine pozitiva si un zambet discret. In acest fel, atmosfera va fi una placuta si tu vei fi mai relaxat cand raspunzi la intrebari. In plus, studiile arata ca oamenii care pastreaza contactul vizual cu interlocutorul, par mult mai sinceri.
 7. 7. 5. Ia notite Ti s-a intamplat vreodata sa uiti ideile pe care le-ai discutat la interviu? Te-ai intrebat care sunt principalele responsabilitati in cadrul companiei si sa nu stii raspunsul? Pentru a evita astfel de situatii, ia cateva notite in timpul discutiei cu recrutorul, pentru a-ti fi mai usor sa iei o decizie. Nu uita sa te focusezi doar asupra informatiilor esentiale. Nu te pierde in detalii, pentru ca risti sa pierzi contactul stabilit cu interlocutorul la inceputul intalnirii!
 8. 8. 6. Pune intrebari Ultimul pas al interviului este acela al intrebarilor candidatului. Nu trece peste aceasta etapa cu un raspuns negativ. Cu siguranta vrei sa stii cateva detalii cu pivire la organizarea echipei, posibilitatile de promovare si programul de lucru. A fi curios nu e o rusine, ci o dovada a faptului ca iti doresti o colaborare pe termen lung.
 9. 9. 7. Trimite un e-mail de tipul “follow-up” Exprima-ti interesul printr-un e-mail de tipul “follow-up”. Profita de ocazie pentru a accentua modul in care poti sa contribui la succesul companiei. In plus, e un bun prilej pentru a-i multumi recrutorului pentru interviu si profesionalism.
 10. 10. Te-au ajutat sfaturile noastre? Daca da, lasa un comentariu despre experienta ta si impartaseste-le prietenilor acest articol! Pentru mai multe articole inspirationale, vizitati blog-ul nostru! psihoselect.ro

×